PRO România: “Guvernul refuză testarea în masă doar pentru că trebuie ca până pe 6 decembrie să pară că numărul de îmbolnăviri nu depășește 10.000

3
183

Declarațiile șefului statului cu privire la ieșirea din criza medicală odată cu aprobarea vaccinului anti-covid sunt aspru criticate de PRO România. Reprezentanții formațiunii spun că românilor li se vând din nou iluzii, pentru că, în realitate, actuala guvernare nu are soluții concrete la această problemă.

“O dată în plus, românilor li se vinde iluzia unui viitor luminos din punct de vedere al combaterii epidemiei de covid prin prezentarea unui plan amănunțit despe cum se va face vaccinarea. În fapt, vaccinul respectiv încă nu există, este în faza de avizare, iar ceea ce face domnul Iohannis este doar acțiune electorală în favoarea PNL, pentru a-și asuma meritele unei acțiuni în care, de fapt, nu are niciunul. Căci, în realitate, când și dacă vaccinul se va produce, mecanismul Uniunii Europene va asigura distribuirea către toate țările în tranșele stabilite, indiferent de cine va conduce România, că va fi sau nu partidul lui Iohannis la putere sau alt partid. Dar, cum sunt alegeri pe 6 decembrie, dacă nu mai ești în stare să acoperi incompetența Guvernului în gestionarea epidemiei, atunci vinzi electoral un ipotetic vaccin! Până atunci, competența Guvernului PNl în gestionarea distribuirii unui vaccin este aratată de situația cu vaccinul antigripal ! Din cele 3 milioane de doze pe care ne-au asigurat că le-au distribuit, nici măcar o parte nu au ajuns la medicii de familie. Unde au dispărut restul ? O altă minciună a Guvernului PNL sau poate chiar o afacere bănoasă pentru politrucii PNL? Cum vaccinul comandat de UE va apărea, cel mai rapid și probabil în prima parte a anului viitor, iar dozele inițiale vor fi folosite, în mod normal, pentru medici și categoriile expuse, este cert că celelalte milioane de români au nevoie de soluții urgente ! Singura soluție de a combate eficient epidemia, despre care deja medicii spun că va înregistra un al treilea val în februarie-martie anul viiitor, este ceea ce PRO România cere și promite pentru prima zi de guvernare : testare națională, masivă și constantă! Numai prin testare și apoi izolare a celor îmbolnăviți, chiar și asomptomatici, poți împiedica răspândirea virusului! A dovedit-o Slovacia, iar soluția testării masive a fost apoi preluată și de Austria, și de o parte a Italiei. Guvernul refuză testarea în masa doar pentru ca trebuie ca până pe 6 decembrie să pară că numărul de îmbolnăviri nu depășește 10 000”, afirmă PRO România.

Fiecare român va plăti 5.300 lei din buzunar pentru a susține deficitul bugetar în anul 2021

După ce ministrul Finanțelor, Florin Cîţu, a anunţat că a fost aprobată a treia rectificare bugetară din acest an, PRO România trage un semnal de alarmă și afirmă că lucrurile nu stau deloc bine din punct de vedere economic.

“Europa o duce rău, România o duce bine. Cam asta ne spune propaganda penelistă. În 2015, deficitul bugetar a fost de 5 miliarde de lei, an în care au fost dublate alocații, am scăzut TVA, iar acum este 97 miliarde. Evident că nu este bine, oricât de mult ar coafa Cîțu cifrele. Trebuie să spui că e rău, că e o situație de criză. Anul viitor, doar dobânda pentru banii împrumutați anul acesta este cât deficitul din 2015. Suntem într-o situație mai rea ca în 2010 și ne așteptăm de la Ministrul de Finanțe să ne spuna adevărul. Cu siguranță PNL nu are soluția pentru ieșirea din criză. 2021 pentru firmele românești și pentru românii cu venituri mici va fi un an tragic, dacă nu luăm de acum măsuri și nu le spunem adevărul. Referitor la rectificare, Guvernul, în loc să considere prioritari copiii României și să aloce fonduri pentru dublarea alocatiilor, mai adaugă 1,2 miliarde lei în Fondul de Rezervă al Primului Ministru, în plină campanie electorală. Adică, banii copiilor au existat și există, doar că Guvernul PNL i-a luat și i-a pus în pixul premierului pentru a fi folosiți într-un mod discreționar. Prin această rectificare, Cîțu și Orban au făcut praf bugetul, iar spațiul fiscal este la – 9% din PIB pentru anul viitor. Asta înseamnă că fiecare dintre români va plăti 5.300 lei din buzunar pentru a susține acest deficit în anul 2021. Asta după ce au platit 5.000 de lei în anul 2020. Dacă nu rezolvăm problema economică, nu o să rezolvăm nici pe cea din sănătate, nici pe cea din educație. Problema economică se poate rezolva în măsura în care faci o schemă clară, un sprijin economic de criză pentru IMM, pentru că nu te vor salva multinaționalele”, spun reprezentanții PRO România.

Comandat de PRO România Filiala Sălaj

Executat de SC Manager SRL

CMF 11200008

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.