SondajRSS Feed

Principalele proiecte pe 2019 in Zalau

11 Ianuarie 2019

Reteaua de iluminat public se modernizeaza  pe o lungime de aproape 30 de kilometri

Un proiect foarte important pentru Zalau si care a fost incarcat pe SEAP la data de 4 ianuarie este "Modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalau" cu o valoare de 5 milioane de euro din fonduri europene. Termenul limita de depunere a ofertelor este 31 ianuarie cand se va afla castigatorul licitatiei.
Prin acest proiect se va realiza demontarea aparatelor de iluminat si a elementelor conexe acestora (brate de prindere, cleme, cablu de alimentare) - 776 de bucati; montarea pe stalpii existenti a aparatelor de iluminat cu surse LED - 372 de bucati; extinderea retelei cu cablu subteran si stalpi metalici stradali si montarea, pe acestia, a aparatelor de iluminat cu surse LED - 668 de bucati; realizarea iluminatului pentru un numar de 31 de treceri de pietoni cu un numar de 62 de stalpi metalici echipati cu aparate de iluminat cu distributie asimetrica si kit-uri fotovoltaice.
Toti stalpii metalici montati in cadrul proiectului vor fi prevazuti cu priza de pamant si cutie de conexiuni echipata cu sigurante; implementarea unui sistem de telegestiune pentru monitorizarea si controlul centralizat al aparatelor de iluminat si monitorizarea punctelor de aprindere. Lungimea de retea extinsa este de 6,9 kilometri si lungimea de retea inlocuita (modernizata) va fi de 23 kilometri.

Lucrarile de pe strada Crasnei tronsosn 1 au termen de finalizare luna august

Lucrarile de modernizare si reabilitare a strazii 22 Decembrie tronson 1 au termen de finalizare luna august, iar lucrarile pe tronsonul 2 din strada Crasnei au sanse sa inceapa in mai - iunie, anunta primarul Ionel Ciunt

In 14 decembrie, Primaria Zalau a incarcat pe SEAP pentru atribuire proiectul de reabilitare a strazii 22 Decembrie tronson 2 - intre Inserco si dealul spre Aghires. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 18 ianuarie 2019, urmand ca in luna februarie sa aflam castigatorul, dupa care se va emite ordinul de incepere a lucrarilor.
Proiectul valoreaza 4.378.322 de lei si va fi finalizat in 12 luni. Lucrarile constau in refacere suprafata carosabila - lungime traseu 1.128,50 m, suprafata trotuar 4.978 mp, suprafata pista biciclete 1.692,75 mp, suprafata statii autobuz 374 mp, reabilitare si extinderea podetului la km 2+374, suprafata spatiu verde 4.814 mp si plantare arbori 50 bucati.

Bulevardul va fi reabilitat in intregime si incep
lucrarile pe Simion Barnutiu si Gheorghe Doja

Proiectele ce privesc modernizarea si reabilitarea strazilor Simion Barnutiu si Gheorghe Doja urmeaza sa fie urcate pe SEAP luna aceasta.
Primarul Ionel Ciunt ne-a spus ca asteapta sa fie validate pe SEAP si primele proiecte pe Mobilitate Urbana ce privesc reabilitarea strazilor Gheorghe Doja (valoarea totala a investitiei de 12.479.669 de lei) si Simion Barnutiu – Voievod Gelu (valoarea totala a investitiei de 27.527.374 de lei).
Ciunt anunta ca Primaria continua lucrarile la reabilitarea tronsonul II din Bulevardul Mihai Viteazu, de la Benzinaria Mol spre Sala Sporturilor, unde se executa lucrari pregatitoare pentru asfaltare. Primaria isi propune ca in 2019 sa finalizeze reabilitarea in totalitate Bulevardului Mihai Viteazul cu bani din bugetul local. Primaria da asigurari ca peisagistica de pe tronsonul II va fi la fel cu cea de pe tronsonul I, partea reabilitata cuprinsa intre Gara si benzinaria Mol.
Primaria a depus si un proiect pe fonduri europene ce priveste Bulevardul Mihai Vitazul, prin care vor fi reabilitate trotuarele, spatiile verzi, vor fi construite piste de biciclete, se va reabilita canalizarea, iar cablurile vor fi introduse in pamant. Proiectul va demara anul acesta.

