SondajRSS Feed

 

Pancarte cu mesaje de sustinere pentru Kovesi si Augustin Lazar la protestul procurorilor din Salaj

Procurorii salajeni au iesit din nou la protest si spun ca vor continua pana la abrogarea OUG 7

12 Martie 2019

Lupta pentru o justitie nesubordonata politicului continua si magistratilor li se alatura reprezentantii intelectualitatii

Procurorii salajeni continua sa protesteze impotriva OUG 7, care a schimbat legile justitiei – Legea 303/2004, 304/2004 si 317/2004. Conform hotararii din adunarea geneara a procurorilor din Salaj din 22 februarie de a se opune ordonantei guvernului Dancila, procurori de la toate parchetele din Salaj au iesit din nou ieri, 11 martie, începând cu ora 12.00, timp de 30 de minute, în fata Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj, asa cum au facut si in 1 martie. 

Magistratii salajeni sustin ca nu vor inceta protestele numai daca OUG 7 va fi abrogata, nefiin de acord cu modificarile propuse de guvern.
"Vineri, 8 martie s-a hotarât sa continuam protestul împotriva OUG 7. In acest context am protestat azi, luni 11 martie, de la ora 12.00, pe treptele din fata Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj. Aceasta forma de protest a fost votata în unaniminate în cadrul Adunarii Generale a procurorilor salajeni", ne-a declarat purtatorul de cuvânt al Parchetului de pe lânga Tribunalul Salaj, procurorul Crin Bologa.
Un procuror tanar de la Parchetul de pe langa Judecatoria Simleu Silvaniei a adus cu el la protest mai multe pancarte cu mesaje "Proud to be a prosecutor of L.C. Kovesi and A. Lazar" sau "Yes for democracy, Nu autocratiei", mesaje de sustinere a fostei sefe DNA Laura Codruta Kovesi si a procurorului general Augustin Lazar si impotriva dictaturii.
Procurorii DIICOT Salaj continua si ei protestul fata de OUG 7, alegand sa poarte banderole albe in sala de judecata.
De mentionat ca ieri, la protestul procurorilor salajeni de pe treptele Parchetului Tribunalului Salaj a participat si procurorul-sef DIICOT Salaj, Liviu Bubuiug.
Este a doua saptamana de protest in care procurorii salajeni
si-au intrerupt activitatea cu publicul in intervalul orar 08.00 - 12.00. Activitatea operationala a parchetelor nu este insa afectata.
Saptamana trecuta, la prostest s-au alaturat si judecatorii Tribunalului Salaj si cei de la Judecatoria Zalau, care, la fel, in intervalul 4 - 8 martie au intrerupt activitatea cu publicul intre orele 10.00 - 11.00.

Protesteaza alaturi de magistrati
simpli cetateni, actori celebri,
profesori universitari si studenti

Protestul impotriva OUG 7 a luat o amploare foarte mare in toata tara.
Mai multi actori ai Teatrului National Timisoara au protestat in seara zilei de 10 martie pe platoul de la intrarea în Palatul Culturii, sustinând solicitarile magistratilor de abrogare a OUG 7, odata cu un protest similar al actorilor din Bucuresti. Actorii din Timisoara au purtat pancarte inscriptionate cu mesaje care sustin independenta Justitiei, precum: "Justitie, nu coruptie!", "Justitie libera!", "Împreuna pentru Justitie!". Printre participantii la protes

Procurorii salajeni au iesit din nou la protest  si spun ca vor continua pana la abrogarea OUG 7
t s-au aflat si artisti de la alte institutii de cultura.
Actorii Teatrului Na?ional au protestat duminica seara pe treptele institutiei, înaintea reprezentatiei. Printre ei s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihut, Mihai Calin, Marius Manole. Ei s-au alaturat protestului judecatorilor si procurorilor din zeci de judete. In continuare, o parte dintre ei protesteaza purtând banderole albe pe mâna.
Peste 100 de profesori si studenti ai facultatilor de Litere si Matematica de la Universitatea Bucuresti au protestat joi, 7 martie, pe treptele din fata facultatilor fata de modificarile legislative din justitie.
Membrii unor organizatii ale elevilor, studentilor si tinerilor si-au aratat solidaritatea fata de magistratii care în ultima vreme au iesit masiv în strada nemultumiti de OUG 7.
Consiliul National al Elevilor (CNE), Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din România (ANOSR) si Consiliul Tineretului din România (CTR) si-au exprimat sustinerea fata de magistrati, în contextul protestelor acestora împotriva OUG 7/2019, si au protestat vineri, 8 martie, în semn de solidaritate, timp 30 de minute în fata Casei de Cultura a Studentilor din Capitala. Potrivit unui comunicat de presa al ANOSR, modificarile aduse prin intermediul OUG 7/2019 sunt de natura "a încalca principii importante" din activitatea magistratilor, "unele chiar de rang constitutional".

