Sondaj



RSS Feed

 

Zalaul sub conducerea lui Ciunt, urca 20 de locuri in topul Forbes

Primarul Ionel Ciunt - primul in regiune la absorbtia de fonduri europene

12 Iunie 2019

Primaria Zalau a atras sume record de 80 milioane euro de la Uniunea Europeana

Primaria Municipiului Zalau are incepand cu 2016 o conducere noua, iar echipa condusa de primarul Ionel Ciunt, au reusit sa atraga fonduri europene record. Mai mult, prin politicile economice aprobate de echipa lui Ionel Ciunt si la care se adauga proiectele cu fonduri europene de aproximativ 80 milioane euro, au dus Municipiul Zalau pe locurile fruntase in topul celor mai atractive orase din punct de vedere economic, clasament realizat de prestigioasa revista Forbes.
Sa ne amintim faptul ca Primaria Municipiului Zalau a si fost premiata pentru ca a reusit sa depuna in decursul unui an 26 de proiecte, in valoare de 282 milioane lei, proiecte cu finantare europeana. In cadrul Galei Regio 2018, municipiul Zalau a obtinut doua premii: Premiul II la Sectiunea cele mai multe contracte de finantare semnate si un premiu la Sectiunea Mobilitate Urbana – Municipii Resedinta de Judet, concurând alaturi de 42 de orase si municipii – resedinta de judet din regiunea de Nord – Vest a tarii.
Primarul Ionel Ciunt spune ca astazi, daca cei de la ADR Nord-Vest ar face o reactualizarea a proiectelor pe fonduri europene depuse de municipii, Zalaul este pe primul loc, peste municipiul Oradea.

"De la preluarea mandatului de primar, principalul meu obiectiv a fost atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea orasului. Am inteles ca bugetul municipiului nostru nu este un buget foarte consistent si ca singura sursa pentru cresterea calitatii vietii in municipiu sunt fondurile europene. Impreuna cu echipa care lucreaza pe aceasta directie a absorbtiei fondurilor europene, ne-am mobilizat cat am putut de bine si rezultatele se vad o parte, o parte se vor vedea pe viitor. Am reusit sa obtinem o suma record din absorbtia fondurilor europene, ceea ce va duce fara indoiala la cresterea calitatii vietii din municipiul nostru. Am incercat ca proiectele pe care le depunem pe fonduri europene sa se plieze pe urgentele, si pe nevoile care exista in municipiu. In acest fel am depus proiecte importante pe infrastructura rutiera, infrastructura scolara, pentru cresterea eficientei energetice la 30 de blocuri, cu 1062 de familii care beneficiaza de aceasta masura. Prin modernizarea infrastructurii scolare, beneficiaza de conditii mai bune toti elevii din municipiu. Toate aceste investitii si contributia naostra la fiecare din proiectele respective le facem fara a creste taxele si impozitele locale. Taxele si impozitele in ultimii trei ani au ramas la fel, la nivelul celor din anul 2016. Cred ca ceea ce s-a facut in municipiu pana astazi si proiectele pe care le avem in executie si in evaluare in diferite etape, a facut ca Municipiul Zalau sa creasca cu peste 20 de locuri in clasamentul pe care revista Forbes il face anual pe municipiile din tara. Vom continua in acest ritm. De altfel, daca ma refer la fonduri europene, anul trecut in septembrie ADR Nord – Vest ne-a premiat cu o diploma din care rezulta clar ca Municipiul Zalau este pe locul II intr-o conmpetitie privind absorbtia fondurilor europene. Pe locul doi eram atunci, dupa Oradea, dar contractele pe care le-am semnat cred ca astazi daca s-ar face un clasament am fi pe locul intai.", ne-a declarat primarul Zalaului, Ionel Ciunt.

