Profesiile si ocupatiile candidatilor Salajeni la alegerile parlamentare

56
3930
Profesiile si ocupatiile candidatilor Salajeni la alegerile parlamentare

Ca sa-i cunoastem mai bine, sa ne dam seama cu cine avem de-a face si la ce ne putem astepta de la parlamentarii pe care ii vom alege in 11 decembrie, sa ne uitam ce meserii si profesii au la baza candidatii propusi de partidele salajene.

Pe site-ul Biroului Electoral Central se regasesc toate documentele care atesta profesiile candidatilor la alegerile parlamentare din Salaj. Ni se porpune sa votam tamplari, lacatusi, electricieni, comercianti, preoti, ingineri si economisti. Am luat listele de candidati in ordinea de pe site-ul BEC, pentru a pastra impartialitatea.


PMP vine cu electricieni si lacatusi


Prima lista de partid pe site-ul BEC este cea a PMP Salaj. PMP deschide lista la Camera Deputatilor cu Liviu Balint, care spune ca este de profesie jurist, in prezent manager al Ambulantei Salaj. Dupa el este Adrian Popan, inginer, acum "responsabil progres grup operational". Al treilea in lista PMP este un jurist de profesie, dar care are ocupatia de electrician, Gorgan Dorin. Al patrulea este Boda Mirela, asistent medical de profesie, dar care lucreaza acum ca responsabil managementul calitatii. Al cincilea in lista este Valentin Big - si ca profesie si ca ocupatie este designer. Lista de la Deputati este inchisa de Dosa Traian, viceprimar de Babeni, care are ca profesie maistru lacatus. Dintre candidatii la Senat, Vasile Lungu spune ca este consilier local, de profesie economist, si trage dupa el o lista care continua cu Boca Ioana Aurora, de profesie sociolog, acum profesor. Locul trei este ocupat de un electromecanic, consilier local la Letca, Ciocotisan Ioan, iar ultimul pe lista este Aghiresan Mariana, director si referent.

UDMR scoate in fata preotii

Al doilea partid inregistrat de BEC este UDMR. La deputati mizeaza pe Seres Denes, de profesie jurist, ca ocupatie deputat. Urmatorii in lista sunt Pop Emeric, jurist de profesie, cu ocupatia administrator public al judetului. Locul trei este ocupat de Dari Toma, inginer, acum director de scoala. El este urmat de Szonyi Levente, preot, si de Szekeres Eniko si Bara Lajos, ambii directori de scoala.
La Senat, UDMR merge pe mana lui Vegh Alexandru, care este senator, dar de profesie este inginer. Urmeaz Kovacs Irina, inspector scolar, si Lucza Istvan, preot. Lista este inchisa de Szabo Erno, administrator public, de profesie inginer.

PNL ofera cinci ingineri si doi economisti

PNL Salaj este al treilea partid inscris la BEC. PNL are nu mai putin de cinci ingineri pe listele de candidati: pe Lucian Bode, pe Crisan Dana, pe Petrus Dumitru, pe Oprea Mihai si pe Pop Eugen. Inginerii ocupa jumatate din lista de candidati a PNL. Liberalii mai au la Senat un chimist – Ana Indreies; un avocat – Bogdan Ilea si un jurist – Iepure Ioan. La deputati, pe langa ingineri, liberalii ne mai propun doi economisti, pe Ciortea Flaviu si pe Haller Otto. stop_coloana

PRU a scos la inaintare economisti si comerciantii

PRU Salaj este al patrulea partid inregistrat la BEC. Ei ne propun la deputati pe Ioan Mocan, economist, pe Erascu Bogdan, medic dentist, pe Manzat Cornelia, economist, pe Noje Robert, bobinator la un depozit din Jibou, pe Nechita Mariana – comerciant la o societate din Surduc - si pe Bocut Kallai Cosmin – comerciant in Cehu Silvaniei. La Senat PRU ne propune un doctor UTCM – Tegzes Claudiu, un consilier juridic – Bostan Ramona, un inginer, Mare Calin si un economist, Rusu Mariana. 

ALDE ne ofera un tamplar si un filolog

La Camera Deputatilor, ALDE ne ofera spre a vota un filolog – Mirel Talos, un subinginer – Rodina Viorel, un inginer – Almas Ioan, un economist – Chis Sebastian, un consilier de vanzari – Pop Gina - si un tamplar, pe Dragan Teodor. La Senat, ALDE ni-l ofera pe medicul dentist Corin Penciuc si trei economisti, pe Cotut Stefan, Raul Dragos si Opre Olimpia.


