SondajRSS Feed

Sa se lupte altii si pentru drepturile lor

Profesorii salajeni au boicotat protestul colegilor lor din tara, nu simularea evaluarii nationale

6 Martie 2018

Inspectoratul Scolar a constatat ieri ca nimeni nu a boicotat in Salaj evaluarea nationala. Liderul sindical Eusebiu Lehene spune ca cineva a indraznit totusi, dar "s-a rezolvat"

Cum profesorii n-au obtinut nimic la ultima intalnire cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, sindicalistii au decis, la nivel national, boicotarea simularii examenului de evaluare nationala, incepute ieri. S-au inscris la protest 1.100 de scoli, niciuna insa din Salaj, semn ca dascalimea salajeana nu vrea sa lupte pentru ceea ce pretind ca este in neregula cu locul lor de munca. Nu sunt de acord ca sunt rusinea Legii salarizarii, in care sunt slab cotati; nu sunt acord ca marirea salariala de la 1 martie sa se lase cu disponibilizari de personal; vor alt mod de calcul pentru sporuri. Dar ce bine ar fi daca ar pica din cer sau daca protestul profesorilor din alte judete ar rezolva problemele, ca ar beneficia si profesorii salajeni.
Legat de protestul sindical initiat de sindicat la nivel national, care prevede boicotarea simularii examenului de evaluare nationala din perioada 5-7 martie si a simulari examenului de bacalaureat national in perioada 19-22 martie, Inspectoratului Scolar Judetean Salaj ne-a informat ieri ca in Salaj nu a avut loc in nici o scoala boicotarea simularii de evaluare nationala la proba de limba romana desfasurata ieri.
Probabil cantitate neglijabila pentru Inspectorat, care sustine ca nu s-a protestat nicaieri, la o clasa de a VIII-a din judet s-a pus totusi in practica protestul de boicotare a simularii evaluarii nationale. Clasa a fost dusa insa pentru simularea examenului de evaluare intr-o alta scoala din apropiere, unde profesorii au fost mai "cuminti",

Profesorii salajeni au boicotat protestul colegilor lor din tara, nu simularea evaluarii nationale
aflam chiar de la liderul sindicatului salajean din invatamant, Eusebiu Lehene.

Sunt si destui profesori spargatori de greva
care sa ajute la mobilizarea zero a sindicalistilor

Liderul msindical Eusebiu Lehene ne-a mai spus ieri ca a avut o intalnire cu toti liderii de sindicat de la unitatile de invatamant din Zalau, pentru o consultare, urmand ca in zilele urmatoare el sa se deplaseze in cateva centre din judet. Dupa cum au fost mobilizati pana acum profesorii sa-si ceara drepturile, poate ca la simularea bacalaureatului se va protesta tot intr-o clasa, dar cel mai probabil in niciuna.
Pare limpede ca nici acesta forma de protest nu va avea succes. Exista in scoli si profesori care nu sunt membri de sindicat, exista directorul care le sta cu sula in coaste, asa ca vor intra la simulare. Apoi, mai multe scoli au profesori suplinitori sau pensionari care trebuie sa fie ascultatori de cei de la conducere daca vor sa mai prinda un post la anul viitor. Acestia nu se vor alatura protestelor si vor sabota demersul colegilor lor sindicalisti in a obtine drepturile si respectul pentru intreaga "breasla".
Au si profesorii soarta lor. Asa cum si-o fac cu manuta lor. Numai de nu le va baga Dumnezeu in straita.

Vizualizari 2615
Comentarii articol

>

in 6 Martie 2018 0:13

sobolani pana la capat; urata tagma jegurile astea din salaj,tradatori si plangaciosi; un fel de asistati ...

>

in 6 Martie 2018 6:14

4-5000 de lei.sumt salarii misi pentru profesori?

>

in 6 Martie 2018 7:42

Sa renunte la job si sa vina in privat. Doar ca in privat n-ai 4 luni de concediu, weekend liber, munca 5 ore pe zi;

>

in 6 Martie 2018 8:11

Ar trebuii sa se multumeasca cu retributia care o au la cata munca presteaza pt ca in sectoarele productive la o munca cu efort apropiat dascalilor se plateste doar salariul minim pe economie

>

in 6 Martie 2018 8:27

Liviu Balint suje morcovu !!!

>

in 6 Martie 2018 8:27

Oare cit vor sa obtina aceasta dascalime? Am ajuns sa ne uitam la o patura de oameni care sa aiba salariul lunar

>

in 6 Martie 2018 8:29

Oare cit vor sa obtina aceasta dascalime? Am ajuns sa ne uitam la o patura de oameni care sa aiba salariul lunar

>

in 6 Martie 2018 8:41

Numai o guvernare psd poate face astfel de discrepante intre cetateni.am ajuns ca bugetarii sa ia pe luna un salar cit pensia pe un an al unui pensionar care la rindul luia fost poate tot dascal,doctor sau cu studii superioare. Buna gindire. Doar guvernarea psdista putea sa ne aduca in starea aceasta.

