SondajRSS Feed

Sindicalisti din invatamant ameninta din nou cu proteste

Profesorii sunt inca o data batjocoriti prin Legea salarizarii si revolutia fiscala

9 Februarie 2018

Angajatii din invatamant sunt din nou la un pas de proteste, nemultumirile lor fiind legate in special de Legea salarizarii modificarile Codului Fiscal si subfinantarea in Educatie. 

Eusebiu Lehene, presedintele Sindicatului Liber din “nvatamant - filiala Salaj, a spus ca actualul ministru al educatiei a primit deja lista cu problemele care ii dor pe cei din invatamant. Daca in urmatoarele doua saptamani nu se gasesc solutii, Federatia Sindicatului Liber din “nvatamant va declansa actiuni de protest care pot mege pana la greva generala.

Anomalii si salarii de mizerie

Deoarece prevederile Legii invatamantului sunt interpretabile, Minsterul Educatiei a elaborat norme de aplicare sau precizari care au dus la o serie de anomalii si discriminari.
S-au constatat diferente de salariu intre cadre didactice care sunt incadrate pe acelasi post, au aceeasi vechime, aceleasi studii si grade didactice.
Sunt cadre didactice la care nu li se ia in calcul gradatia de merit la plata cu ora.
Sunt profesori care au norma didactica in mai multe scoli, iar salariul de baza este diferit in fiecare scoala.
Pentru anul 2017, toate sporurile si indemnizatiile au fost calculate la salariul de baza din decembrie 2016, mai mic cu 15 la suta decat salariul de baza aferent lunii inuarie 2017.
In luna ianuarie, angajatii din invatamant ar fi trebuit sa primeasca o majorare a salariului cu 25 la suta, insa in urma revolutiei fiscale, cu trecerea contributiilor de la angajator, angajatii beneficiaza de o majorare de doar 3,8 la suta.
Tot potrivit Legii salarizarii, incepand cu 1 martie 2018 personalul profesorii ar urma sa aiba parte de o majorare salariala de 20 la suta fata de nivelul acordat pentru luna februarie 2018. Aceasta majorare nu va fi resimtita insa la nivelul asteptat si vehiculat, din cau

Profesorii sunt inca o data batjocoriti  prin Legea salarizarii si revolutia fiscala
za faptului ca salariul lunii februarie 2018 va fi mai mic cu apoximativ 21,2 la suta prin aplicare masurilor Codului fiscal.

Sporuri injumatatite

Presedintele FSLI Salaj a mai spus ca Regulamentul de aplicare a sporurilor personalului din invatamant este asteptat inca din 2011. Pe data de 31 ianuarie a fost publicat in Monitorul Oficial regulamentul-cadru de acordare a sporurilor pentru conditii de munca pentru personalul din invatamant, fara a fi discutat in Comisia de Dialog Social.
Pana in 2011 puteau benefica de spor in conditii vatamatoare sau periculoase de pana la 15 la suta angajatii care lucrau peste 80 la suta din timpul de lucru la calculatoare, angajatii care manuiau carti in biblioteci si personalul nedidactic care lucra in conditii grele de munca. Regulamentul care include sporuri intre 5 si 15 la suta ingradeste acordarea unor sporuri, majoritatea dintre ele fiind diminuate la mai bine de jumatate.

Unii vor aduce bani de acasa !

Nemultumirile sunt multe. De exemplu, personalul nedidactic angajat pe fractiune de norma, chiar daca are salariul mai mic decat salariul minim brut pe tara, trebuie sa plateasca contributii la valoarea salariului minim.
Sunt angajati cu fractiune de norma pentru care salariul net rezulta negativ, adica e cu minus in fata! Altfel spus, trebuie sa duca bani de acasa pentru a acoperi contributiile datorate.

