SondajRSS Feed

2,8 milioane de euro obtinuti de Primaria Simleu SIlvaniei

Primarul Septimiu Turcas a semnat contractul de finantare europeana pentru modernizarea Spitalul Orasenesc "Dr. Ioan Puscas"

22 Martie 2019

Investitiile prin acest proiect le completeaza pe cele realizate în anii anteriori pentru modernizarea spitalului

Primarul din Simleu Silvaniei, Septimiu Catalin Turcas (PNL), a semnat ieri, joi 21 martie, un contract de finantare europeana in valoare de 2,8 milioane de euro pentru reabilitarea Spitalului Orasenesc "Dr. Ioan Puscas".
"În urma cu câteva minute am semnat contractul de finantare pe fonduri europene pentru proiectul "Cresterea eficientei energetice a cladirii spitalului orasenesc Dr. Ioan Puscas". Ma bucur ca prin acest proiect infrastructura de sanatate se va îmbunatati. Valoarea proiectului este de 2,8 milioane de euro. Multumesc echipei mele pentru implicare", a transmis ieri primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, imediat dupa semnarea contractului de finantare.
În anul 2009, Spitalului Orasenesc "Dr. Ioan Puscas" a fost beneficiarul unui proiect de modernizare si reabilitare a ambulatoriului integrat, proiect realizat si implementat în 2011 de catre administratia din Simleu Silvaniei din fonduri europene.
În perioada 2011 - 2012 a fost reabilitat în mare parte exteriorul cladirilor în care se desfasoara activitatea medicala, reabilitare ce a constat în izolarea termica, schimbarea usilor exterioare si a geamurilor.
Proiectul de fata vine în completarea acelor masuri, iar acest lucru este evidentiat corespunzator în raportul de audit energetic ce ia în calcul pentru partea exterioara doar partile necorespunzatoare din punct de vedere al eficientei energetice (parte vitrata, parte opaca, plansee, învelitoare), propune lucrari la instalatii de distributie a agentului termic si ACM, conformarea cu cerintele speciale ISU în vederea asigurarii securitatii în functionare si propune utilizarea resurselor regenerabile ca alternativa la utilizarea combustibililor fosili.
"Ritmul de dezvoltare economica si sociala impus de contextul actual de dezvoltare al orasului conduce la nevoia de a avea infrastructura care sa asigure servicii medicale suficiente si de calitate, care sa sustina, dar in acelasi timp sa permita sustinerea functionarii cu costuri reduse si cu contributie la o dezvoltare durabila a societatii. Deficientele constatate de expertiza tehnica, auditul energetic si raportul privind vechimea lifturilor si a altor deficiente constatate, ne-au

Primarul Septimiu Turcas a semnat contractul  de finantare europeana pentru modernizarea Spitalul Orasenesc "Dr. Ioan Puscas"
obligat sa obtinem finantare pentru reabilitarea spitalului. Ne bucuram ca astazi (nr. 21 martie) am semnat contractul de finantare care ne ofera posibilitatea reabilitarii spitalului. Pentru ca de serviciile medicale de la Spitalul Orasenesc care poarta numele celui mai cunoscut doctor român, Ioan Puscas, beneficiaza atât simleuanii, cât si un numar important de salajeni din comunele limitrofe. Este o investitie cu bani europeni atât pentru Simleu Silvaniei, cât si pentru localitatile din jur", a mai precizat primarul Septimiu Turcas.

Incalzire cu apa geotermala si panouri solare,
iluminat cu led si lifturi noi, foarte moderne

Noul proiect cu finantare europeana prevede pentru cladirea spitalului atât masuri de crestere a eficientei energetice, cât si masuri conexe, de la inlocuirea tâmplariei din lemn existente cu tâmplarie PVC si geam termoizolant, la izolarea termica cu vata minerala bazaltica si cu polistiren la inlocuirea conductelor instalatiei de apa calda si un sistem cu 3 pompe de caldura geotermala cu 21 de puturi forate pentru prepararea unei parti din necesarul de agent termic pentru încalzie. Vor fi instalate si 40 de panouri solare pentru producerea unei parti din necesarul de apa calda de consum.
Se inlocuieste si instalatia de iluminat, inclusiv corpurile de iluminat existente ce au lampi fluorescente sau incandescente, cu corpuri de iluminat cu lampi LED. Corpuri de iluminat vor fi montate si la patul bolnavilor si vor avea si functia de alarmare.
Se inlocuiesc totodata cele 4 lifturi ale spitalului. Lifturile noi vor avea alimentare dubla, astfel acestea vor putea servi ca si cale de evacuare, conform cerintelor ISU. Lifturile noi pentru pacienti vor fi prevazute cu panou tactil, semnalizare luminoasa si sonora, facilitând astfel utilizarea de persoanele cu dizabilitati auditive sau vizuale.
Cladirea spitalului a fost finalizata în 1986, contructia fiind inceputa în 1981.

Vizualizari 1149
Comentarii articol (23)

>

in 22 Martie 2019 6:47

Bravo..Septimiu. ..mare domn...ceva doctori daca putem aduce in oraș ar fi grozav..

>

in 22 Martie 2019 7:30

Lucrurile trebuiau facute sa fie functionale si nu pentru,,Ritmul de dezvoltare economica si sociala impus de dezvoltarea orasului"care cam bate pasul pe loc fiind eminamente bugetar.Si trebuiau in primul rand modernizate saloanele ca arata ca celule de puscarie.Cat despre comentariul lui 6:47 ce sa spun, vede si el acum roata care a fost descoperita demult!Lucruri normale ridicate la rang de super realizari pentru gadilirea orgoliului.