PSD se lauda cu ingineri si un pensionar

La Deputati, PSD se lauda cu Iuliu Nosa – inginer si deputat, Chis Dan – inginer diplomat, Cota Daniela – specialist in comunicare, Pop Gheorghe – jurist, Pop Dan - medic si Rus Dan - inginer. La Senat, PSD ni-l pune pe tava pe Pop Gheroghe – jurist, apoi pe Boldea Maria – inginer si director la spitalul din Jibou, pe Chis Filonas - pensionar si pe Cheseli Ioan – inginer agronom.

USR propune economisti si profesori

Uniunea Salvati Romania ne ofera spre a vota patru economisti, doi juristi si doi ingineri. La deputati lista USR este formata din Balota Raul – inginer, Pestean Alin si Viasu Cosmin – economisti, Tamasan Mihai – inginer, Ardelean Cosmin – profesor si Cadar Mariana – economist.
La Senat ni se propun Olar Gabriela – profesor, Lupas Ciprian – jurist, Buscianu Bogdan – economist si Bob Virgil – jurist.

 

COMENTARII

 1. Calibrul oferit de PMP este net superior. Se vede de la o posta, bineanteles daca nu esti rauintentionat cum sunt unii multi aici. Cenzura trebuie sa inceteze, si voturile sa vorbeasca. Felicitari Como!

 2. Vladimir Putin a afirmat la Budapesta ca va ridica problema Transilvania. Si PRU care este creația rușilor vrea să ne scape de unguri. Noi vrem să scăpăm de voi și de ruși!

 3. Bai ziarist aici se steg comntarii? Si se editeaza cele care trebuie? Sa ne spui cum ai publicat articolul in 7 noembrie si primul comentariu e din 6 noembrie ora 20.09 - pe care l-ai si editat. Ai luat banutu de la sefu de partid si acuma trebuie sa arati ca poti. Rupe tastatura dar vezi ca nu e toata lumea proasta.

 4. como jurist? Bai fratilor, dar s-a intors SALAJUL CU CURUL IN SUA? ADICA PE DOS? A avea o profesie, inseamna a si profesa. Pe unde a activat asta? Pe ruta Jibou-Zalau si retur. Sau la spatiul de langa bariera din jibou. Cei din breasla nu se simpt jigniti ca au un nou coleg? adica un lebenitar. Titluri peste titluri atribuiti acestui ,,du-te - vino'': Manager, Jurist si viseaza si la un alt titlu: de deputat. Dati-i-l si pe asta.

 5. Sati fie rusine domnule Farcas .ca dezinformezi ....la PRU candideaza or lungs Mocanu oameni cu siviuri grele...Doctor stomatolog 2 ingineri asistenta medical si anteprenori...

 6. Sati fie rusine domnule Farcas .ca dezinformezi ....la PRU candideaza or lungs Mocanu oameni cu siviuri grele...Doctor stomatolog 2 ingineri asistenta medical si anteprenori...

 7. Domnul asta de isi zice ziarist castiga mai bine decat proprietarul ziarului. Isi ia dreptul de la fiecare candidat. Hai sa va pun o intrebare: stiti cat cere pentru a fi prezent la o conferinta de presa? Si acum are de la cine. Mult succes domnule. Sper sa te dea afara Padureanu cat mai repede. Ma gandesc ca o sa stergi comentariul asta cat poti de repede.

 8. al faci manelist dar se vede ca nu al cunosti pe Mocan. este un om deosebit care tot timpul ia ajutat pe saraci si cand era tanar a fost membru la cenaclul Flacara dar a fost si tot timpul alaturi de oamenii de jos. votati pru si Ioan Mocan ca sa evoluam an sfarsit

 9. O spun din nou, cu toata sinceritatea, si proprietate cuvinte-lor: Domnule Balint, este timpul sa te dezici public de parteneriatul cu Ioan Mocan! Altfel nici eu nici familia mea nu va pot acorda sustinerea.Fac un apel la principiile pe care leati promovat pana acum in politica, si la activitatea dvs de sef al ambulantei: deziceti-va public de parteneriatul cu Mocan Ioan de pe valea somesului si valea barcaului!