>

in 6 Martie 2018 8:55

este multa munca in invatamant pentru cel care vrea performante.Nu i vorba numai de orele petrecute la clasa,un dascal tot timpul se pregateste,are inspectii,examene de grad,corectarea lucrarilor,deci lucreaza daca i vorba si zece ore pe zi si este o arta sa lucrezi cu copii

>

in 6 Martie 2018 9:10

TELEORMANUL DIN ARDEAL nu se dezminte!!!Nici dascalii care sint persoane educate nu au coloana vertebrala!!! RUSINE SA VA FIE!!!

>

in 6 Martie 2018 9:46

Dacă nu vrea mușchii lui Lehene nu se face nicio grevă...

>

in 6 Martie 2018 10:05

ESTE O ARTA SA LUCREZI ...dar dascalii si alti multi alti bugetari se dau tare importanti de parca ar pierii Romania fara ei...la munca nu la cersit ...

>

in 6 Martie 2018 10:16

Schimbati-l pe Lehene. Este bolnav psihic si de prea mult timp pe acest scaun incat i sa urcat la cap. Dati sansa unui tanar cu putere de munca si determinare sa fie liderul sindicatului din Salaj.Macar colegul lui de romana a avut bunul simt sa se retraga.

>

in 6 Martie 2018 10:29

Liviu Balint suge 2 morcovi !

>

in 6 Martie 2018 11:42

Eu unul m-am saturat sa tot aud de greve la BUGETARI (APIA,Pensii Invatamint,sanatate etc) sau de cresteri salariale tot la BUGETARI.Unde am ajuns numai BUGETARII au drepturi tot Universul se invirte in jurul bugetarilor.Am observat in ziare ca scriem de bugetarii fac aia si aia si proteste si mariri de salarii mai lasatii mai fratilor ca si asa nu au ce face si se pun sa scrie la comentarii.\r\nDragi ziaristi va rog mergetii in zona industriala,la firme de constructii sau alte firme private si vedeti care sunt adevaratele probleme ale economiei ,vorbiti atit cu angajatii cit si cu angajatorii sa vedeti problemele reale ale sistemului,si mai lasatii pe BUGETARI in pace ca ei oricum nu vor renunta la confortul de bugetar indiferent ce se intimpla.\r\nCind am sa vad o persoana ca pleaca din angajat la stat in privat am sa fac petrecere,deocamdata vad ca din privat merg la STAT ca este mai bine.Aici este problema atit timp cit statul care este consumator plateste mai mult decit privatul care produce economia merge in jos.Aici trebuie sa gasim solutii si nu sa tot plingem pe "saracii"BUGETARI

>

in 6 Martie 2018 11:56

nu puneti la un nivel bugetarii din primarii,prefecturi,apia cu cei din invatamant.Da ,ar fi putea pieri lumea daca n ar fi educatie,ai dreptate

>

in 6 Martie 2018 12:07

Ce au fc profesorii pt elevi ?? Sau ce fc ?? Nimic.Nu se lupta să facă ceva cu acest sistem greu ba dimpotrivă " executa" elevul daca nu știe materia lui care este egală cu ZERO.

>

in 6 Martie 2018 12:09

Profesorii Salajeni judeca.Au salar dupa munca si rezultate. De ce sa mai protesteze? Bravo!!

>

in 6 Martie 2018 12:12

Nu pun accent pe ce știe elevul ci pe ce nu știe.Are o plăcere sadică de a da note mici.Sa predai la profil uman fizica cu probleme de pagini și nimeni sa nu înțeleagă, iar tu profesor sa dai note de 2 și 3 deși știi că ceea ce predai nu trebuie niciodată.De ce sa fc așa ceva??Preda le lucruri utile că nimeni nu verifica materia din caiet.

>

in 6 Martie 2018 12:16

Pe cine interesează că elevul nu pricepe? Acesta e scopul.Hai in privat și o sa vezi ce bn înțelegi.Doar 60 lei ora.Sunt 2_3_4 elevi Intr o grupa , calculați cât câștigă Intr o oră și mai vrea măriri.si cadou.... Rușine!!! :(

Rusine!>

in 6 Martie 2018 12:49

Salariile profesorilor salajeni ar trebui să fie direct proporțională cu rezultatele, atat ale lor cat si ale elevilor! Ce sa boicoteze cand sunt ei insisi sub nivelul evaluării naționale, sa fim realiști!

>

in 6 Martie 2018 13:58

Am traii mult mai bine fara cohortele astea de bugetari .

>

in 6 Martie 2018 15:38

Desi se pretind intelectuali cei din invatamint si-au abandonat pricipiile morale si au trecut de partea coalitiei de guvernare pentru a-si mentine privilegiile materiale.Cum pot asemenea persoane sa faca o educatie sanatoasa care sa schimbe mentalitatea tinerei generatii.Ce sa invete copii de la persoane cu comportament duplicitar.

>

in 6 Martie 2018 15:54

m-ie lehamite de tine ma lehene, pleaca de la sindicat datorita voua am ajuns cu salariile , niste gunoieri, sa-ti fie rusine si celorlalti tradatori.