Strazile din Zalau parte din drumul judetean 191C
se vor reabilita cu bani guvernamentali, prin PNDL

Proiectul ce tine de reabilitarea DJ 191 C, a strazilor de pe raza municipiului Zalau il vom face prin PNDL cu bani de la Guvern. Proiectul vizeaza reabilitarea Drum Judetean 191C (portiunea care strabate municipiul Zalau), cu o valoare totala de 22.976.851 de lei si va fi reabilitat complet de la carosabil la trotuare si statii de autobuz.

Principalele proiecte pe 2019 in Zalau

Proiect pentru un bazin de inot in Dealul Morii

Primarul Ionel Ciunt anunta in exclusivitate pentru Graiul Salajului ca a depus la Compania Nationala de Investitii un proiect pentru construirea unui bazin de inot in zona Dealul Morii. "Este un proiect care se afla in lista sinteza a CNI, un proiect pe care il urmarim pas cu pas pana reusim sa il implementam", ne-a declarat Ionel Ciunt.

La Cinematograful Scala, in vara incep lucrarile

"Ofertele sunt in evaluare la CNI. In prima parte a lunii martie va fi stabilit constructorul, dupa care vor incepe efectiv lucrarile. Apreciez ca lucrarile vor incepe undeva prin mai - iunie, daca nu sunt contestatii", spune primarul Ionel Ciunt, referitor la proiectul reabilitarii Cinematografului Scala. 

Lucrarile la Centura Zalaului incep anul acesta

In ce priveste proiectul soselei ocolitoare a Zalaului, primarul Ionel Ciunt ne-a declarat ca e de asteptat ca lucrarile sa inceapa anul acesta.
"Urmaresc modul in care se deruleaza proiectul prin secretarul de stat Calin Fort. Stiu tot timpul care este evolutia proiectului si, in aprecierea mea, suntem pe un culoar bun, care va duce la inceperea lcurarilor in acest an", spune primarul.
Ciunt ii da si replica deputatului Lucian Bode, vizavi de ultimele declaratii critice privind proiectul centurii Zalaului.
"Il apreciez pe deputatul Lucian Bode in calitatea pe care o are de presedinte al Comisiei de transporturi din Camera Deputatilor si ca este interesat de inceperea si finalizarea acestui proiect. Iar vizavi de "sezatorile" amintite intr-o declaratie preluata in presa, cred ca facea referire la "sezatorile" din cei 12 ani de mandat in care PNL-ul a avut in administrare orasul, perioada in care nu s-a intamplat nimic legat de acest subiect - Centura Zalaului tronsonul 2.", spune primarul Ionel Ciunt.

Constructia gradinitei in cartierul Meses a fost licitata

Priectul "Gradinita cu program prelungit si crese din cartierul Meses pe strada Alexandru Lapusneanu" a fost urcat pe SEAP pentru licitatie la data de 9 octombrie, iar termenul limita de depunere a ofertelor a fost 2 noiembrie. Gradinita va oferi locuri pentru 120 de copii, iar cresa va fi pregatita sa gazduiasca 55 de prescolari. Valoarea totala a investitiei este de 3.507.375,68 lei (35 miliarde de lei vechi), o buna parte fiind atrasi din fonduri europene. Primaria Zalau va pune din bugetul propriu 650.000 de euro. Durata contractului este de 15 luni, din care 3 luni pentru realizare proiect tehnic si obtinere avize si autorizatii; 12 luni pentru executie lucrari si servicii de asistenta tehnica din partea proiectantului.
"Am apreciat ca ar fi bine sa aducem proiectul pe lista de prioritati a investitiilor pe care le face Primaria Municipiului Zalau, pentru ca cetatenii au nevoie de aceasta gradinita. Apreciez ca in acest an vom incepe constructia propriu zisa", ne-a declarat primarul Ionel Ciunt.

