SondajRSS Feed

Primarul Ionel Ciunt spune ca asteptam acceptul Armatei pentru un nou traseu al centurii Zalaului

16 Mai 2018

Urmeaza un studiu de fezabilitate, daca MApN e de acord sa construim centura pe langa poligonul din Aghires

La sfarsitul saptamanii trecute, Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalau, s-a intalnit cu Radu Baruta, directorul general al Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj, in vederea stabilirii traseului optim pentru elaborarea studiului de fezabilitate la tronsonul II al variantei de ocolire Zalau (centura ocolitoare).
Dupa intalnire, primarul Zalaului a spus ca "solutia stabilita astazi va intruni acceptul tuturor partilor interesate (finantator, beneficiar si achizitionari)" si ca spera ca in cel mai scurt timp sa fie emis certificatul de urbanism si sa fie finalizat studiul de fezabilitate.
Ieri, primarul Ionel Ciunt s-a intalnit cu seful Directiei Domenii si Infrastructuri din cadrul Ministerului Apararii Nationale, generalul de brigada Gheorghe Soare, reprezentanti ai Directiei Regionale Drumuri si Poduri Cluj si proiectanti din cadrul companiei Search Corporation, in vederea prezentarii de solutii in zona traseului centurii ocolitoare aflat in apropierea poligonului militar Aghires.
In cadrul discutiei, reprezentantilor MApN le-a fost prezentat traseul identificat si stabilit in cadrul sedintei de la sfarsitul saptamanii trecute, ca fiind optim pentru continuarea centurii ocolitoare a municipiului, varianta agreata de MApN. Lungimea tronsonului este de aproximativ 5 kilometri, iar traseul este in buna parte pe domeniul public.
In perioada urmatoare, reprezentatii MApN urmeaza sa depuna dosarul de solutii tehnice din zona aferenta poligonului, timp in care proiectantul inainteaza demersurile in vederea finalizarii studiului de fezabilitate.
La discutie au participat si senatorul Gheorghe Pop, prefectul Florin Florian, presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc,

Primarul Ionel Ciunt  spune ca asteptam  acceptul Armatei  pentru un nou traseu  al centurii Zalaului
reprezentanti din cadrul primariei.
Dupa intalnire, primarul Ionel Ciunt a declarat ca in cursul saptamanii viitoare MApN va da un acord de principiu proiectantului pentru executia documentatiei, iar pana la 15 iunie 2018 se va stabili solutia finala.
Sa speram ca dupa "lupte seculare" care au durat opt ani, macar studiul de fezabilitate sa fie executat. Ca pana vor trece masinile de tonaj pe centura ocolitoare si nu vor mai intra in Zalau va mai curge multa apa pe Valea Zalaului.

Studii de fezabilitate
au mai fost, au expirat

Se implinesc in octombrie opt ani de cand a fost inaugurat primul tronson al centurii ocolitoare a Zalaului. Fragmentul de sosea ocolitoare a ramas de atunci inutil, pentru ca nu s-a reusit construirea tronsonul doi al centurii. De opt ani incoace, autoritatile locale au tot promis ca vor construi si al doilea tronson, dar nu s-a mai facut nimic.
Promisiuni au fost cu duiumul, chiar si studii de fezabilitatre au fost. Un studiu de fezabilitate inca din 2007 oferea detalii tehnice despre construire, inclusiv solutii ca soseaua poate trece pe langa poligonul militar de langa Aghires, dar acest studiu a expirat. Un proiect al studiului de fezabilitate a fost finantat din bugetul pe 2017 si, dupa finalizarea tuturor procedurilor, s-a aprobat plata studiului. Numai ca pana la ora actuala nu a fost realizat.

Vizualizari 1802
Comentarii articol

>

in 16 Mai 2018 1:04

Aceasi aspect care le place de minune politicienilor. STUDIUL de FEZABILITATE. Din asa ceva le intra in conturile personale bani foarte multi. Curtea de conturi ca de obicei e absenta fiindca mananca la aceeasi masa.

>

in 16 Mai 2018 4:36

DNA, ar trebui să verifice așa zisul subiect "vital" pentru dezvoltarea României -"studiile de fezabilitate". Cu certitudine aici se scurg bani in buzunarele aleșilor. Ciunt, ești primar, ești PSD-ist, povestea cu aprobarea MAN, pica. Ministrul MAN este de la PSD de multi ani. Ce faceți???!!. Mințiți in continuare ???. Ne luați de prosti ???.

