Primele doze de vaccin antigripal au ajuns în Sălaj

0
226

Ministerul Sănătății a început distribuirea primei tranșe de vaccin antigripal la nivel național.

În județul Sălaj au ajuns în primă etapă 3.840 de doze de vaccin, care vor fi distribuite în perioada următoare medicilor de familie, spune directorul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaș.

În acest an, au fost achiziționate 3 milioane de doze de vaccin antigripal, o cantitate dublă în comparație cu anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Repartiția dozelor de vaccin se va face în mai multe etape, primele 330.000 de doze au fost deja distribuite către direcțiile de sănătate publică din întreaga țară, iar mai apoi acestea vor fi livrate către medicii de familie și unitățile sanitare în vederea începerii procesului de imunizare.

Următoarele tranșe de vaccin vor fi distribuite la jumătatea lunii octombrie dar și pe parcursul lunii noiembrie pentru continuarea procesului de vaccinare antigripală, au anunțat autoritățile.

In cadrul campaniei de vaccinare, vor avea prioritate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, boli respiratorii și cardiovasculare, copiii și bătrânii instituiționalizați, personalul medical dar și gravidele.

Având în vedere situația epidemiologică, reprezentanții Ministerului Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc să-și achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here