Vizualizari 3059
Comentarii articol

>

in 9 Februarie 2018 1:36

Olgutza PSD zice ca nu știu ăștia din ministere sa calculeze salariile. Sau ca patronii fura din banii angajaților. Ca ea a făcut o lege bună, în care salariile cresc, nu scad. Probabil sorosistii sa occidentul fura din salariile romanilor... nu le ar fi rusine

>

in 9 Februarie 2018 1:37

Bătaie de joc marca PSD. Votații sălăjeni... Votații ca asa meritati

>

in 9 Februarie 2018 4:43

Lehene, corectul si cinstitul, si marea lupta sindicala dusa de el! Astia de la Sindicat, chiar ca nu-si merita banii, nu putini, pe care-i iau!!!\r\nDragi profesori votati mereu asa cum va dicteaza constiinta si ...directoarea din scoala!"Indrazneste sa crezi!"

Gicu.>

in 9 Februarie 2018 5:16

Nemultumiti...să le fie rusine.pentru munca depusă si asa primesc prea mult.stau 3 4 ore pe zi la scoala din care 2 studiază facebook-ul .ce frumos ne invata copiii.Rusine sa le fie cadre de rahat!!!

>

in 9 Februarie 2018 5:55

Bai Gicu, bai, asa o fi la scoala unde invata copiii tai. In cea unde lucrez eu - de dimineata si pana seara in unele zile, n-am timp nici sa mananc,Rusine sa-ti fie tie care habar nu ai ce uzura presupune lucrul cu copiii..Rusine judecatii tale de rahat!

>

in 9 Februarie 2018 6:11

Profesori as merita sant psd idti sant din familie si maine ar vota tot psd asa ca nici nu merita scris de ei

>

in 9 Februarie 2018 7:16

Votati psd cu como in frunte si aveti promisiuni cu sacul .\r\n

>

in 9 Februarie 2018 7:36

Le ajunge....le dam copiilor ore in privat.....fac diferente intre copii....predau materii care nu sunt importante.

>

in 9 Februarie 2018 7:51

Profesorii? Care profesori?

>

in 9 Februarie 2018 8:07

PSD-erbedei o adunatura de gunoaie,hoti,penali,javre,pitipoance,centuriste,curve,golani,cocalari,ect.

>

in 9 Februarie 2018 8:16

Era absolut normal, ca din moment ce ministerul sanatatii a promis salarii mai mari, cei din educatie si aparare nationala sa sara in sus; ca vezi doamne, ca au salarii mizere. Daca au salarii mici, atunci sa plece. Economia privata are mare nevoie de ei!!!

>

in 9 Februarie 2018 8:21

Ministrul de Finante in Guvernul Dancila, Eugen Teodorovici, spune ca sunt prea multi bugetari fata de nevoile reale ale Romaniei si ca sunt mai multi cei care "controleaza" decat cei care muncesc.

>

in 9 Februarie 2018 8:41

Sa fie clar, profesori adevarati nu prea mai sunt. Marea majoritate sunt prea bine platiti pentru ceea ce fac la scoala

>

in 9 Februarie 2018 8:43

Clar, merg sa-si faca orele, nu sa ii invete ceva pe copii. Nu sunt capabili sa-i pregateasca pentru viata

>

in 9 Februarie 2018 9:37

8:07...iata unul din PDL care a iesit din latrina si mananca kkt si la suprafata!

>

in 9 Februarie 2018 9:45

Medicii vor avea nişte creşteri salarii babane, profesorii, ciuci-buci, asta e problema profesorilor , să mai lăsăm noi femeia de serviciu cu o jumătate de normă !

>

in 9 Februarie 2018 9:50

9.45 n-o sa vezi tu cresteri babane de la guvernul asta Auzi: cresteri babane ha ha ha

>

in 9 Februarie 2018 11:18

Bine va face psd,voua pupincuristilor din invatamant.Dar nu disperati,peste un an,vin cu promisiuni si mai mari,si voi, ca niste incompetenti ce va demonstrati limitele,prin activitatea din scoala,veti alege din nou psd,cum faceti la fiecare alegeri,pt ca sunteti constienti de propria incompetenta,dar cersiti cu nerusinare,pentru ca doar incompetentii platesc incompetenta !!

