SondajRSS Feed

Zeci de tineri liceeni internati in spitale in urma consumului de etnobotanice

Procurorii DIICOT aduc la suprafata detalii socante despre efectele consumului de droguri

12 Octombrie 2017

In urma audierilor de ieri, 11 octombrie, procurorul DIICOT Salaj, Dan Budusan prezinta detalii socante despre grupul de patru de tineri care se ocupa cu traficul de droguri in municipiul Zalau.

 "La inceputul anului 2017, un grup de patru tineri din municipiul Zalau se ocupau cu valorificarea de substante etnobotanice unor tineri cu varste cuprinse intre 16 - 20 de ani. In urma audierilor tinerii au recunoscut faptul ca pe luna efectuau peste 200 de tranzactii cu droguri. Pana in acest moment 30 de consumatori au fost adusi la sediul DIICOT Salaj pentru audieri, insa vor urma si altii. Consumatorii au declarat ca in cursul acestui an au cumparat fiecare de la cei patru tineri, aproximativ 100 – 150 de plicuri cu etnobotanice. Trei, printre care si cel minor de 16 ani au fost retinuti si plasati in Arestul Preventiv al IPJ Salaj. Al patrulea care facea parte din grupul de trafic de droguri este cercetat in stare de libertate. La audieri, o parte dintre consumatori au aratat faptul ca in urma consumului de etnobotanice au fost internati in Spitalul de Psihiatrie Infantila Cluj, Spitalul de Psihiatrie Zalau sau la Unitatea de Primiri Urgente Zalau. Din nou avem consumatori din randul liceenilor. Astazi am propus arestarea preventiva pentru cei trei tineri retinuti.", ne-a declarat procurorul Dan Budusan, cel care a coordonat actiunea.  

Amintim ca ieri, 11 octombrie, o actiune ampla in trafic pusa in aplicare de DIICOT Salaj, a prins in flagrant un tanar care se afla intr-o masina pe raza comunei Criseni, care avea asupra lui mai multe plicuri cu droguri. Alti trei tineri care facea

Procurorii DIICOT aduc la suprafata detalii socante despre efectele consumului de droguri
u parte dintr-un grup de trafic de droguri au fost ridicati de procurori de la domiciliu si dusi la audieri. Trei dintre ei, printre care si un minor de 16 ani au fost retinuti in Arestul Preventiv al IPJ Salaj, iar astazi urmeaza sa fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.

"La inceputul anului, un numar de patru tineri au inceput sa valorifice substante psihoactive, numite etnobotanice. Plicurile erau vandute cu sume cuprinse intre 20 - 30 de lei bucata. Este vorba de doi frati, cu varste de 16 ani si 19 ani, si alti doi tineri, cu varste de 19 ani si 20 de ani. Plicurile cu etnobotanice erau vandute in zona Policlinicii Haller si Farmacia Dona din cartierul Dumbrava din Zalau. Cei patru tineri aduceau drogurile din Maramures. Toti cei patru sunt cu domiciliul in Zalau, nu au urmat nici o forma de invatamant si toti sunt cunoscuti cu antecedente penale; au mai fost cercetati pentru furt. Am prins in flagrant astazi, in trafic, un tanar care se afla intr-o masina cu alte persoane si avea asupra lui mai multe plicuri cu droguri. Pe ceilalti trei tineri i-am ridicat de la domiciliu pentru audieri", ne-a ieri declarat procurorul DIICOT Dan Budusan.

Vizualizari 5357
Comentarii articol

Buna Dimineata fratilor!????>

in 12 Octombrie 2017 12:18

Se pare ca au descoperit cel mai nou obicei ! Cum se face ca toat? lumea stie asta de ani buni ,iar voi organele statului ultimii! De ex la Jobul se stie ca de acestea se ocup? unul asa zis ,,pupa,,un altul b?iatul lui Soabi, care are firma de confec?ii,piciu crecan si altii.Stie tot Jibou,poate in 5 ani descoperi?i si asta.

>

in 12 Octombrie 2017 13:14

Se pare ca budusan ne e destul de bine platit cu 15000 lei / luna sa-i descopere pe cei care se ocupa cu droguri .

>

in 12 Octombrie 2017 16:20

como are solutia

>

in 12 Octombrie 2017 23:12

Mancaiai p..a la como tu care comentezi la toate stirile despre el, esti cv sageata ma labar

>

in 12 Octombrie 2017 23:40

Drogurile,jocurile de noroc si prostitutia ,niciodata nu v-a lua sfarsit,aceasta radacina provine inca din vechiul testament! si atunci exista,dar normal avea alta denumire,necuratul ,satana,curvia,etc!O Marie cu alta palarie!

>

in 12 Octombrie 2017 23:55

DE JOCURI DE NOROC SI DE DROGURI NU SCRIE NIMIC IN NOUL TESTAMENT. AR TREBUI SA-NCEPI CU ABECEDARUL.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.