SondajRSS Feed

Procurorii trebuie sa caute acul in carul cu fan in cazul copilului care a baut diluant la gradinita din Dobrin

7 Decembrie 2017

Ancheta in cazul copilului care a baut diluant, luna trecuta, la gradinita din Dobrin, este in plina desfasurare. Dosarul a ajuns la procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau. Se fac cercetari in rem, pentru ca deocamdata nu exista un suspect. Ancheta se dovedeste una greoaie, fiind dificil de stabilit vinovatul. 

“E greu sa facem supozitii. E ciudat ca sticla se afla in dulapul copilului. Deocamdata, nu se stie exact daca sticla a fost adusa de acasa, din greseala, sau era la gradinita. E cert ca in unitatea de invatamant nu se faceau, in perioada respectiva, lucrari care sa presupuna folosirea diluantului. Au fost audiati parintii copilului, educatoarea, ingrijitoarea de la gradinita. Mai sunt persoane de audiat, din randul angajatilor unitatii de invatamant, dar nu numai”, spune purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, Vladimir Munteanu.
Un aspect care ingreuneaza ancheta il reprezinta faptul ca gradinita nu este dotata cu camere de supraveghere, iar accesul in incinta este liber. Oricine ar fi putut avea astfel aces la dulapul copilului, aflat in holul gradinitei.
Cazul ne-a fost adus la cunostinta la finele lunii trecute, chiar de mama copilului de 3 ani si 5 luni. Potrivit acesteia, copilul a gasit sticla cu dilua

Procurorii trebuie sa caute acul in carul cu fan in cazul  copilului care a baut diluant la gradinita din Dobrin
nt in dulapul sau de la gradinita si a baut din ea, crezand ca e apa.
De partea cealalta, directoarea Gradinitei din Dobrin, contactata telefonic, a luat apararea personalului din gradinita, excluzand posibilitatea ca sticla cu diluant sa fi ajuns in dulap din neglijenta vreunui angajat si pasand responsabilitatea in sarcina parintilor.
Imediat dupa incident, copilul a fost adus la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, unde s-a confirmat ingestia involuntara de diluant. “n paralel, mama copilului a depus plangere la Postul de politie Dobrin. S-a intocmit dosar pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, iar dosarul a ajuns acum la procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau. Acestia trebuie sa dea acum de urma adultului iresponsabil, oricare ar fi el, care a pus grav in pericol viata unui copil de 3 ani si 5 luni.

Vizualizari 1075
Comentarii articol

nu mai dezinformati>

in 7 Decembrie 2017 9:43

copilul nu a patit nimic din fericire si e bine. nu este cel din imagine

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.