Primul caz de coronavirus in localitatea Mesesenii de Sus

0
4256

Confirmarea unui caz de coronavirus la o femeie de 76 de ani din localitatea Mesesenii de Sus, comuna Mesesenii de Jos, a creat agitatie in sanul comunitatii.
Femeia, care a fost externata de curand din spital, spun unii localnici, s-a simtit rau la inceputul acestei saptamani. A fost chemata ambulanta, iar pacienta este acum din nou internata, cu testul de covid-19 pozitiv.
In localitate, Directia de Sanatate Publica Salaj a demarat ancheta epidemiologica imediat dupa confirmarea cazului, pentru a identifica toate persoanele care au intrat in contact cu femeia.
11 persoane, contacti directi si indirecti, au fost deja izolate la domiciliu, iar un magazin de tip ABC, aflat in apropierea locuintei femeii, a fost inchis, spun localnicii. Surse neoficiale sustin ca toti contactii femeii sunt asimptomatici, iar potrivit procedurii standard testarea se face doar atunci cand o persoana prezinta unele simptome ale bolii. Persoanele izolate la domiciliu sunt monitorizate de medicii de familie si au fost sfatuite sa anunte orice schimbare cu privire la starea lor de sanatate.
Nu se se stie deocamdata cum s-a imbolnavit femeia de coronavirus, mai ales ca nu are apartinatori care sa o viziteze.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here