Privatizarea sanatatii, dr. Ciobanca "Pacientul ma uraste pe mine ca privat".

25
9408

 

Privatizarea sanatatii, dr. Ciobanca "Pacientul ma uraste pe mine ca privat".

In momentul de fata, clinicile private pot accesa bani din programele nationale de sanatate doar daca statul nu mai face fata solicitarilor, lucru care se întâmpla deja în domeniul dializei sau al cancerului. Proiectul de ordonanta, adoptat "noaptea ca hotii" al ministrului Victor Costache elimina aceasta conditie si da liber clinicilor private sa acceseze acesti bani. Parerile sunt impartite in timp, unii in mod populist, urla pentru ca, nu mai sunt la guvernare sa mai mulga sistemul si spun ca aceasta ordonanta ar duce la subjugarea sistemului de sanatate de catre privati. In schimb, altii spun ca banii ar trebui sa urmeze pacientul. adica daca tot platesc dintr-un salariu brut 10% la sanatate si 25% C.A.S sa am posibilitatea sa ma duc unde vreau sa ma tratez nu sa mai astept dupa medicici de la Stat, care in unele cazuri ne vor trimite tot la cabinetele lor private. In contextul isteriei create cu servicile medicale private, prefectul Virgil Turcas in cadrul comsiei de dialog social,de miercuri 26 februarie 2020, l-a invitat pe medicul Petru Ciobanca sa vorbeasca de spre aceste aspecte.

"Pacientul ma uraste pe mine ca privat nu e bine, pacientul se face bine prin interventia mea privata" a spus Ciobanca, care a enumerat doua aspecte. Un aspect ar fi ca pacientul l-ar gasi mai repede si al doilea ca ar fi mai profesionist. " Eu ca si privat \'mi aduc aparatele cu care stiu lucra si a a caror performanta o pot explota. La spitalul de stat se duc aparate care zac si sunt la dispozitia unor feuzi, eu vorbesc in contextul experientei dinainte de 1989, cand Statul patrona totul si dupa 89, cand spune ca traim \'ntr-o democratie" a continuat Ciobanca lasandu-se intr-un discurs mai amplu, incat viceprefectul Alexandru Vegh a fost nevoit sa-l readuca la tema pentru care a fost invitat si anume la finantarea privind sistemul de sanatate. In aceata privinta respectabilul medic a intrebat pe cei prezenti daca sunt multumiti de ce face medicul de familie si ca acest ar trebui sa fie privat ales de pacient, iar finantatorul care finanteaza prin contributia noastra a asiguratilor trebuie sa trimita banii la prestatorul cel mai profesional si mai ieftin. "Daca am luptat pentru un stat democratic, de ce nu acceptam si parghile private de adevarate competitie profesionala" s-a intrebat Ciobanca. 

 

 

COMENTARII

 1. Noi cei care am cotizat zeci si zeci de ani la sanatate, am cotizat la stat, avem pretentia sa fim tratati gratuit la stat. Ai inteles, Ciobanca, noi nu am cotizat luna de luna, zeci de ani cass pt clinica ta privata ?

  • Ptru ca dupa mintea ta, statul plateste privatii la fel ca si la stat! Bine ca ai cap, minte la ce-ti mai trebuie!Sa nu mai vorbim de conditiile mizere de la clinica, incepand cu WC si pina la cabinete, sau parcare!

  • de ce cand merg la Cluj si spun ca am analiza facute la Ciobanca, nu mai sunt bune? In situatia aceasta, este un proverb care se potriveste de minune : " Cum e turcul, asa-i si pistolul! ". Cum e dr. Ciobanca, asa este si clina calui !! O mare mizerie !!

 2. Dr.Ciobanca, pacientul te uraste ca stie că la Salvosan Ciobanca nu-i altceva decât o fabrică de facut bani, iar condițiile din "clinică" ma fac să-mi pun intrebarea dacă această unitate "sanitară", chiar este autorizată.

 3. Ba handi, pe cine vrei tu sa prostesti ? Internarea intr-o clinica privata va costa o mica avere romanu de rand, in schimb la stat sunt tratat gratuit ca, de aia am cotizat la sanatate zeci de ani. La privat nu platesti actul medical propriu-zis da, dai bani grei pt cazare, ceea ce e acelasi luctu, costa!

 4. DLE PREFECT, POATE ERA CORECT SA INVITATI ALATURI DE PRIVATUL cIOBANCA SI UN MEDIC CARE LUCREAZA NUMAI LA STAT( DACA EXISTA ) , SA AUZIM SI PAREREA ACESTUIA ! CIOBANCA BATE CAMPII IN FAVOAREA LUI ! SPITATUL LUI NU SE COMPARA CU SPITALUL DE URGENTA DIN ORAS, NICI SUB ASPECTUL COMMPETENTEI PROFESIONALE SI NICI SUB ASPECTUL CURATENIEI !