Vizualizari 4524
Comentarii articol

>

in 11 Ianuarie 2019 0:16

Felicitari . Capalnasiu nu a facut in 3 mandate ce a facut Ciunt in 2 ani.

>

in 11 Ianuarie 2019 1:11

povesti de adormit prostimea//....

Largire carosabil / mai multe benzi>

in 11 Ianuarie 2019 3:55

Cu ocazia asta ar trebui largit sau reconfigurat (dupa caz) carosabilul pt. a se putea circula pe mai multe benzi si a imbunatati traficul, care a devenit o reala problema si in Zalau: 4 benzi functionale pe Gheorghe Doja si Simion Barnutiu (cu parcari realizate in apropiere, dar in afara arterelor, pt. a se putea utiliza intreaga latime a carosabilului + largire unde e posibil), 3-4 benzi pe Crasnei (in f. de latimea aferenta diferitelor portiuni), 6 benzi pe M. Viteazul in anumite portiuni cu trafic mai intens, 3 benzi pe toata lungimea sos. T. Vladimirescu, eventual si Porolissum si Voievod Gelu!

>

in 11 Ianuarie 2019 5:11

Mă oameni buni nu știți că anul viitor sunt alegeri locale si începe campania promit că fac dar astea sunt proiecte vechi de pe vremea lui domnu capalnasiu dar reabilitarea stadionului municipal din Zalău tribuna oficiala când se face?

>

in 11 Ianuarie 2019 6:11

Mai Ciuntule! Multe din promisiunile astea sunt din 2016!!! Ziceai că le faci atunci.

>

in 11 Ianuarie 2019 7:37

tot mandatu lui capilnasiu ii si asta:)))) dupa de poate lauda din 2020 Ciuntovici

>

in 11 Ianuarie 2019 7:50

Credeti ca, macar pe strazile astea, capacele de la canal sa poata fi puse la acelasi nivel cu asfaltul? ca pe strada Closca nu sunt...

0:16>

in 11 Ianuarie 2019 8:17

Ce plm o facut in 2 ani?Unde-s promisiunile din campania electorala ,marile proiecte?Parc industrial=ioc ;parcare supraetajata sau subterana Spital Judetean = ioc ;supermoll cu psicina ,sala cinema ,loc joaca copii = ioc ;Despre ce vorbim ?.INDRAZNESTE -sa mai-CREZI !Asa trebuia sa zica si Veorica de Videle ieri la Ateneul Roman .

Radu>

in 11 Ianuarie 2019 8:28

Vicele Fazakas se uita la "lună", nici el nu crede în poveștile lui Ciunt.

>

in 11 Ianuarie 2019 8:41

Aceleasi promisiuni cu care ne am obisnuit.Balajel ce mai face ceva, ca restu....ca si cum nu ar fi.

>

in 11 Ianuarie 2019 9:30

"Povestile" lui Ciunt se adeveresc pas cu pas, asa cum la pas va obtine si urmatorul mandat. Deci timp sufficient sa "raguseasca" cei cativa frustrate care mereu le pute ceva.\r\n

>

in 11 Ianuarie 2019 9:49

0:16 Mai bine ai dormi la ora aia.Precis esti un ciumat portocaliu sau de la #rezist.

Ateneu>

in 11 Ianuarie 2019 10:36

La Zalau e exact ca la ateneu unde Dl.Sora, Dan Grigore, dl.Prelipceanu stau pe afara iar adrian nastase, severin si iordache erau mari reprezentanti ai Romaniei. S-au rasturnat lucrurile rau de tot. Inginerii si economistii buni au plecat, iar acum gasim prin birouri capuri goale si cucoane de neam prost. Toti injura sub protectia anonimatului pe oricine si orice ar putea sa schimbe ceva. Mi-e sila de voi lipitorilor. Hai sictir minti inchise. Nu puteti mai mult!