>

in 16 Mai 2018 6:59

Primar PSD-ist, prefect PSD-ist, consiliu judetean condus de PSD, guvern PSD, haideti si rezolvati problema baieti.

>

in 16 Mai 2018 7:16

Vai de capul vostru!!!!

>

in 16 Mai 2018 7:52

De 28 de ani asteptam acceptul armatei ...da ce e armata stat in stat de nu se poate expropria terenul in interesul tarii al cetatenilor ....mama lor

>

in 16 Mai 2018 7:53

SI UNITATEA MILITARA TREBUIE SCOASA DIN MIJLOCUL ORASULUI !!!!!

>

in 16 Mai 2018 8:22

In loc de interes pt locuitorii Zalaului sunt interese politice si personale!

>

in 16 Mai 2018 9:30

Fezabil egal: caltatea unei actiuni de a se putea face si de a aduce beneficii.Si una si alta sunt evidente.Atunci la ce mai trebe studii?

>

in 16 Mai 2018 9:35

Ciolos(din Zalau) a fost "premierul meu" si nu a fost in stare sa puna bazele macar a documentatiei pentru centura.Asa ca nu va uitati numai spre PSD, care va rezolva si aceasta problema.

>

in 16 Mai 2018 10:33

Salajeni, nu mai votati acest partid de mincinosi psd, fostii comunisti. De 30 de ani Salajul este o pata rosie pe harta Romaniei si a Ardealului. Subdezvolate, neputinta, nepasare, minciuna, politizare in institutii, oriunde mergi institutul e condus de un bolsevic. Acest securist marc trebuie dat jos, nu face nimic, fura cu gasca de penali, ciunt si-a facut casa in Criseni. Oriunde te duci in Ardeal vezi orase prospere, dezvoltate, cu investitii private si publice. Zalaul a ramas acelasi orasel prafuit, cu drumurile sparte, fara canalizare, fara oportunitati pentru tineti. Au ramas doar pensionarii si cersetorii. Acest ciunt, mare mincinos, fost prefect, a zis anul trecut ca repara din temelii str Dimion Barnutiu, tot ulita sparta a ramas. Nu a facut nimic nici ca prefect, si-a dat demisia inainte sa fie dat afara din cauza hotiiilor ce le facea. Salajul isi merita destinul, saracia, hotia, la ele acasa.

Adevarul adevarat este ca suntem condusi de niste incompetenti neputinciosi!>

in 16 Mai 2018 11:18

Au decopertat tronsonul de la gara de ce? Ca sa avem gropi mai mari decat erau cele de dinainte? S-au format niste cratere cum urci spre giratoriu dinspre oras de iti rupi masina. Lua-v-ar draq cu nepriceperea si nepasarea voastra cu tot! De ce vreti sa conduceti Primaria daca habar n-aveti ce trebuie facut pentru orasul asta?! Numai ca sa puteti fura?!

In dulcele stil romanesc de dupa revolutie>

in 16 Mai 2018 11:19

NU se va face NIMIC!

>

in 16 Mai 2018 11:33

Chiar daca s-ar inaugura maine acest tronson, e prea tarziu. Orasul e pe nicaieri, plecati cat mai puteti. Securistii astia au distrus tot.

>

in 16 Mai 2018 11:38

Sa-i multumiti lui Capalnasiu(PDL. PNL etc) pt starea drumurilor din oras!E adevarat acuma sunt gropi pe portiunea decopertata, dar drumul va fi reparat.Astia macar s-au apucat sa faca ceva, asa ca nu mai carcotiti!

>

in 16 Mai 2018 11:41

Pt 10:33 Salajeni votati ciuma portocalie: mascariciul de Orban, USR-ul gica-contra, Ciolos-zero barat, PMP-taie tot!Veti lua m..e si la viitoarele alegeri.

>

in 16 Mai 2018 11:58

Pesedeilor, ati castigat alegerile cu minciuni. Odata ajunsi la guvernare va scaldati in minciuni. Va tasnesc minciunile prin porii pielii.