>

in 22 Martie 2019 7:50

Felicitări!....și să rămână chirurgii...Dr Șchiopu...un Dr f.bun.

>

in 22 Martie 2019 8:13

Reabilitarea o va face firma lui Dragan.

>

in 22 Martie 2019 8:15

Nr. unic (nr. format vechi) : 2008/84/2015\r\nData inregistrarii 20.12.2017\r\nData ultimei modificari: 14.03.2019\r\nSectie: Secţia Penală\r\nMaterie: Penal\r\nObiect: abuz în serviciu contra intereselor publice (art.248 C.p.) fals în însc.sub semn.privată\r\nStadiu procesual: Fond\r\n\r\nPărţi\r\nNume Calitate parte\r\nŢURCAŞ SEPTIMIU CĂTĂLIN Inculpat\r\nHOSU CLAUDIA Inculpat\r\nDINCĂ VALERIU Inculpat\r\nMOCAN ELENA - MARIA Inculpat\r\nHOSU VALENTIN Inculpat\r\nOLTEAN ROMEO CLAUDIU Inculpat\r\nCHERECHEŞ VASILE Inculpat\r\nMOCAN IOAN Inculpat

>

in 22 Martie 2019 9:38

Felicitări!

>

in 22 Martie 2019 10:07

bravo domnule Primar doctorul Puscas ar fi fost mandru de dv.si el s-a luptat mult pentru spital;

>

in 22 Martie 2019 10:30

Dacă actul medical din interior este perfect , investiția este utilă. Dacă nu, este o acțiune în care se sifoneaza cel puțin 500 mii Euro. Spun aceasta după ce am citit elementele din articol.

>

in 22 Martie 2019 11:35

Foarte corect si logic 7:30.

>

in 22 Martie 2019 12:44

Mai are mult pana sa-l ajunga pe Ciunt din Zalau.

12 44>

in 22 Martie 2019 14:54

da ,vreo 25 de km

>

in 22 Martie 2019 16:12

Felicitari mare realizare,poate ar merita aceia care au pus umarul la proiect ca asa fotografie cu unul care semneaza...sau poate echipa primeste sporuri salariale.Dupa raportul C deConturi uite cum pica manusa acest contract am inchis gura lumii,postam intercalat ceva fotografii panoramice cu orasul pe Facebook.ne mai laudam cu o anvelopare termica,6 becuri cu led ,ceva placi betonate...,dezmintim cu o motivatie de genul :angajatii au salarii de mizerie si pleaca in sectorul privat .Pana cand inchide ochii Parchetul si DNA la atatea raporturi ale C de Conturi?

>

in 22 Martie 2019 16:52

In mandatul lui Septimiu Turcas Simleul a devenit polul saraciei in Salaj,acest primar nu a avut niciodata o strategie de dezvoltare a orasului, ii place sa fie laudat, lins, inconjurat de slugarnici, pupincu-risti. Investitori ar veni,dar nu li se ofera nimic, doar suturi in fund,primarul este protectorul mafiei locale. Lui Septimiu Turcas ii place sinceritatea, dar numai pana cand gaseste pe cineva care o practica.Si ii mai plac pupincu-ristii.

>

in 22 Martie 2019 19:30

Pacat de acest minunat oras la poale de MAGURA care tot timpul anului asigura un AER CURAT cum putine sunt in Romania.. insa politicul a perindat la primarie numai derbedei , flamandoci,,si sustinatori ai mafiei locale precum acest turcas un fals al tot ce face ,,, mizer , postac, si bataia de joc a salariatilor primariei,, umilirea acestora,, un josnic ,,, eu mare sustinator PNL

>

in 22 Martie 2019 20:45

Groștioru și para-ndărătu la cine ajung?

>

in 23 Martie 2019 8:19

20,45,Asta te intereseaza,nu ca omu'asta face ceva.Vrei și tu o lingura?Ia din..fundu' curții

>

in 23 Martie 2019 9:36

8.19 Face ce vrea pe feuda lui ,iar tu esti multumit de ceea ce primesti in fund*U curtii de pe Dragasanilor , mai devreme sau mai tarziu iti vei aglutina propria mizerie nu numai a celui care-ti foloseste limba in loc de hartie.

>

in 23 Martie 2019 12:18

Elemente de modernitate tehnica excesivă pentru exterior, iar în interior unde este " obiectul si subiectul" actului medical, mai sunt foarte multe de făcut. Este OK ???!!!

>

in 23 Martie 2019 12:28

@ 8:19.\r\nÎntrebarea este retorică, locuiesc în acest așa-zis „oraș”, dar nu sînt sălăjean nici după 40 de ani și nu mă interesează clanurile și încrengăturile politicienilor și afaceriștilor din tîrgul ăsta prăpădit/înapoiat! Nici vorba deja tradițional-românească „a furat, da' ne-a dat și nouă”.

>

in 23 Martie 2019 13:19

Cum se aseamana presedintele cu acel ziarist promovat primul pe lista !!! parca au fost la aceiasi scoala speciala amindai ! mereu le place sa stea in frunte sa faca poze , de o obrazicie iesita din comun !! ma mir cum nu le e rusine ! cu asemenea oameni nu se inainteaza nicicum !!!

>

in 24 Martie 2019 12:43

Mai taie din ele da’le dreaq, M.A.P

>

in 24 Martie 2019 13:09

Mai taie din ele da’le dreaq, M.A.P

>

in 24 Martie 2019 14:33

E trist sa ajungi sa mulțumești unui primar ca își face datoria doar. E ca și cum ai mulțimi unui doctor ca te tratează sau unui mecanic ca îți repara mașina ori unui profesor ca preda la ore.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.