>

in 11 Ianuarie 2019 11:21

Sa vedem cat timp le trebuie la nataraii astiasa implementeze proiectele lui Capilnasiu ? Ca si ce fac ,fac prost.Bulevardul proaspat reabilitat arata ca valurile Dunarii,unde mai pui ca se inunda in zona garii la fiecare ploaie canalizarea pluviala ne fiind refacuta.De strada Closca ce sa mai vorbim,asfalt de proasta calitate,camine de canalizare ne aduse la cota drumului,borduri cu sutele,casete in care iti rupi jentile,trotuare strambe de-ti rupi picioarele.Ce ziceti,sunteti mandri de ce-ati ales ?

.>

in 11 Ianuarie 2019 11:30

Intrebare pentru cei care nu stiu altceva decat sa vorbeasca negativ despre ,, ciuma rosie ,, si nu numai pentru ei : daca nu ma insel in Zalau ( si in Salaj ) sunt in executie o gramada ( foarte mare ) de proiecte cu finantere externa si interna, toate in timpul guvernarii ,, ciumei rosii ,, . Deci care este adevarul ? Ceea ce se vede , sau ceea ce vorbesc si scriu unii ???

>

in 11 Ianuarie 2019 11:35

Cei din primarie vorbesc ca domnul Balajel e cel care face ceva in primarie si nu alti.

11:30>

in 11 Ianuarie 2019 11:51

intrebare pt tine?postac pesedeu.Trei ninsori cat de cat am avut iarna asta si de cand ciuma rosie conduce orasul e jale mare la fiecare ninsoare .Pe vremea lui Capalnasiu mai vedea-i macar pluguri unul dupa altul pe bulevard ,acum NU.Alo! primaria ,s-or gatat banii pentru dezapezire???Halal ,cu 100 de oameni in plus la Citadin iar rezultatele sunt mult mai proaste decat in administratia anterioara.Iar ,ciumete postac rosu ,daca nu ma insel ,fostul primar Capalnasiu a realizat totusi foarte multe tinand cont de opinteala permanenta a PSD-ului Salaj condus de Marc.Deci ,unde-i adevarul?

>

in 11 Ianuarie 2019 11:56

..bla, bla, bla, bla, bla,bla....fâsssssss!

>

in 11 Ianuarie 2019 12:00

Minciuniile pe 2019....3000!!!!

>

in 11 Ianuarie 2019 12:05

hau, hau , hau ....se apropie alegerile.

Uite la cel de la 11:30>

in 11 Ianuarie 2019 12:21

Tipic romanesc! Se trezeste unu care incepe fraza cu "daca nu ma insel". Deja n-are habar despre ce vorbeste si apoi incepe cu descrierea impresiilor lui, cum ca in Salaj s-ar investi nu stiu cat. Nenea... pune mana pe ceva cifre si compara cu alte zone ale tarii. Ai vazut ce rata de absorbtie a fondurilor europene avem? Pe ce lume traiesti "desteptule"?

12:21>

in 11 Ianuarie 2019 12:37

cel de la 11:30 traieste in lumea povestilor PSD-iste de adormit pe veci porcii infestati cu pesta africana.Doar isi are idolii de Teleorman in capatina .cu Intaiul penal Dragnea in fruntea hoardei de hoti ,analfabeti ,tupeisti si pe care nu-i intereseaza viitorul copiilor si nepotilor nostri.Ei sa aiba burdihanul plin ,aici si acuma iar in rest-majoritatea poporului roman- lasat la voia Domnului.Insa ,roata ,roata se-nvarteste ...

