Primăria Zalău susţine financiar participarea studentului zălăuan la o competiţie internaţională

2
1489

 

Primăria Zalău susţine financiar participarea studentului zălăuan la o competiţie internaţională

Zălăuanul Andrei Chiş, student la Facultatea de Construcţii din Cluj Napoca, va reprezenta România, împreună cu alţi colegi de-ai lui, la cea de-a 12-a ediţie a unui prestigios concurs internaţional de proiecte de construcţii rezistente la cutremure, “Undergraduate Seismic Design Competition”, ce va avea loc între 31 martie şi 3 aprilie, în Boston, Statele Unite ale Americii. Echipa este formată din 7 studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) şi va prezenta în concurs o machetă din lemn a unei construcţii de 29 de etaje, denumită Becon Tower, ce va fi supusă unei simulări seismice .
Andrei a solicitat Primăriei Zalău un sprijin financiar pentru a se deplasa în America pentru a participa la concurs. Consilierii locali au aprobat miercuri suma de 4.800 de lei pentru a susţine performanţa acestui tânăr. “Acum doi ani, echipa clujeană s-a clasat pe locul al treilea, iar la ultima participare pe locul întâi în cursa pentru cea mai profitabilă structură la seism. Având în vedere că studentul Andrei Chiş este din Zalău şi face parte din această echipă, municipalitatea fiind interesată în a susţine şi a promova tinere talente, considerăm că se impune găsirea unor soluţii pentru susţineare financiară a acestuia”, se arată în motivarea executivului Primăriei. Consilierii au decis să-i dea perso-nal lui Andrei suma de 4.800 de lei pe care acesta a solicitat-o, dar la întoarcerea din competiţie, pe baza documentelor justificative pe care acesta le va depune la primărie.
“Datorită costurilor ridicate pentru materiale, echipmente, stop_coloana transport şi cazare, universitatea acoperă doar o parte din cheltuielile implicate”, a argumentat Andrei în solicitarea către primărie.
“Am optat sa vin la acest concurs pentru ca este cel mai interesant din domeniul nostru în facultate. {ine de foarte multe lucruri pe care le învăţăm sau urmează să le învăţăm în facultate, ne ajută să ne dezvoltăm noi ca persoane, la nivel de cunoştinţe şi ne ajută să socializăm. Colaborăm cu studenţii de la arhitectură. Toate astea ne ajută să lucram la ceva concret încă din timpul facultăţii”, a declarat Andrei, pentru un ziar din Cluj.

Primăria are un angajat premiat la ediţiile anterioare ale competiţiei internaţionale de structuri rezistente la seism

Primăria Zalău se poate lăuda că are printre angajaţi un bun inginer. Ionuţ Moisi este enul dintre participanţii la această competiţie, ediţia din 2013. Era ultimul an la Facultatea de Construcţii din Cluj-Napoca, când împreună cu echipa de studenţi de la Cluj a obţinut locul trei dintre zeci de echipe de studenţi din lume, cu o machetă rezistentă la cutremure. Acum este inspector de specialitate în cadrul Primăriei Zalău.

 

 

COMENTARII

  1. Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul

  2. Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.