>

in 6 Martie 2018 15:54

COMO ESTE CU PROFESORII

>

in 6 Martie 2018 16:18

lebenita gratis pt profesori. votati coma!

>

in 6 Martie 2018 20:22

Dragi tovarasi profesori, mi se pare ca dascalul a plecat coloana vertebrala pana la pozitia chelner, adica pozitia orizontala.Probabil e mai comod; ce-o sa zica toarasu' Darwin de asa evolutie pozitiva! Se pare ca in Romania se simpte din nou FRICA, frica aceea din ultimii ani de comunism, frica aceea prin care dascalii manau elevii pe camp la cules de malai, cu sectoristul in varful dealalui urmarind tot ce misca.Nu ca e rau ca au invatat munca la camp, da e rau ca in era internetului am ajuns din nou sa vorbim pe soptite.Alo, domnu Trandafir! Ia scoateti putin dascalii la tabla! Semnez anonima: un muncitor din domeniul privat.

Tata de fata >

in 6 Martie 2018 20:33

Asta e. Cand e vorba de educatie, nu mori imediat daca nu ai facut preventie. tare suficient tre' sa fii sa nu - ti pese cum traiesti tu si copilul tau. Lasa, ba, ca merge si asa. Si asa merg toate: drumul, masina, familia, cafeaua ... proaste toate, dar bine ca sunt. Sunt convins ca daca tipa copilul tau la tine, esti in stare sa-i spui "asa te invata la scoala?!" Du-te la o bere ! proasta si aia, dar ... asta e.

>

in 6 Martie 2018 20:38

de ce nu v ati facut si voi profesori daca credeti ca le este asa bine?ei au intrat la catedra prin examen nu ca ceilalti bugetari[primarie,prefectura,finante,apia ,anaf etc] acestia au intrat prin pile,relatii etc

>

in 6 Martie 2018 20:47

la bugetarii din primarie,prefectura,anaf,finante le este foarte bine,salarii mari,munca mai nimic,nu incapi de ei pe holurile institutiilor cati sunt,aglomereaza cu statul la tigara,cafea ,povesti,astia sunt parazitii societatii care apasa greu pe umeri nostri.Platesti pentru un spatiu daca l ai inchiriat multe impozite,plus si de acolo iti ia pentru sanatate,iti dai venitul tau la niste trantori

>

in 6 Martie 2018 20:53

Nimeni nu-i blameaza pe profesori ca nu au intrat in sistem corect, prin examen, sau ca NU AR MERITA SALARII BUNE, nici pe departe gandul! Dar domnilor profesori, de ce acceptati frica in fata directorului sau a ministrului? Doar crescand elevi bine instruiti si corect educati va veti obtine lefurile.Pana tara nu creste corect , prin educatie in PRIMUL RAND, nu va fi bine nici de bugetari, nici de privati.De ce va complaceti inspre intoarcerea la comunism in loc sa acceptati nevoia de performanta?

Corect 20 53>

in 6 Martie 2018 21:51

Din pacate actualii profesori titulari au uitat cine le au fost mentorii.Asa comunism cum a fost inainte de 89 ,am avut privilegiul sa fiu educat de adevarate cadre didactice si care " din suflet " erau impotriva oricaror derapaje ,a comunismului in acea vreme.Ati uitat d lor profesori de mentorii vostri ? Pt 30 de arginti va vindeti sufletul didactic acestori satanisti ce ne conduc? Daca ,da ,atunci dispareti in negura istoriei .

pt.21.51>

in 6 Martie 2018 22:04

Ma refeream la intoarcerea la comunism prin manifestarea fricii unuia despre colegul sau. Altfel, am avut, chiar daca era comunism, dascali adevarati... mentori, cum le spuneti dumneavoastra.\r\nDar,parafrazand poetul national: De'alte vremi se vrednicira hronicarii si rapsozii ;veacul nostru..... ne meritam conducatorii dupa cum ne meritam coloana curbata.

>

in 6 Martie 2018 22:05

domnule ,tata de fata, fata nu striga la tine ca asa a invatat o la scoala,ea striga ca asa a vazut acasa,nu da ti vina pe scoala,cei sapte ani de acasa este baza pe care se cladeste,daca nu i baza pe ce sa cladesti?

>

in 6 Martie 2018 22:14

Care-i una din primele poezii invatate la gradinita? Cumva e : Catelus cu paru cret, fura rata din cotet, se jura ca nu fura si l-am prins cu rata-n gura? despre ce baza vorbim?

>

in 6 Martie 2018 22:41

CELE PATRU PUPEZE CARE CONDUC INVATAMINTUL IN SALAJ CUM SA FACA GREVA IMPOTRIVA SOTILOR LOR CARE FAC LEGI IN ROMANIA??? ULTIMUL JUDET DIN ROMANIA ESTE SALAJUL! LA CORUPTIE ESTE PRIMUL! RUSINE SA VA FIE, GUNOAIELOR!

>

in 6 Martie 2018 23:18

Citiți comentariul de la 11:42. Spune totul. Toți care ați comentat , aveți sinteza la 11:42. Bravo!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.