>

in 16 Mai 2018 11:58

Pesedeilor, ati castigat alegerile cu minciuni. Odata ajunsi la guvernare va scaldati in minciuni. Va tasnesc minciunile prin porii pielii.

>

in 16 Mai 2018 11:59

Ce face PSD de un an incoace este o bataie de joc la adresa poporului roman. RUSINE sa va fie, politicieni nemernici! Istoria va consemna dezastrul pe care l-ati adus asupra tarii. Sper ca dupa ce nu veti mai fi la putere sa fiti judecati si condamnati pentru toate marsaviile pe care le faceti.

>

in 16 Mai 2018 12:30

Are dreptate 11:38.Astia care au decopertat o portiune de drum sunt de la psd.Numai ca au abandonat lucrarea,nu vezi nici un lucrator in acea zona.Probabil vor continua in noiembrie.De altfel conducerea Zalaului - fosta si actuala - sunt niste expirati ca si studiile de fezabilitate.

>

in 16 Mai 2018 12:54

eu orasul nu l am vazut in halul asta niciodata!Cand era Capilnasiu aveam siguranta!!!Ciunt nu uita ca ai promis multe!

>

in 16 Mai 2018 12:56

Adevarat!Capilnasiu a fost un vis frumos!Asta e Cosmar

>

in 16 Mai 2018 12:56

De ar veni inapoi Capilnasiu la primarie m as muta in zalau inapoi cu toata familia

>

in 16 Mai 2018 13:08

cei din primarie au in singur tel.... SA TREACAOPT ORE SA INTRE SAALARIUL CA SA POATA PLECA CASA SA PUNA MANA SA MUNCEASCA CEVA>

>

in 16 Mai 2018 13:30

Pe vremea aluia dinainte drumurile erau mai bune in Zalau, mai peticea ici colo! De cand cu pesedeu Republicii e varza, intre blocuri e dezastru, sus la han e jale, in oras e jale, Crasnei e jale! Astia ce tineti cu pesedeul, faceti niste ture prin Zalau, Bradet - Gara (pe Republicii, pe Kosuth, pe Clujului) si va garantez ca vi se face mila de masina!

11:38>

in 16 Mai 2018 13:44

No jireado raluco! te ai trezit si tu ,apai la cati bani iti da parlamentarul tau ,asa peste 10000 lei ,pt marea sefa de cabinet parlamentar ce esti,normal ca spuci din gura tate rahaturile

>

in 16 Mai 2018 13:47

Informațil pe primarul neştiutor că pentru utilitate publică se pot face exproprieri. Dar unde minte nu-i ,nici D-zeu nu cere.

>

in 16 Mai 2018 14:17

Salajul e Moldova Ardealului! Judetul care merge inapoi ca racul! Sper sa se inchida Tenaris si Michelin. Apartamentele o sa fie la pretul unei lazi de bere. Si securistul marc si comunistii lui se muta din judet!

Prosti si puturosi!>

in 16 Mai 2018 15:54

Astia ne conduc orasul...Cratere la Gara...Mai bine lasau drumul cum a fost, macar nu ne rupeam masinile.

>

in 16 Mai 2018 16:18

spuneti oamenilor ce inseamna fezabilitate, ca or crede oamenii ca e vorba de pitipoance, chefuri sau alte ... avantaje

>

in 16 Mai 2018 16:46

Ciuntule, tie chiar my iti este rusine de loc sa minti vesnic si sa promiti povesti prostilor? Tu si gasca ta de derbedei politici rosii ca racul chiar va credeti vesnici?Nu sinteti si va fi jihad peste voi

>

in 16 Mai 2018 17:28

De ar veni inapoi Capilnasiu la primarie m as muta in zalau inapoi cu toata familia

>

in 16 Mai 2018 21:02

Capalnasiu, era altfel de persoana . Era ok.

>

in 16 Mai 2018 21:07

In orice stat mai dezvoltat , un astfel de drum (5km) nu durează mai mult de UN AN, cu totul (studii de fezabilitate, proiectare, execuție etc). Aici, ținând cont de configurație , lungime, doar două benzi, etc. ,nu înțeleg unde este problema .Ei , PSD, ridica probleme mărunte la rang de probleme complexe , de interes național. Nu este de mirare, ținând cont de capacitățile lor intelectuale submediocre .

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.