 5. Mai Ciobanca , oare nu-ti este rusine sa vorbesti despre sistemul medical, la tine in cocina domneste anuntul tau scris pe peretii saloanelor" nu omaratiti tintarii" pai despre ce fel de spital vorbesti> cati bani decontezi la DSP pentru a functiona , tu nu respecti cea mai elementara norma sanitara. HALAL SPITAL!!

  • pai daca pt permis auto, "pierzi' si o ora sa ai toate parafele de medici, va dati seama ce controale se fac !! esti intrebat daca ai platit si totul este perfect ! o execptie exista !!! si asta ceea mai proasta ca si exemplu : cand mergi la ochi, afli ca nu mai vezi bine si trebuie, OBLIGATORIU, sa-ti faci ochelari daca vrei sa primesti parafa doctoritei !! si, cel mai important, ochelarii sa fie de la cabinetul ei privat !! Dai un avans de 100-500 de lei, iute la o asintenta pe hol si te trezesti ca ai parafa pusa si poti sa ai permis auto !! . Cam asta este clinica lui Ciobanca !! Un character de om, dupa cum arata si cladirea lui !!

 6. Da' neinspirat p(e)refect avem! Il inviti tocmai pe Ciobanca, cel care nu da chitanta. nu plăteste darile la fisc, isi plateste angajaţii ca pe niste slugi si le vorbeste porcos de nu-ti vine sa crezi, ba, nu demult, era să fie si inchis tocmai din cauza evaziunii, dar a scapat cu o amenda (no, bine c-a scapat, ca nu doresc rul nimanui)...De ,,spitalul,, lui, mai bine tăcem!Io zic aşa: dacă te stii ,,balonat,,, nu-ti mai da aere ca pute. Pute tare...

 7. Tupeu imens...Da cum dracului ai luptat ,,venerabile,, pt. democratie, inainte de 89??? Asta nu-i medic, ci un jegos de bisnitar cu sanararea oamenilor, Sa-i fie rusine. La fel ninspiratului prefect!

 8. Concluzia după articol . Neprofesionisti 100%, începând cu organizatorul si continuând cu vorbitorul . Clar, își urmăresc interesele imediate, care țin de "buzunar si imagine" si nu de subiectul si finanțatorul principal - PACIENTUL!

 9. Tovarase Ciobanca oamenii nu te urasc pe tine personal ca si privat, urasc infectia de nedescris care o ai in grajdurile tale, si nu meriti sa primesti autorizatie de functionare. Normal un privat se presupune ca ofera conditii mai bune, dar in cazul tau conditiile din spitalul de stat sunt mult peste ceea ce oferi tu.

 10. Du te ma pesedeule de la 10 22 unde si o încărcat mutu iapa.Nu l agreez pe mister Ciobanca& co ,ca i de al vostru pesedist ,ca de aia DSP ul ii da in continuare autorizatie.Avem noi oare in Zalău servicii medicale private la " cheie" ?NU !Avem noi oare in Spitalul județean medici si servicii medicale ok ? NU ! Ca avem dotări.in spitalul jd ,ne cacam pe ele dacă actul medical e la pământ bazat pe pilele PSD iste\r\n.\r\n

  • Este vorba de jegurile PSD din conducerea judetului. Spitalul judetean este impartit intre pilele UDMR si PSD , specialisti sau nu, asta nu mai conteaza. Pentru curiozitatea ta verifica toate cadrele medicale sau auxiliare si vezi cati sunt unguri ai cati romani apoi compara cu alte institutii, vezi nu-i cam mare discrepanta sau poate pur si simplu ungurii au o inclinatie mai mare spre medicina. Actul medical este la pamant din cauza asta, a pilelor si nepotismului dar tu tot c... PSD-ist mananci.

 11. Vad doar comentarii nu tocmai de lăudat la adresa domnului doctor Ciobanca. Câți dintre dumneavoastră ați trecut pragul acelui spital care îl numiți cu atâta nerușinare cocina ? De lăudat este faptul că avem un doctor de valoare pe care îl ponegriți desii dansul va deschide ușile spitalului indiferent de gândirea sau ura dumneavoastră fata de el. Cu profesionalism fiecare dintre dumneavoastră este tratat de un personal care răspunde promt la toate cerintele dumneavoastră legate de sănătate...deci , oameni buni , hai sa fim mai buni cu noi înșine si semenii noștri și să lăsăm ura și disperarea care ne fac numai rau...rău care este provocat de invidie de cei mai puțin profesioniști...O seara faina va doresc tuturor indiferent de gândirea și părerea fiecăruia.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.