Ion>

in 11 Ianuarie 2019 12:41

FAZAKAS Nicolae, decât să te uiți la pereți pe banii statului român mai bine bagă o alergare ușoară de încălzire până la Cimitirul Eroilor din loc. IP în amintirea celei mai îngrozitoare atrocitate comisă de armata ungară în complicitate cu etnicii maghiari locali, unde au căzut cele mai numeroase victime nevinovate -157 de morți, toți români, din care 2 mi-au fost rude.

>

in 11 Ianuarie 2019 12:42

a-ti pierdut multe multe voturi de la pensionari....Pentru a circula gratuit ii purtati pe drumuri. Complicati orice lucru simplu ! Infintati ceva posturi la Transurbis ?\r\n \r\n

>

in 11 Ianuarie 2019 13:18

Din pacate am constatat că niciodată zalauani nu vor fi mulțumiț si înjura primari in ultimu hal.Zilele trecute pa strada il înjură niste speci pe primar tare tare urit si nu e nofmal sa înjure asa rau.

12:05>

in 11 Ianuarie 2019 13:21

Asa este ,vin 2 randuri de alegeri in 2019 si alte 2 in 2020.Baiul ca or fi inca destui creduli ai sloganului PSD =INDRAZNESTE SA CREZI ! ca sa-i voteze in continuare pe baza de promisiuni si pomeni electorale ,gen dai cu o mana 100 lei la pensii si iei cu doua prin cresterea inflatiei si a preturilor iar credulii tot nu vor pricepe ca puterea lor de cumparare s-a diminuat .

>

in 11 Ianuarie 2019 13:25

S-au mai realizat si 2 piscine pe bulevard ...una in zona Restaurant Baroc si una la intrare in giratoriul de la Mol.

13:25>

in 11 Ianuarie 2019 14:37

Alea is ca sa-i spele pe ciumetii rosii ,da de om scapa de ei.Numa ca astia-s ca si scabia ,odata ce au ajuns la gazda=poporul roman+avutul public ,nu se mai dau dusi .Ca prea dulce e la borcanul cu miere .

>

in 11 Ianuarie 2019 14:39

Trebuie consemnat !!! Presedintele a vorbit de : UNIRE, CONSENS, SA RESPECTAM CONSTITUTIA, si legile tari cu sfintenie !!! precum respecta EL !!!! HA HA HA.

>

in 11 Ianuarie 2019 14:39

Minciunica minciuna oare cînd s-or intimpla toate cele de mai sus, căci 2 ani ni s-au dus si ne pute rău a ciuma si veti culege furtună (nu voturi ciumatilor)

>

in 11 Ianuarie 2019 16:58

Dle Balajel va doresc mult noroc in tot ceea ce faceti.Sa stiti ca multa lume va apreciază.

>

in 11 Ianuarie 2019 17:13

Balajel =hoit comunist cu iz de armătura si după nasul mare un mincinos cu minciunile la buton iera de la slit

>

in 11 Ianuarie 2019 17:27

Felicitari celor 2: primar si viceprimar! Lucrurile se misca bine la Zalau, ca sunt miopi asta e alta discutie.

>

in 11 Ianuarie 2019 17:28

Felicitari celor 2: primar si viceprimar! Lucrurile se misca bine la Zalau, ca sunt si miopi care carcotesc asta e alta discutie.

>

in 11 Ianuarie 2019 18:12

zalau ramas in urma cu un secol de restul oraselor civilizati,zalaul e plin de mizerie ,praf si cersetori ,,asistati sociali care ai voteaza pe ciumistii rosii,psd,dracnea!!

>

in 11 Ianuarie 2019 18:23

Domnule primar. In programul dumneavoastră aveți și fostul cinema Scala. Când pot sa vad un film ?

>

in 11 Ianuarie 2019 18:37

zalau ramas in urma cu un secol de restul oraselor civilizati,zalaul e plin de mizerie ,praf si cersetori ,,asistati sociali care ai voteaza pe ciumistii rosii,psd,dracnea!!