Primaria Zalau deruleaza acum proiecte de peste 11 milioane de euro din fonduri europene

1. Reabilitare strada 22 Decembrie tronson 1
2. Centru de zi pentru copii in fostul PT 17
3. Construire cresa noua in cartierul Meses
4. Reabilitarea si modernizarea a patru licee din Zalau: Liceul de Muzica Ioan Sima, Liceul Sportiv Avram iancu, Liceul Reformat Wesselenyi si Liceul Ortodox Sfantul

Primarul Ionel Ciunt - primul in regiune la absorbtia de fonduri europene
Nicolae
5. Reabilitarea blocului social Astralis
6. Reabilitarea cladire Albastra de pe str. Unirii
7. Crestere eficientei energetice a 30 de blocuri, beneficiar 1062 familii
8. Modernizare drum forestier pe o lungime de 13 kilometri
Proiectele care se afla in derulare insumeaza 53.147.881 lei, adica peste 11,3 milioane euro.

Primaria Zalau are proiecte in licitatie si evaluare de peste 68 milioane euro

1. Achizitie 20 autobuze electrice, statii de incarcare, modernizare statii de autobuz cu afisaj electronic, sistem e-ticheting
2. Reabilitare strada 22 Decembrie tronson 2 – licitatie finalizata
3. Trotuare si piste de bicilete pe Bulevardul Mihai Viteazul
4. Reabilitare strada Gheorghe Doja – licitatie finalziata
5. Reabilitare strada Simion Barnutiu
6. Reabilitare strada Corneliu Coposu – Avram Iancu
7. Modernizare 10 locatii spatii verzi (zone degradate)
8. Modernizare, reabilitare Gradinita nr. 5
9. Modernizare si extindere iluminat public
10. Servicii de instruire/formare – performanta in administratie publica; informatizare administratie publica
11. Arhiva electronica la Primaria Zalau
12. Calitate si integrare pentru administratia publica
Proiectele nr. 10, 11 si 12 au ca si scop final cresterea calitatii serviciilor oferite de Primaria Zalau cetatenilor.

Noi proiecte cu fonduri europene pentru Zalau

Vineri, 7 iunie, a avut loc intâlnirea lunara de lucru a reprezentantilor Agentiei Regionale de Dezvoltare – Nord Vest cu echipa Primariei municipiului Zalau, formata din factori de raspundere din cadrul mai multor departamente si condusa de viceprimarul, Teodor Balajel.
Pe lânga discutiile avute pe marginea fiecarui proiect si analiza stadiului implementarii acestora, aceasta intrevedere a avut un caracter instructiv vizând aspecte cu privire la viitoarea alocare financiara 2021 – 2027, in domeniul mobilitatii si regenerarii urbane, eficientei energetice si adaptare la schimbarile climatice. S-au pus in discutie idei de proiecte cum ar fi o noua cale de acces spre localitatea Criseni (din str. T. Vladimirescu), conexiune cu soseaua de centura (din str. Fagetului – cartier Dealul Morii – str. Industriei), crearea unei legaturi rutiere intre cartierele Meses si Sarmas sau largirea la doua benzi pe sens a Bulevardului M. Viteazu (de la intersectia cu str. Lupului pâna la limita UAT Zalau spre Hereclean). Totodata se are in vedere extinderea traseelor transportului public in zona periurbana/ metropolitana, modernizarea alternativei rutiere de vest (str. M. Gorki - str. N. Titulescu – str. G. Cosbuc – str. Decebal) si infrastructura velo si pietonala pe cursuri de apa (V. Zalaului, V. Sarmas, V. Meses)
Primaria municipiului Zalau, având calitatea de beneficiar de finantare europeana nerambursabila isi propune ca din aceste demersuri sa imbunatateasca aspectul si infrastructura orasului pentru decongestionarea traficului.

La finalul sedintei de lucru, directorul ADR – NV, Marcel Bolos, a felicitat echipa care implementeaza proiectele cu finantare europeana nerambursabila, pentru modul in care si-a desfasurat activitatea pâna in prezent.

Vizualizari 6618
Comentarii articol (59)

>

in 12 Iunie 2019 0:21

Ce glumă bună Arture! Cică Zalăul este peste Oradea. Hai,ha,ha!\r\nCe fumezi Arture???? Da ne și nouă să fim veseli!