>

in 9 Februarie 2018 12:46

Nu pot sa inteleg de unde atata ura si frustrare?Nu a zis nimeni ca nu exista cadre didactice care nu au ce cauta in invatamant,care nu au vocatie,dar consider ca nu e cazul sa-i bagam pe toti in aceeasi oala!Si inca ceva,profesorii nu educa copiii dumneavoastra!Educatia porneste de acasa,din familie(dar,probabil aruncand vina pe altcineva,va face sa va simtiti mai putin vinovati in ceea ce priveste esecul d-voastra ca parinti)Din pacate,problemele financiare cu care ne confruntam fiecare,ne face sa uram,sa fim dezbinati si mai ales lipsiti de bun simt si empatie :( Tocmai asta isi doresc si cei care ne conduc...

>

in 9 Februarie 2018 14:11

Toti profesorii au votat psd. Ce ati votat, aia aveti.

>

in 9 Februarie 2018 14:59

Tin sa va contrazic,cel de la 14.11!Nu toti,dar,nu contest ca i-au votat un nr.considerabil ;)

>

in 9 Februarie 2018 15:33

Să se facă toți polițişti.

>

in 9 Februarie 2018 15:33

Sau SRI-işti.

>

in 9 Februarie 2018 15:48

Tot felul de comentarii, toti nestiutorii, majoritatea vorbesc aiurea, (pentru ala de mai sus, nu se zice "marea majoritate"), profesorii nu predau materii neimportante (ci ceea este in programa scolara, obligatorie), toti comenteaza ca la fotbal si politica! Stimabililor, educatia este foarte importanta pentru copiii vostri, pentru acesta tara, dar intr-adevar profesorii sunt in reala dependenta de politicienii nostri de foarte proasta calitate (v. la noi, Pop Gheorghe si Balint). Ca in toate categoriile si la profesori sunt mai buni si mai putin buni, ca pe tot locul, dar sa stiti ca ei inceraca sa-si faca datoria, pentru ca voi sa aveti copii bine instruiti care sa faca fata realitatii create de acesti incompetenti: Dragnea, Pop Marian de la Baia-Mare, Popa de la Suceava etc. La noi, cine poate sa aduca toata activitatea dascalilor salajeni in derizoriu? Pop Maria Luci, sentoareasa, care toata saptamana, nici astazi n-a fost prezenta la serviciu!!?? Castiga bani multi, si Luci, si senatorul Ghita, nu-i mai intereseaza altceava, decat excursiile si afacerile! Da-i incolo, de salajeni prosti!

>

in 9 Februarie 2018 16:53

De ce are fiecare categorie de meseriasi impresia ca sunt buricul pamantului si trebuie sa castige cat 10 din alta categorie de meserii? incepand de la notari, avocati, Medici, mecanici Auto, profesori, politisti, toti au impresia ca sunt zei si toti ceilalti zerouri barate. Romania este populata majoritar de oameni bolnavi spirituali.

>

in 9 Februarie 2018 17:17

Toate categoriile sociale sunt importante. Problema este ca societatea este condusa de incompetenti, dar nu zicem asa ca sa zicem, ci asa este: ia, vedeti la Olguta, Carmen Dan, Marusca etc! Ia, uitati-va la Balint, Gyurca de la Racas, niste terchea-berchea!

>

in 9 Februarie 2018 17:40

Iarã nu v-ajung banii nehalițiilor? Da cât salar vreți pentru 4-5 ore de lucru pe zi și 4 luni de concediu pe an??? Da despre banii fãcuți 100% la negru din ore suplimentare (evaziune) de ce nu spuneți nimic??? Daca este așa mic salarul de ce nu va dați demisia și sã vã angajați la privat sã vedeți cum se lucreazã?? Putoriilor

>

in 9 Februarie 2018 18:55

Profesorii să tacă.Au castigat ce au votat......... promisiuni\r\n\r\n

Comision direct motivant!>

in 9 Februarie 2018 18:55

Ofertă lucru online\r\n\r\nCăutăm operator PC pentru activitate online, prospectare de piață, ofertare prospecți. Cunoștințe redactare, postare pe diferite site-uri. Seriozitate și implicare în munca de echipă.\r\nCăștig garantat prin contract de comision.\r\nAi alături o echipă puternică !\r\nInfo la pacurarucostica1963@gmail com