O delegatie de magistrati
va protesta la Bruxelles,
la sediul Comisiei Europene

Cunoscutul judecator clujean Crist Danilet, care a participat vineri, 8 martie, la un nou protest în fata Palatului de Justitie din Cluj alaturi de zeci de colegi, a precizat ca magistratii doresc sa expuna personal în fata comisarului pentru Justitie si a prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, situatia Justitiei din România.
"Am format o delegatie de 30 de judecatori si procurori care va pleca la Bruxelles; pe data de 4 aprilie vom fi în fata Comisiei Europene, pentru a protesta si acolo si pentru a intra la domnul Timmermans si la comisarul pe Justitie. Cred ca este cazul sa vorbim noi însine cu Bruxelles-ul, am vazut ca ministrul Justitiei vorbeste prin scrisori, noi ne vom duce personal acolo", a spus judecatorul Cristian Danilet, de la Tribunalul Cluj.
Acesta a iesit, vineri, din palatul de Justitie din Cluj-Napoca, alaturi de alti magistrati, cu totii purtând banderole albe pe brat în semn de protest fata de prevederile OUG 7.

Vizualizari 2116
Comentarii articol (29)

>

in 12 Martie 2019 3:38

Doamne iarta-ma, daca Danilet e reprezentant pt. magistrati vai de ea Justitie! Dati o cautare pe google... Vorba aceea - daca nu poti face bine, de ce sa nu faci rau? Si mai merge si la Frans-ul care ne iubeste ca sarea-n ochi! Rusine!

E bai, dispare republica procororilor !>

in 12 Martie 2019 3:45

Protestele sunt justificate, se cam duce vremea cand onea si cu portocala de LA Ploiesti,Man de LA Oradea, etc. faceau dosare masluite !

>

in 12 Martie 2019 7:01

De ce n-au ieșit procurorii la protest și când le-a dublat psd-ul salariile?

>

in 12 Martie 2019 7:03

Vă dați seama ce oameni ne judecă?Tortionarii se simt amenintati!Ei au bagat in pușcărie elita politică dupa 1945!

>

in 12 Martie 2019 7:50

Tu 3:38,postac la datorie,esti obosit,dar "mintea hodinita"!

>

in 12 Martie 2019 7:55

Mai puteti cu justitia asta? Totul e o mascarada pe viata noastra si pe bani publici.

>

in 12 Martie 2019 8:08

Se luptă mafia politică să-si rezolve problemele pe care le au cu justiția dar din pacate pt. ei timpul trece în defavoarea lor. Nu o să reușească pt. că începe lumea să-și dea seama de mizeriile pe care le au făcut și ce vor sa faca cu țara noastră. Este cea mai toxică guvernare pe care a avut-o România în ultimii 2o de ani.

>

in 12 Martie 2019 8:14

dacă Dănileț e așa mare „reprezentant” al sistemului judiciar, de ce măi Arthurică nu pomenești (sau poate habar nu ai) că aproape toți (80 %) din președinții de tribunale și CAp-uri s-au dezis prin scrisori deschise de maimuțoiul ăla?

>

in 12 Martie 2019 8:24

au salarii mari si alte facilitate..alti oameni muncesc din greu pentru salarii modeste.Daca gresesc sa plateasca..toti..nimeni nu ar trebui sa fie deasupra legii

>

in 12 Martie 2019 9:12

O delegatie merge la Bruxelles? Sa nu uitam cine le-a facut intrarea: Monica Macovei, groparul justitiei din Romania.Spera sa devina consilierul lui Kovesi, de aceia se agita atata.Nu i-a ajuns cate nemernicii a facut betiva asta pana acuma.

>

in 12 Martie 2019 9:56

Este un moment crucial pentru justitie.Acuma se bucura de sustinere populara,care se va duce,daca justitia nu-l va inhata pe dragnea,mafiotul Romaniei.Daca il fac scapat,acest mafiot vainlatura din justitie ,rand pe rand,toate persoanele care ii sunt ostile,.Justitia nu se va mai bucura de sustinere populara si atunci toti magistratii vor fi la mana teleormaneanului,.Va fi prea tarziu pentru regrete,...

>

in 12 Martie 2019 10:00

Postacii nemernici ce sunteți voi nu vedeți cine de fapt se luptă cu justiția SI vor s-o injenuncheze. Putrezii de bogați precum Dragnea, Tariceanu, Badalau, Udrea, Bica, fugarul Ghita etc. bugetari plătiți de noi toți. Justiția are ceva cu tine daca nu ai furat nimic? Multa minte mai trebuie la unii.

>

in 12 Martie 2019 10:00

Postacii nemernici ce sunteți voi nu vedeți cine de fapt se luptă cu justiția SI vor s-o injenuncheze. Putrezii de bogați precum Dragnea, Tariceanu, Badalau, Udrea, Bica, fugarul Ghita etc. bugetari plătiți de noi toți. Justiția are ceva cu tine daca nu ai furat nimic? Multa minte mai trebuie la unii.