>

in 12 Iunie 2019 0:28

normal..suntem peste toate orasele,in nr de asistati sociali pe m patrat....e un record urias!!unde le mai cazati d le primar?deja stau unii peste altii ,vecinii sunt terorizati,de ce nu aveti curajul sa veniti pe teren sa vedeti un pic cine va voteaza???

>

in 12 Iunie 2019 0:31

Toti cei din ciuma rosie ar trebui sa fie la zdup ca bercean,mazare,dragnea(litere mici intentionate).

Canalizare>

in 12 Iunie 2019 1:05

De ce nu se cer fonduri europene si pentru canalizarea in totalitate a Zalaului? Strada Vanatorilor cand intra la canalizare?

>

in 12 Iunie 2019 5:07

Fumigene PSD-iste. Realitatea arată diferit.

>

in 12 Iunie 2019 5:20

Ptiu, sa nu te deochi, Artur!Scrii tu si lucruri de bine despre un membru PSD??? Pai da, pt. ca lucrurile evidente nu pot fi ocolite...\r\npt. 0:31 - Generalizarile sunt, intotdeauna, paguboase si nerealiste.Sloganul cu ,,ciuma rosie,, a devenit un ,,argumenr,, al celor care sunt plini doar de ura irationala.

>

in 12 Iunie 2019 6:02

Primar jegos. Strada Simion Barnutiu, cum rămâne cu ea. A fost prima promisiune în campania mincinoasă electorala

>

in 12 Iunie 2019 6:06

Nu , nu , nu se poate bozgorelule Artur , sa scrii si despre lucruri normale , reale , cu efecte benefice pentru zalauani ! Cred ca este un pamflet .

Sosea>

in 12 Iunie 2019 6:56

Ce arealizat ciuntu ca bulevardul nu la terminat de turnat asfalt lucrare neterminata marcajele rutiere unde sunt te plătește ciuntu bine ziarist de 2 lei sa l lauzi

Felicitari>

in 12 Iunie 2019 7:14

Felicitari si mult succes in noile proiecte ! Suntem mandrii ca avem un astfel de Primar !

>

in 12 Iunie 2019 7:29

Sunt doar proiecte depuse. Nici vorbă de bani. În plus sunt exagerări ale ziaristului.\r\nÎn condițiile în care Zalăul arată cum arată, mi ar fi jenă să scriu un astfel de articol. Rușine că vă vindeți ca ziariști.

>

in 12 Iunie 2019 7:39

Din articol reiese ca Ciunt "e cel mai cel" din toata tara. Din pacate tristul adevar e cu totul altul. De ce nu se scrie despre abuzurile si faradelegile facute de Ciunt de la instalarea la primarie, pe care o considera propria mosie. De ce nu se scrie despre criteriile pe care se fac multele anagajari din primarie? Orasul Munchen are 200 de anagajati la milioane de locuitori iar Zalaul are 250 anagjati la 700000 locuitori (contributia la marirea anagajatilor revine exclusiv lui Ciunt).

>

in 12 Iunie 2019 7:43

Cum e cu nivelul de viata care, pentru muritorii de rand, scade zi de zi.

>

in 12 Iunie 2019 8:00

Il invit pe acest domn primar performant pe strada Viilor din Zalau ,unde buda in curte este o realitate trista . \r\n Va pozati si impaunati cu ce faceti in buricul Zalaului pe bani fara numar , din care se pot sifona ,tot fara numar . \r\n Iesiti din birouri si de pe bulevardul central si vedeti realitatile crude ale zalauanilor .

