SondajRSS Feed

Angajatii Primariei Zalau spera ca primarul se va tine de cuvant

Primarul Ionel Ciunt a promis angajatilor ca le va mari brutul, ca in cazul companilor private

16 Noiembrie 2017

Gheorghe Morar, lider de sindicat FNSA in Primaria Zalau, sindicat afiliat Confederatiei Cartel Alfa, ne-a declarat ca miscarile de protest ale salariatilor din primarie au un mare "DAC}" in fata, semn de intrebare care sta "in pixul" primarului PSD Ionel Ciunt. 

Morar spune ca edilul Zalaului i-a asigurat ca salariile lor nu vor avea de suferit de anul viitor, pentru ca primarul va propune si majoritatea PSD din Consiliul Local va aproba majorarea salariilor brute ale angajatilor primariei, la fel ca angajatorii din privat.
"La nivel national, actiunile sunt ale Confederatiei. “n Primaria Zalau e prematur sa spun ca o sa scada salariile. Daca se mareste salariul brut la nivelul la care sa acopere si taxele, de la 1 ianuarie, eu zic ca nu o sa scada salariile (in Primaria Zalau - n.r.). Cel putin din discutiile si promisiunile care s-au purtat cu primarul, nu o sa scada. Vedeti, noi suntem la administratia locala, conform legii 153/2017, un fel de semi-privat. Proiectul de buget il face primarul si il aproba Consiliul Local. Salariul de incadrare se stabileste de Consiliul Local, la propunerea primarului, pe functii, conform Legii 153. Restul bugetarilor au grile de salarizare

Primarul Ionel Ciunt a promis  angajatilor ca le va mari brutul, ca in cazul companilor private
si, in legea 153 e prevazut pentru toti bugetarii, inafara de noi, o crestere salariala de 25 la suta de la 1 ianuarie, care acopera trecerea taxelor (…) Domnul primar, cand ne-a consultat in august referitor la trecerea taxelor, ne-a promis ca va face si trecerea sumelor corespunzatoare astfel incat sa nu pierdem la salariu", a declarat ieri, pentru Graiul Salajului, Gheorghe Morar.
Sindicatul National al Functionarilor Publici (SNFP) a anuntat ieri ca va da în judecata Ministerul Muncii daca institutia nu va promova o ordonanta de urgenta prin care fondul de salarii pe 2018 sa fie suplimentat. Liderul sinfical zalauan spune ca acest lucru se va intampla daca vor fi cazuri in care primarii nu vor face majorarea la brut, iar angajatii vor prierde la salariu.

Vizualizari 1763
Comentarii articol

>

in 15 Noiembrie 2017 22:43

ciuntu vine de la castrat de porci e priceput!

>

in 16 Noiembrie 2017 1:07

Cum draq? Eu am crezut ca vor creste salariile la privati ca sa le egaleze pe cele ale bugetarilor. WTF?

>

in 16 Noiembrie 2017 7:11

Gunoiul asta de primar acum 2 - 3 luni a marit toate salariile din primarie. Acum inca o data? PSD ciuma rosie!

>

in 16 Noiembrie 2017 8:50

Pai daca nici jurnalistul n-a inteles mecanismul atunci chiar avea dreptate Brucan cand se referea la pipalul roman.Cei asa complicat Mihaelo,procentul din salariu pe care-l varsau angajatorii la stat va completa salarul angajatului care-l va varsa el la stat.Nimic in plus ,nimic in minus!Ei! te-ai prins?

>

in 16 Noiembrie 2017 9:04

Scoate d-nul Ciunt din bancomat (^^)

>

in 16 Noiembrie 2017 9:14

PT Gheorghe Morar alt filosof:

>

in 16 Noiembrie 2017 10:03

Tupeul astui lider de sindikkt e maxim! Cum sa spui ca esti un fel de semiprivat? Cred ca are devieri de rationament datorita numeroaselor chiolhane pe care le serveste dimpreuna cu ghibolul sef stelica p.

>

in 16 Noiembrie 2017 10:43

Semiprivat este atunci cand te comporti pe domeniul public ca si la tine acasa. Adica exact cum se poata dansul de parca ia lasat tac-su primaria mostenire

>

in 16 Noiembrie 2017 12:37

Si de unde o sa iei tu bani ciuntule pentru alte majorari de salarii din primarie ? Crezi ca o sa poti sa maresti cat vrei taxele locale ? Zalauani, treziti-v?, sa fim pregatiti de proteste masive !

>

in 16 Noiembrie 2017 13:08

cum sa compari un salariat din primarie,prefectura etc cu un salariat din privat?salariatul din privat ,ma refer in primul rand la cei cu studii superioare,sunt cu mult mai buni ,la primarii ori prefectura sunt cei care sunt au studii la privat[Goldis,Dimitrie Cantemir,Spiru Haret,]cei mai slab pregatiti si pretind salarii ca in mediul privat unde se munceste si se intra pe competenta,nu prin relatii

>

in 16 Noiembrie 2017 13:26

SA va luati de toti banii injectii de cancer.

>

in 16 Noiembrie 2017 15:13

sa nu indraznesti ciuntule sa maresti impozitele ca vei da de cel cu cornite, stii cine e

>

in 16 Noiembrie 2017 17:23

1. Salariile in primarie sunt mari-a se intelege 3.000 -6.000 de lei de caciula. 2. Primaria zalau va primi mai putini bani pentru investitii dupa scaderea tva, cu muuult mai putini. 3. Primarul, pentru ca nu sunt bani, va mari taxele si impozitele, 4. Scaderea lefurilor cu 21 la suta a salariile era binevenita, ramaneau ceva banuti pentru floricele.

>

in 16 Noiembrie 2017 21:12

inseamna ca trebuie sa ACADA BRUTUL, , si alte venituri.......

>

in 16 Noiembrie 2017 21:16

Semiprivat adic? invarteli in primarie si ciubucul privat in buzunar,si bietul Ghita vecin cu Potrovita cu doua viloace cum

Oferta super>

in 22 Noiembrie 2017 21:30

Un film original si bani online pentru tine! Avem un vis: Hollywood! Oferta sigura si serioasa: Proiect B! Lucrezi fara stres! Bani online pe drumul spre Hollywood! Aici ai o sansa uriasa! Cea mai buna echipa pentru Hollywood! Oferta exclusiva pentru invingatori! Castigi acasa la tine! Cere acum detalii mai multe la adresa de email: ameliamadalinasobec@yahoo.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.