Primarul Septimiu Turcas a semnat contractul pentru dotarea ambulatoriului cu aparatura medicala de ultima generatie

2
862

 

Primarul Septimiu Turcas a semnat contractul pentru dotarea ambulatoriului cu aparatura medicala de ultima generatie

Primarul liberal Septimiu Turcas, a semnat, ieri, 11 iulie, contractul de finantare europeana pentru dotarea Spitalului Orasenesc Ioan Puscas din Simleu, proiect care are o valoare de aproape 9 milioane de lei. Proiectul prevede dotarea ambulatoriul spitalului cu peste 50 de aparate ultramoderne. Reamintim ca proiectul de finantare a fost depus la data de 21 mai 2018, la ora 12.40, imediat dupa deschiderea axei de finantare, care s-a deschis oficial la ora 12.00. 

Proiectul "Dotarea cu echipamente medicale a Ambulatoriului spitalului orasenesc", cu o valoare estimata de 8.839.864 lei, pentru finantare în cadrul Programului Opera?ional Regional, axa 8.1 "Investitii în infrastructurile sanitare si sociale" are un sistem de selectie primul venit, primul servit. Suma de 176.797 lei este contributia Primariei Simleu. Primarul Septimiu ?urcas sublinia atunci faptul ca proiectul a fost depus în mai pu?in de o ora de la deschiderea axei de finantare si este increzator ca proiectul va fi acceptat de Uniunea Europeana.
"Punctajul minim evaluat de catre noi a fost de 61 de puncte, iar punctajul minim al UE pentru acceptarea proiectului este de 50 de puncte. Acest proiect ne ajuta foarte mult pentru ca actul medical sa fie executat corespunzator", spune-a primarul Septimiu Turcas.

Aparatura performanta; medicina de calitate

Pe lista celor 54 de aparate cu care va fi dotat spitalul din Simleu se numara un computer tomograf, în valoare de 1.016.512 lei, un Aparat Roentgen digital – 547.352 lei, Aparat Roentgen mobil – 512.165 lei, sistem PACS - 89.922 lei, ecograf Doppler color – 158.341 lei, analizor automat imunologie – 360.000 lei, analizator examen urina – 187.663 lei, aparat vizualizare vene, sistem automat determinare grupe sanguine, videodematoscop, electrocardiograf cu 12 canale, monitor functii vitale, ecograf Doppler 4D, laser endovascular pentru terapie varicelor, masina de spalat si dezinfectat, plus multe altele.
Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Orasenesc "Ioan Puscas" din Simleu Silvaniei a fost modernizat în 2011, printr-un proiect finantat din fonduri europene si guvernamentale în valoare totala de 4,1 milioane de lei.

"Am semnat contractul de finantare pentru dotarea cu aparatura medicala ambulatoriului Spitalului Orasenesc Dr. Ioan Puscas. Valoarea proiectului este de aproximativ 9 milioane lei. Vom avea un spital, sper in doi ani, foarte bine dotat sic are v-a arata foarte bine. Urmeaza sa facem licitatie, dar aici lucrurile sunt simple pentru ca este vorba de achizitie de echipamente si aparatura medicala. Preconizez ca vom finaliza achizitia aparaturii medicale anul acesta.", ne-a declarat primarul Septimiu Turcas.

Tot cu fonduri europene se reabiliteaza complet cladirea Spitalului Orasenesc Dr. Ioan Puscas

Primarul din Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas (PNL), a semnat la data de 21 martie 2019, contractul de finantare europeana in valoare de 2,8 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului Orasenesc "Dr. Ioan Puscas".
Proiectul prevede pentru cladirea spitalului atât masuri de crestere a eficientei energetice, cât si masuri conexe, de la inlocuirea tâmplariei din lemn existente cu tâmplarie PVC si geam termoizolant, la izolarea termica cu vata minerala bazaltica si cu polistiren la inlocuirea conductelor instalatiei de apa calda si un sistem cu 3 pompe de caldura geotermala cu 21 de puturi forate pentru prepararea unei parti din necesarul de agent termic pentru încalzie. Vor fi instalate si 40 de panouri solare pentru producerea unei parti din necesarul de apa calda de consum. Se inlocuieste si instalatia de iluminat, inclusiv corpurile de iluminat existente ce au lampi fluorescente sau incandescente, cu corpuri de iluminat cu lampi LED. Corpuri de iluminat vor fi montate si la patul bolnavilor si vor avea si functia de alarmare. Se inlocuiesc totodata cele 4 lifturi ale spitalului. Lifturile noi vor avea alimentare dubla, astfel acestea vor putea servi ca si cale de evacuare, conform cerintelor ISU. Lifturile noi pentru pacienti vor fi prevazute cu panou tactil, semnalizare luminoasa si sonora, facilitând astfel utilizarea de persoanele cu dizabilitati auditive sau vizuale.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.