>

in 12 Iunie 2019 8:02

SINCERE FELICITARI ,DOMNULE PRIMAR !\r\n

Atentie>

in 12 Iunie 2019 9:12

ITistii din Cluj, atrasi de prosperitatea Zalaului, vin tavalug si cumpara apartamentele zalauanilor. Le privesc ca si investitii. Felicitari Ionel Ciunt si felicitari Liviu Balint care sustine proiectele Zalaului la nivel national

>

in 12 Iunie 2019 9:58

da? nu se vede. Oras sarac, prafuit, mizer, depopulat, imbatranit, calitatea lucrarilor publice proaste, economia locala sustinuta de armata de bugetari, nivel de salarizare sub media pe tara, nivel de trai scazut, lipsa locuri de munca, se face curat cu maturoiul, strazi pline de gorpi si denivelari, lipsa diversitate, lipsa activitati culturale, lipsa turisti, etc etc mai continui? Poate pe niste hartii si din vreun birou al primariei se vede fain pe geam...oameni rupti de realitate care sustin altceva, fie mincionosi sau ipocriti.

>

in 12 Iunie 2019 10:07

nu este frumos sa te lauzi cu proiectele altora

>

in 12 Iunie 2019 10:07

f3elicitari d-nului primar, pentru ce a realizat pana in prezent si mult succes in realizarea obiectivelor propuse.\r\nBilantul se face la finalul mandatului....

>

in 12 Iunie 2019 10:31

Mai bine i a exemplu de la Boc primarul din Cluj...ceea ce nu v a fi la Zalău veci!!primar PSD t fiind nu mai ai credibilitate doar de la asistații pe care le ai cazat că pe șobolani fara Nr.....aveți evidență lor?ei se fata ca iepurii dar spațiul lor minuscul rămâne același,,,invadează spațiul celorlalți cetățeni plătitori de taxe și impozite!!!rușine,numai jumătate de deranj sa va ajungă ,mă rog in fiecare zi sa primiti înapoi cea ce oferiți noua celor care nu suntem asistati,votanții tai!!!

>

in 12 Iunie 2019 10:44

felicitari, totusi incep sa se vada gropile pe bulevard si pe Crasnei, iar de canalizare si drumurile de pamant nu ziceti nimic. Alea pe cand? sau nu e treaba voastra sa asigurati conditii decente de trai ? Pe cand inlocuiti santurile in care se deverseaza kk-tul cu canalizarea ?

felicitatorilor pesedei de mai sus>

in 12 Iunie 2019 11:18

Mai puneti osul si la treaba bugetarilor din primarie ,lasati osanalele ridicate primarului vostru .Fapte ,realizarea practica si de calitate a obiectivelor enumerate mai sus ,ca hartia suporta multe .INDRAZNESTE -sa mai -CREZI ! in minciunile PSD-ului.

>

in 12 Iunie 2019 11:32

Serios?o fi mai bun decât primarul clujului și oradea? Să fim serioși că oricum nu aveți ce scrie

>

in 12 Iunie 2019 12:00

Am citit doar că Ciunt spune că Zălaul ar fi peste Oradea. Doar un dobitoc ar putea aforma așa ceva!

>

in 12 Iunie 2019 12:00

afirma

>

in 12 Iunie 2019 12:03

A murdărit si el putin bulevardul ! Atata tot, cât sa aiba citadin de lucru , apa nu are scurgere , lucru nou facut prost , de fapt de la ciumisti ce sa te astepti, ei sunt buni doar la ciordit , nu ca ala dinainte era mai ok , speram la următorul!

>

in 12 Iunie 2019 12:44

Va iubim enorm.... cu ghilimele de rigoare

>

in 12 Iunie 2019 12:53

Bulevardul cu valuri..e misto rau.

>

in 12 Iunie 2019 14:14

Bre mojicilor de la ,,Graiul Șpagatului" (politic), Voi de Oradea, auzâta-ți? Da de Cluj? No, atunce nu mai consumați pastile RHT, de culoare roșie. Alea nu-s pt oameni, nici măcar pt animale (chiar dacă rațiunea lor nu la nivelul celei umane, științific vorbind, ,,realistic"...). În mandatul doctorului veterinar la Primărie cel mai mare eveniment din Zalău o fo'grindina, adică o bătut gheața. Si pă la voi...prin ,,creri"? Ei, ei...

