Printre randuri - Uns cu alifiile lui Dragnea

5
1220

 

Printre randuri - Uns cu alifiile lui Dragnea

Faptul ca Guvernul Boc, mai bine zis, presedintele de atunci, Taian Basescu a taiat 25 la suta din salariile angajatilor la stat a fost ani de-a randul motiv de hula pentru pentru opozanti si in special pentru pesedisti. I-am auzit afirmand ca s-au taiat salariile si pensiile. Intr-adevar, salariile bugetarilor au fost diminuate, dar de pensii nu s-a atins nimeni. Nu ca n-ar fi vrut Basescu sa umble si la pensii, dar i-a dat peste bot Curtea Consitutionala. Iata ca acum vine coalitia PSD-ALDE cu ideea taxei de solidaritate, adica pensiile peste un anumit plafon vor fi diminuate. Nu numai cele speciale asa cum s-a convenit intr-o prima faza ci toate pensiile care trec de un anumit plafon. Care plafon, inca nu este stabilit. Pentru cat timp nu se stie. Cert este ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici nu vrea sa recunoasca nici in ruptul capului ca sacul s-a golit, ca avem un deficit bugetar de peste 11 miliarde de lei. El o tine intruna ca aceasta taxa de solidaritate e un fel de garantie pentru buget, ca nu suntem in criza financiara, ca totul este roz. Si nu uita sa aminteasca in fiecare luare de cuvant, ca au crescut salariile, ca vor creste si pensiile, conform programlui PSD, de la 1 septembrie a.c. Dar uita voit, sa aminteasca faptul ca nivelul de trai a stagnat, ba chiar pe alocuri s-a diminuat, ca puterea de cumparare a cetateanului de rand a scazut, ca inflatia a trecut peste patru la suta. Cand Dragnea l-a numit pe Teodorovici ministru al Finantelor, l-a uns cu toate alifiile. A plecat lupul dar au ramas puii spune o vorba din popor. Ministrul de Finante cu acordul PSD se dezlantuie: taie pensii, taie sporuri, aplica noi taxe, punand inca un restei de jug pe umerii cetatenilor. Si asta fara jena.

 

 

COMENTARII

  1. Plange slabul de grija grasului...Dar ce-i incorect in asta???Foarte bine face! mai ales ca, majoritar, vorbim de fosti magistrati comunisti, procurori si judecatori care au hartuit pe oricine murmura ceva impotriva regimului comunist. Ca sa nu mai vorbim de inchisoarea pt. 3 stiuleti de porumb. 10.000 lei nu este o pensie decenta? Atunci una de 800? Mai bie trage o tuica dle Varga si lasa-i pe altii sa comenteze!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.