>

in 12 Martie 2019 10:08

Nu vă lăsați călcați în picioare de analfabeții si mincinoșii care conduc tara SI care vor să vă supună lor. Nu cedați, suntem alături de voi. \r\n\r\n\r\n\r\n

>

in 12 Martie 2019 10:48

Ce justiție,doamne unde am ajuns.

>

in 12 Martie 2019 11:24

10.00,10.o8 Il faci nemernic pe cel rămas fără picioare,pe cei achitați după ce au ajuns în pământ, etc. Cum,dracu'au putut ieși din mamele voastre asemenea rahații cu chip de om? O fi trecut pe la ele Visinescu, Fecior, Crăciun,Ciolpan etc și uite ce urmași!

>

in 12 Martie 2019 11:27

Conform Q Magazine, doar 6% din instanțe s-au revoltat, arată o Scrisoare deschisă a celor care conduc Curțile de Apel din România...de pe un site....deci ori 94% sunt bătuți în cap și 6% deștepți...ori invers.....rămâne să vedem in care se cateogorie sunt cei de pe scari:)...Astfel, într-o scrisoare trimisă membrilor Secției pentru judecători din CSM, prezentată de Lumea Justitiei, președinții și vicepreședinții a 14 din cele 15 curți de apel din România anunță că își exprimă ferm dezacordul față de modul în care unii judecători care participă la protestele radicale pe OUG 7/2019 ales să acrediteaze ideea că aceste manifestări reprezintă voința și dorința majorității judecătorilor

>

in 12 Martie 2019 11:33

La puscarie cu acesti nemernici care nu respecta legea , in loc sa o apere . Ce mult adevar in expresia " cine isi cauta dreptatea in (in)justitia din Romania , sigur nu e intreg la cap ". Toti cei ce ii sustin, tradatori de neam/tara , sa stea ani grei in puscarie, chiar nevinovati , asa cum au patit multi romani nevinovati , din cauza acestor lichele . Amin !

>

in 12 Martie 2019 11:33

La puscarie cu acesti nemernici care nu respecta legea , in loc sa o apere . Ce mult adevar in expresia " cine isi cauta dreptatea in (in)justitia din Romania , sigur nu e intreg la cap ". Toti cei ce ii sustin, tradatori de neam/tara , sa stea ani grei in puscarie, chiar nevinovati , asa cum au patit multi romani nevinovati , din cauza acestor lichele . Amin !

10:48>

in 12 Martie 2019 11:35

Am ajuns la mana unui penal pe nume Dragnea care vrea sa imfaptuiasca justitia pe persoana lui fizica si a gastii lui.Iar cel de la 8:14 manipulezi ordinar in stil neobolsevic .Cati magistrati ,ca numar reprezinta cei 80%(cica) dintre presedintii din justitie?Cumva egaleaza cele cateva mii de magistrati+procurori care protesteaza ?Halal socoteala PSD-ista .

>

in 12 Martie 2019 11:59

Ce dezinformări...de ambele tabere

>

in 12 Martie 2019 12:02

Nu se poate zice magistrati la cei din Salaj ! Toti cei care lucreaza in magistratura Salajului sunt politicieni ! fiecare cu partidul sau ! pentru a se scoate din gunoiul in care au intrat ! cheama alaturi de ei sa-i ajute oameni cu studii superioare !!!

>

in 12 Martie 2019 12:19

Care magistrati? Niste procurori spagari.

>

in 12 Martie 2019 12:46

11.35 Tu ai ajuns doar la mana ta, care se numeste laba."Doua la primărie,doua la școală de fete",unu'înfipt în capu'tău gol..și poți sa tot numeri oi în loc de steaguri.

>

in 12 Martie 2019 13:27

Cîți derbedei pesediști mint fără vreo urmă de rușine pe-aici: Luju este un ong pesedist, președinții de tribunale care nu-s de acord cu preotestele nu formează nici 10%, ați inversat cifrele ca strămoșii voștri la alegerile din 1946.\r\nÎmpotriva tuturor tîlharilor din banda lui Dragnea rămîne valabil ce a spus Thomas Jefferson:\r\n„Cînd injustiția devine lege, rezistența devine datorie”!

13:27 >

in 12 Martie 2019 13:54

Subscriu !Iar spalatului-spalatei pe creier de la 12:46 -vezi ca ti se gata programul la bujet iar sefu te-a lauda la dimineata in fata plutonului de postaci pesedei .Poate ti-a face si o cafeluta personal ,de aia umpluta cu baliverne de tot kkt-ul marca psdracnea.

>

in 12 Martie 2019 14:24

13.54.Important e sa ai ce sa speli.Pe tine și purai ca tine te poate spala doar o vidanja,cu Dragnea la tulumba (ca în 10 aug.) Zi ca-ți place,istotule!

>

in 12 Martie 2019 21:02

Banda de tîlhari a lui Dragne și simpatizanții lor îndrăgostiți îi acuză pe cei care nu se lasă tîlhăriți!

>

in 12 Martie 2019 21:55

21.02. Eu as "talhari"de la tine ceva minte.Dar, de unde dracu?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.