>

in 12 Iunie 2019 14:19

Era să uit...o mai fo' și cutremuru'

>

in 12 Iunie 2019 14:23

un an de zile sa asfaltezi o strada de 2 km (crasnei), transport public de toata jena. + altele si altele..Laude si rezultate 0 . Joaca tare primarul asta, joaca la cacealma...E si asta o strategie, ultima ramasa, a neputintei..

>

in 12 Iunie 2019 14:25

Stire de cacat ,aia de la Forbes nici nu au auzit de Zalau!

hau>

in 12 Iunie 2019 14:47

Absortie in buzunarul propriu si al colegilor sai ? Mu13 ciuntule

>

in 12 Iunie 2019 15:00

Cine a comandat articolul si cine a plătit pt el?? Cumva pr-ul primăriei este condus de toapa koata care a rămas fără slujbă la dreaqnea?

Invidia politrucilor!>

in 12 Iunie 2019 15:04

Felicitări! ....trebuie sa recunoastem ! Campania noastră a fost doar "muie PSD"!

>

in 12 Iunie 2019 15:29

Hai sa ne uitam la ce a făcut Căpîlnasiu în toate mandatele lui și sa vedem ce a făcut Ciunt, chiar dacă e psd-ist mie cel puțin "mi se rupe" pe românește vorbind. Fiți și voi realiști ce ați vrea să facă tot zalau bebelou într-o zi? Suntem penibili nimic nu ne convine știm doar sa criticam dar nici noi nu facem mai mult.\r\n\r\n

>

in 12 Iunie 2019 15:49

nu exista termen de comparatie intre capalnasiu si ciunt, asta de acuma traieste di cea ce a lasat capalnasiu .

>

in 12 Iunie 2019 16:01

VREM 4 BENZI DE LA SCALA -SPITAL PANA IN DUMBRAVA NORD

>

in 12 Iunie 2019 17:57

Ma întreb când aveți timp imaculaților din PNL - USR+, sa tot înjurați...\r\nHodiniților! Cine nu muncește, nu greșește...

>

in 12 Iunie 2019 18:26

Padureanu, patronul ziarului, si-a format o noua echipa la redactia GS, i-a indepartat pe unii, i-a adus pe altii, asa ca sa-i joace in struna. Bravo, ziar independent. bravo judet inapoiat!

>

in 12 Iunie 2019 18:26

Ma întreb când aveți timp imaculaților din PNL - USR+, sa tot înjurați...\r\nHodiniților! Cine nu muncește, nu greșește...

>

in 12 Iunie 2019 18:27

Ma întreb când aveți timp imaculaților din PNL - USR+, sa tot înjurați...\r\nHodiniților! Cine nu muncește, nu greșește...

Du te ma in p..l pesedist imputit>

in 12 Iunie 2019 21:37

Bugetar imputit, spălat pe creier de latrina3 !Tu te hodinesti pe banii nostri jegule pesedist.

>

in 12 Iunie 2019 23:20

Vai mama lui de binele care ni l-o adus Ciuntul. Nu va e rușine să ieșiți cu atitea laude cînd Zalăul devine cel mai sărac oraș și oamenii cu excepția bugetarilor o duc foarte greu abia reușesc să-și achite dările la stat.Ai decăzut mult în fața alegătorilor cu tactica proasta a ciumei roșii.Jur CA stampila nu voi mai pune pe Ciunt. Același aluat.\r\n

>

in 13 Iunie 2019 8:42

cum puteti sa "livrati" atatea minciuni pe...propozitie ??!!inafara de "premiile" primite.ce vedeti realizat din cate ati scris ?! sau nu trebuie si verificate ?!pe str.22Dec.1989 e un HAOS total...au "spart" drumul si au decopertat trotuarele pe ambele parti dar de refacut n-au refacut trotuarul nici pe o parte asa ca pietonii n-au decat sa-si ia "zborul"...ieri 12.06.a.c.coloana de masini era de pe str.Crasnei "legata"pana in dreptul Postei...langa Silvania aveau "verde" la semafor dar n-aveau unde merge,era BLOCAJ total si claxonau "intr-o veselie" ...si aia cu cele mai multe fonduri europene fata de Sarmasag,Jibou...si alte comune ?!\r\n