>

in 11 Ianuarie 2019 19:07

Principalul proiect ar fi sa scăpăm de udmr si de seres si de szilagyi si de pop emeric si de fazakas . Restul problemelor se rezolva. Acești paraziți stopează dezvoltarea orașului.

>

in 11 Ianuarie 2019 19:41

PSD a condus România , 18 ani din 29. Realizări puține, proiecte si promisiuni , o mulțime. Capacitatea lor de a trimite " fumigene teoretice electorale " , o știm cu totii. Mai greu cu aplicabilitatea practica. Răspunsul?!. Îl gasim în CV -urile lor. Educații si experiente profesionale de conducere, minime, insuficiente pentru proiecte mai complexe. Partea proastă, este că și celelalte partide, au la carma decizională , același tip de elemente. Sinteza: viitor sumbru.

>

in 11 Ianuarie 2019 20:30

Ciunt n-ai ave noroc. Ai zis de Simion Barnutiu atunci in 2016 ca o faci. Ai zis de pista de biciclete pana la Hereclean. In Dvs Nord nici becuri de sărbători mu am avut Sa te voteze sora ta din Nord

>

in 11 Ianuarie 2019 20:34

Hat

Pentru 18.23>

in 11 Ianuarie 2019 20:36

Stai liniștit ca ii vedea un film din iarna, când se deschide mallu. Ala a fi singurul lucru bun din Zalau

>

in 11 Ianuarie 2019 21:55

Cu regret am constatat ca pe str. Crasnei au aparut gropile in asfalt.Pana incep lucrarile in primavara trebuie sa inceapa la reabilitare. Calitatea si lucrul bine facut nu ne caracterizeaza.

>

in 11 Ianuarie 2019 21:55

Cu regret am constatat ca pe str. Crasnei au aparut gropile in asfalt.Pana incep lucrarile in primavara trebuie sa inceapa la reabilitare. Calitatea si lucrul bine facut nu ne caracterizeaza.

>

in 12 Ianuarie 2019 9:11

Principalul proiect ar fi sa scăpăm de udmr si de seres si de szilagyi si de pop emeric si de fazakas . Restul problemelor se rezolva. Acești paraziți stopează dezvoltarea orașului.

>

in 12 Ianuarie 2019 10:21

Cum de nu ati trecut in plan si plombarea cariilor de 39 tzenti aparute in urma borduriadei ?!?

>

in 12 Ianuarie 2019 10:55

de la ora 9 si 11 trecute fix ,mai repede scapa de idiotul din tine,si vorbeste mai bine de proiectul metroului din zalau

>

in 12 Ianuarie 2019 12:44

11.51 Ai maturat în fata blocului, casei..Când chemi Primăria sa-ți spele vasele,izmenele (si vana),ca-ți pute casa?

>

in 12 Ianuarie 2019 20:57

Este un dezastru ce se intampla, Zalaul nu are nici o strategie de dezvoltare. Acesti socialisti (rebuturi comuniste) distrug si ce a mai ramas bun!

>

in 13 Ianuarie 2019 19:15

Or face ca nu sunt in stare sa dezapezeasca strazile. De dimineata buna am anuntat strada blocata. La ora 19.00 era la fel. Ce sa astepti de la astfwl de edil care nu e in stare sa gestioneze un amarat de oras cand ninge. Idem e si in restul judetului. Ar fi ondicat sa vedeti in jud mm cum se face dezapezirea.

>

in 13 Ianuarie 2019 20:19

Oamneni slabi avem la Primaria Zalau! Ciunt&Balajel, ce poti s-astepti de la niste tarani parveniti? Uitati-va, stimabililor, in ograda Clujului, a Oradei, a altor municipii din Transilvania! Lasati exemplul Vasluiului si al Alexandriei (Teleorman)!

>

in 13 Ianuarie 2019 20:50

MUIE PSD-ALDE-UDMR!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.