PRO ROMÂNIA: Câte gafe, câte decizii greșite are de gând să mai tolereze președintele din partea acestui Guvern?

3
174


Liderii PRO România reacționează după tragedia de la Piatra Neamţ și acuză Guvernul de iresponsabilitate. Reprezentanții formațiunii critică și atitudinea șefului statului, care a afirmat că actualul Executiv nu trebuie să demisioneze, pe fondul celor întâmplate.

„Guvernul PNL este de un an de zile în funcție cu drepturi depline. A avut posibilitatea să atragă investiții în spitalele de stat și să înceapă construcția spitalelor regionale pe bani europeni, special alocați în pandemie. Dar n-a făcut-o. Și-atunci de ce-s vinovate guvernările trecute? Problema suprasolicitării din ATI se știa de câteva luni. Guvernul nu a luat măsurile necesare pentru dotări, personal, spații. În ceasul al 12-lea vor să facă o rectificare bugetară ca să dea niște bani la sănătate. De ce n-au făcut-o înainte de tragedie? Dar pentru faptul că în Vaslui, unde Tătaru candidează, niciun spital nu are aviz ISU, cine e vinovat? Pentru faptul că un an de zile niciun spital nu a raportat infecții nosocomiale, deși Europa avertizează că mor oamenii în spitale din cauze secundare covid, cine-i vinovat? Guvernul Ponta a plecat în 2015 pentru că a crezut că așa se pot schimba lucrurile în bine și că oamenii vor avea certitudinea că ancheta nu este influențată în niciun fel. După 5 ani însă, situația este mai rea, pentru că nu arde un club privat, ci un spital de stat”, spun liderii PRO România.

“Câte gafe, câte decizii greșite, are de gând să mai tolereze președintele din partea acestui Guvern până să le ceară demisia ? Pasarea responsabilității este cea mai mică greșeală pe care ministrul Sănătății a făcut-o în toată această perioadă, și nu arată decât cum se agață de scaune politrucii incompetenți din Guvernul Orban. În fapt, ceea ce are efecte asupra noastră, a tuturor, este modul greșit de gestionare a acestei epidemii de către ministrul Tătaru și Guvernul PNL. De la nu doar tolerarea ci chiar promovarea pe funcții de conducere a spitalelor sau DSP – urilor a tutoror pilelor de partid, la tolerarea de achiziții dubioase menite a umple buzunarele clientelei de partid, și până la a refuza politica de sănătate precum testarea extinsă, așa cum tot mai multe țări europene fac, toate acestea sunt greșelile pentru care, cel puțin ministrul Tătaru, ar fi trebuit schimbat demult din funcție”, afirmă Vasile Ștefănescu, candidat la Senatul României din partea PRO România.

România stă pe un butoi de pulbere în momentul de față”

După ce mai multe organizaţii ale producătorilor agricoli şi ale lucrătorilor în agricultură au protestat miercuri în fața Guvernului, în semn de nemulțumire faţă de măsura autorităţilor de închidere a pieţelor alimentare care funcţionau în spații acoperite, liderii PRO România atrag atenția că astfel de acțiuni se vor repeta în perioada următoare.

“Măsurile aberante ale guvernanților aduc oamenii la capătul puterilor. Și încet, încet oamenii încep să se revolte. Zilele trecute au fost angajații de la DGASPC-uri care au protestat la Guvern, au fost asistenții medicali, medicii au anunțat că intră în conflict de muncă dacă Guvernul nu se ține de cuvânt și nu vine în sprijinul lor. Acum, piețarii și agricultorii, cei pe care Orban i-a pus să își vândă marfa în frig și în spații improvizate, se revoltă față de măsurile tâmpite ale guvernanților. Protestele sunt abia la început față de acest guvern incompetent. Sectorul agriculturii a fost extrem de afectat în acest an. Agricultura înregistrează o pierdere de 14% în acest an după ce a crescut cu 27,5% în anii anteriori. Per total, înregistrăm o pierdere valorică netă de 10 miliarde euro! Dar, cu toate astea, producătorii noștri locali trebuie să suporte și consecințele unui guvern care acționează împotriva lor și spre binele supermarketurilor”, afirmă reprezentanții PRO România. (p)

Comandat de PRO România Filiala Sălaj

Executat de SC Manager SRL

CMF 11200008

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here