 10. Cine il cunoaste pe "doctor utcm"claudiu tegzes,realizeaza cum se prezinta candidatii in fata alegatorilor.Vin cu o hartie obtinuta pe sub masa.E adevarat ca nu toti,dar destui,care pana la urma nu realizeaza ca atat ei cat di hartia sunt lipsiti de valoare.

 11. domnul balint , va rog public sa va deziceti de acest pact cu PRU si IOAN MOCAN. Confuzia si incertitudinea ce planeaza va afecta i re me di a bil prestati dvs pe 11 decembrie. Va rog in al 10-lea ceas macar, puneti punct, si iesiti public.

 12. Felicitari Como ! esti singurul care are o sageata bagata la inaintare cand trebuie scrise contestatii. Da Da! Despre sageata Ugrutan e vorba. Da si tu 5 litri de motorina si un meniu la fomist ca scrie frumos si apare in poze cand trebuie. Isi baga si nevasta ca sa iasa bine grupul.

 13. Au aparut poze imense cu asa zisii "liberali", toooti unul si unul...pdl-isti, psd-isti, ppd-disti si ... oportunisti! De departe, "laboranta" din Jibou, este cea mai cea, ocupand jumatate din panou! Ba mai si rade ca o proasta! Unde-s liberalii din Jibouv ?!!! Unde-s liberalii din Zalau ?!!!! Unde-s liberalii din Salaj ?!!! PNL-ul a ajuns ca pntcd-ul! Fostul pd alaturi de bode, a inghitit pnl-ul ! Cei ce N U vor sa voteze PD-ul, sa N U voteze actualul pnl!

 14. De aceea merge tara asta asa de bine, ca pe oamenii care muncesc voi ii faceti vetsetori, incurajand hotii de la putere Ce tot vb de cersetori .v- au cerut mancare.sunt ei care va dau mancare ca sa nu mancati deseurile aduse din toata europa cu care va omorati copii De aceea sunt atatea cazuri de cancer la noi in tara.mai bine v- ati documenta si apoi sa defaimati niste oameni care muncesc cinstit

 15. da de aceea trebuie sa votam neaparat PRU si Ioan Mocanu sa aduca bani in salaj pentru salajeni CU GALEATA fara sa antrebe mie cemi pica. Si sa aiba grija ca unguri atenteaza la siguranta nationala deci daca esti roman trebuie sa votezi cu Ioan Mocanu

 16. Inca nu v-ati saturat de acest om reesapat de fiecare data si care n-a facut nimic dealungul anilor. De fiecare data apare cu chipu-i nevinovat, el nu-i vinovat, sint vinovati cei care nu au discernamint. Votati-l din nou sa mai hiberneze

 17. Puteti sa fiti siguri ca la PRU toti ce au fost prezentati sunt cu adevarata lor profesie.Nu fac parte din niciun partid dar am avut curiozitateaa sa i cunosc personal pe fiecare de la PRU si chiar sunt oameni cu studii.Fiecare voteaza pe cine vrea,dar oameni buni nu mai fiti slugile PSD-ului ca de 8 ani de zile ne mint incontinu si isi urmaresc interesele si de 26 de ani am fost condusi numai de oameni care ne-au furat.Dati o sansa altor care sunt tineri si isi doresc sa schimbe cv!

 18. Pe Ioan Mocan nu il arata in poza pentru ca de el poarta frica,findca a fost un om care a ajutat multa lume si e un nationalist convins.Acuma va cauta toti cand sunt alegerile si pana peste 4 ani nu va mai ia nimeni in seama.Oamenilor care sunteti destepti sper ca v-ati convins pana acuma ca am fost tot mintiti,faceti micul efort si ganditi ca nu ne costa nimic sa dam o sansa la altii tineri decat tot la aceeasi oameni care ne tot mint!

 19. Pnl-istilor cum de nu l-ti pus pe lista pe pedofilul de la SURDUC ???la cit e de nesimtit era numai potrivit pentru un fotoliu de parlamentar,poate din leafa de parlamentar s -ar fi platit pensia alimentara!!!!ADN?

 20. MERG SAU NU LA VOT -TOT CATEII CEI IN VIRSTA SINT PE PRIMUL LOC IN LISTE ASA CA I-AM VOTAT ACUM 4 ANI OROC PENTRU PARTIDELE CARE NU AU AVUT CANDIDATI IN TRECUT -MERITA VOTATI ASA CA SA INCURCE .

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.