>

in 13 Iunie 2019 9:23

Este foarte usor sub anonimat sa aduci jigniri și să spui lucruri urâte. Suntem un popor dezbinat, dornic de sânge. .. un popor care stam suntem spectatori la cum muncesc unii ... si noi pe margine stam si nu mai terminăm cu jignirile. În 3 sau 4 mandate, primarul penelist, pe care l-am votat si eu.... nu a reusit sa schime un pik fata zalaului si uite a venit un pesedist si chiar in fiecare zi descopăr un lucru nou cu bun gust și mâna de gospodar. Cine nu vede diferența este chiar rău intenționat, rachiunos și răutăcios. Lăsați-i pe cei alesi sa-si faca treaba si nu mai împrăștiat atâta ura. Felicitări domnule primar!

Uraaa>

in 13 Iunie 2019 11:06

Oameni buni s-a imbogatit primaruuuu

absortie fonduri europene>

in 13 Iunie 2019 17:29

Trimite-ti,va rog pe D.primar,sa faca baie la baile FELIX,SI APOI VORBITI despre Oradea.!!!!\r\n

>

in 15 Iunie 2019 21:18

primul pe dracu, suntem printre cele mai sarace judete\r\narticol mincinos.

>

in 15 Iunie 2019 21:18

primul pe dracu, suntem printre cele mai sarace judete,\r\narticol mincinos.

>

in 17 Iunie 2019 9:10

Fii amndru primare de ce ai realizat in jumatate de mandat , fata de predecesor un lenes care NU a lasat nimic in spate palpabil ! Sa mearga de la gara , prin cartiere toti acesti ignoranti fara valoare , care sunt de meserie "contestatri" la orice se vede cu ochiul liber , "bine facut " Lasa-i in prostia lor , au doar doua trei cuvinte in capul lor de semianalfabeti, vizibili de la o posta . Bravo CIUNTULE! Ignora pleava de mai susu autentica de SJ!!!

>

in 19 Iunie 2019 15:23

Halal primar în parculetul din fața spitalului,bântuie boschetarii și drogații!!ce i mai pasa primarului de liniștea și ordinea orașului mai ales în jurul spitalului unde ar trebui sa fie liniște și pace

>

in 20 Iunie 2019 13:45

oameni buni ! totul se face din banii nostri,nu din banii primarului,oricare ar fi el !

esti o sluga psd-ista>

in 24 Iunie 2019 12:32

esti o sluga psd-ista :))))

Ce sclav>

in 27 Iunie 2019 14:12

da canalizarea care chair el spunea ca este 80% înfundată o lăsăm asa da-o-n morți ca avem vila pe deal si bulevardul mai ales in centru este ABSOLUT JENANT .

>

in 2 Iulie 2019 12:12

intreb: ce mostenire a lasatfostu primar Radu Caplnasiu lui Ionel Ciunt?\r\nraspund: un aparat birocratic cu 85o de angajati, bugetul gol, terenurile Stat Roman din zona administrativa a municipiului cadou facute lui Dan Radu,angajatii firmei nevestei trecuti pe posturi din primarie, finii, nepotii, nasii, cuscrii toti i-au reamas lui Ciunt mostenire.asta a-ti verificat dragi comentataori? Mostenirea>

>

in 5 Iulie 2019 9:13

Artur Szekely...a devenit omul psd-istilor,numai de bine,ceva sa intamplat cu bataiosul ARTUR .Acum a devenit arturel,arturica,......

>

in 17 Iulie 2019 6:37

Nici când e bine nu va convine. Cumane dracu au putut ieși din maicile voastre asemenea șobolani. Hai,săriți la muscat de cur.

>

in 23 Iulie 2019 9:26

Fără garaje!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.