Colul Uterin>

in 9 Februarie 2018 20:36

Cata ura si obida s - a putut aduna in emotia omului care munceste cu bratul. Pentru ca nu vede un loc in societate pentru copilul sau. Si asta il intuneca. Primul vinovat ar fi educatorul.Om bun, cum vrei sa faci o supa cand tu arunci tot ce ai pe langa oala ?!Esti nebun ?! Te - au zapacit de tot ?! Tu, fara educatorul tau, ai fi facut ce faci azi ?! Vino-ti in fire! In fire e ca tu sa fii primul care - si educa fiul. Da-l la scoala abia dupa ce ai ales scoala. Nu astepta mura-n gura. Trezeste-te, nu astepta sa ai pe cine sa dai vina. Simpaticule .

>

in 9 Februarie 2018 22:06

Cel mai bine ar fi că în tara asta sa fie loc pentru fiecare.Salariile sa permita tuturor categoriilor sociale sa aiba un trai decent,fara grija zilei de maine

>

in 9 Februarie 2018 22:12

Haideti, aveti incredere in profesorii din judet, contribuiti la educatia copiilor vostri, si nu o sa va para rau! Avem profesori de valoare, dar naivi, daca le zice directoaruldirectoarea cu cine sa aleaga, astia saracii ..asculta (in sensul obedientei)! Pentru moment, la conducerea invatamantului salajean este o femeie incompetenta, senatoreasa, Pop Lucy, care nu stie nimic din managemetul asteptat! Mai rau, pe aceasta femeie, n-o intereseaza scoala copiilor vostri, ea, cu ajutorul vostru, al electoratului psd, manipuleaza o masa de profesori (de religie mai ales) ca poate mai aleg cu partidul care i-a ajutat sa parvina!

>

in 10 Februarie 2018 9:01

Felicitari persoanei care a postat ultimul comentariu.Obedienta se naste din incompetenta.Din pacate,ies in fata,tocmai cei care nu au nimic,cu vocatia de dascal.Este dureros ca tocmai acestia ajung sa conduca si sa ia decizii.

>

in 10 Februarie 2018 11:12

Rezolvarea polemicii dintre 14:11 și 14:59. Răspunsul corect - majoritatea.\r\n

>

in 10 Februarie 2018 13:09

"...investiti in educatie." Adica vor salarii mari, asta-i intereseaza.

>

in 10 Februarie 2018 16:59

Pentru 13.09. Esti un om mic. De astia ca tine n-are nevoie o societate sanatoasa!

>

in 11 Februarie 2018 9:14

O MERITA ! ISI VAD DOAR DE INTERESUL LOR SI NU SI AL ELEVILOR !\r\nsi cel mai important este ca NU LE MAI PASA DELOC DE REZULTATELE PE CARE LE AU !!! doar 1-2% din profesori isi mai merita titulatura de PROFESOR

>

in 11 Februarie 2018 20:08

Pt.16.59. dar de bugetari ca tine care freacã menta pe mii de lei salar și o gramada de beneficii are nevoie societatea???

Lucru la domiciliu!O>

in 11 Februarie 2018 20:53

Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email pacurarumarioara1964@gmail com

Lucru la domiciliu!O>

in 11 Februarie 2018 20:54

Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email pacurarumarioara1964@gmail com

Cel mai bun film produs la Hollywood!>

in 11 Februarie 2018 21:00

Cel mai bun film produs la Hollywood!\r\nProiect B: bani si performanta!\r\nVrem sa ne dezvoltam si mai rapid!\r\nUrgent spre Hollywood!\r\nOportunitate exceptionala!\r\nOferta speciala!\r\nBani online pe drumul spre Hollywood!\r\nUn film bun la Hollywood! Vrei sa castigi bani?\r\nE totul testat deja!\r\nCu toate fortele spre Hollywood!\r\nSolicita acum detalii la adresa de email newopportunity801@gmail.com\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.