Primarul din Jibou, Eugen Bălănean, şi primarul din Bocşa, Ioan Barou, au fost destituiţi prin Ordin al prefectului

35
6779

 

Primarul din Jibou, Eugen Bălănean, şi primarul din Bocşa, Ioan Barou, au fost destituiţi prin Ordin al prefectului

Primarul Jiboului, Eugen Bălănean, are o condamnare de un an de închisoare
cu suspendare pentru conflict de interese. Primarul din Bocşa, Ioan Barou,
are o condamnare de un an şi şase luni pentru abuz în serviciu.


 

Prefectul Sălajului, Ionel Ciunt, a emis ieri două ordine de destituire din funcţie, unul pentru primarul din Jibou, Eugen Bălănean, şi altul pentru primarul din Bocşa, Ioan Barou. Ambii au condamnări la închisoare cu suspendare, pedeapsă care, deşi nu prevede privarea de libertate a condamnaţilor, nu îi absolvă de vinovăţie.
Cei doi edili au fost acuzaţi de Agenţia Naţională de Integritate şi au fost condamnaţi de instanţă. Primarul Jiboului are o condamnare de un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, iar primarul din Bocşa are o condamnare de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.
Ordinul de destituire a primarului din Jibou i-a fost înmânat acestuia personal de către prefect ieri la ora 10.00. Pentru că Ioan Barou este în concediu medical, ordinul care îl vizează a fost înmânat secretarului primăriei din Bocşa.
Funcţiile de primar în cele două localităţi vor fi preluate de viceprimari.
Bălănean şi Barou pot contesta Ordinul prefectului în contencios administrativ în termen de zece zile.

Primarul din Jibou
a atribuit contracte
firmei fiului său

Primarul Jiboului, Eugen Bălănean, a fost trimis în judecată în data de 5 martie 2014 de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, sub acuzaţia de conflict de interse. Acuzaţia procurorilor se referea la atribuirea de către Primăria Jibou a contractelor de furnizare a cornurilor pentru elevi unei brutării din oraş la care fiul primarului este acţionar.
Prima înfăţişare a avut loc la Judecătoria din Jibou la sfârşitul lunii iulie 2014. Atunci, magistraţii l-au condamnat pe edil la un an de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de conflict de interese. Totodată, s-a impus un termen de încercare de trei ani, interval în care primarul trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Sălaj, să anunţe orice schimbare de domiciliu sau plecarea din localitate pe o durată mai mare de opt zile, dar şi să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă. De asemenea, Bălănean trebuie să comunice informaţii de natură a putea fi controlate despre mijloacele lui de existenţă.
Nemulţumit de soluţia magistraţilor de la Judecătoria din Jibou, Eugen Bălănean a declarat apel la Curtea de Apel Cluj. În data de 4 decembrie, Curtea de Apel Cluj respinge ca nefondat apelul lui Eugen Bălănean. Sentinţa este definitivă.

Primarul din Bocşa
a scăpat de patru ani
de închisoare cu executare

Ioan Barou, primarul comunei Bocşa, a fost acuzat că i-a ajutat pe Elena şi Florin Cighi să primească 16.000 de euro de la Ministerul Dezvoltării. Pentru aceşti bani, cei doi soţi s-au angajat să demoleze o casă veche şi să-şi construiască un nouă. Potrivit rechizitoriului, Ioan Barou, “în calitate de primar al comunei Bocşa, cu bună ştiinţă şi-a îndeplinit defectuos stop_coloana atribuţiile de serviciu prin aprobarea unei subvenţii în valoare de 16.000 de euro pentru locuinţa Elenei şi a lui Florin Cighi, ştiind că nu îndeplinesc condiţiile cerute de lege”. A eliberat acte din care rezută în mod nereal că imobilul a fost demolat, cu scopul de a ascunde comiterea infracţiunii. În acelaşi dosar au mai fost acuzaţi secretarul Florea Cighi, care “în mod abuziv a întocmit şi avizat pentru legalitate proiectul de hotărâre care atesta că fiul şi nora îndeplinesc condiţiile pentru aprobarea obţinerii subvenţiei pentru locuinţă şi a semnat acte din care rezultă că imobilul a fost demolat”, se mai rată în rechizitoriu. În ceea ce-i priveşte pe cei doi soţi, Elena şi Florin Cighi, aceştia au declarat la notar că nu posedă altă locuinţă, fapt nereal, declaraţie pe care au folosit-o pentru a obţine subvenţia.
La sfârşitul anului 2013, Ioan Barou a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Zalău la patru ani de închisoare cu executare, după ce l-au găsit vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice asimilat infracţiunilor de corupţie şi de fals intelectual, în legătură directă cu infracţiunile de corupţie. Ioan Barou a formulat apel la Curtea de Apel Cluj. În data de 5 noiembrie, Curtea de Apel a desfiinţat sentinţa Judecătoriei Zalău, dispunând alte pedepse. Edilul din Bocşa a primit o pedeapsă mult mai blândă, mai exact un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani şi şase luni, scăpând astfel de cei patru ani de închisoare cu executare.

Primarul din Crişeni a fost
primul din judeţ destituit
ca urmare a unei condamnări

Primul ordin de destituire a unui primar din Sălaj a fost emis în 12 februarie şi l-a vizat pe primarul din Crişeni, Maior Andrei, condamnat la şase lui de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Maior Andrei a contestat în contencios administrativ Ordinul prefectului, dar contestaţia i-a fost respinsă de Tribunalul Sălaj.
Maior a fost acuzat de conflict de interese şi condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj la şase luni de închisoare cu suspendare. Asta după ce a ajuns la înţelegere amiabilă cu procurorii şi a acceptat pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare. Apoi, primarul s-a răzgândit şi a formulat apel. Din rechizitoriu reiese că primarul şi-a angajat în două intervale de timp fiul pe post de consilier personal.

Prefectul crede că va mai avea
de destituit şi alţi primari şi viceprimari

Prefectul Ionel Ciunt spunea ieri că a trimis o circulară la toate primăriile din judeţ spre a fi informat dacă există consilieri sau edili pe numele cărora s-a pronunţat o hotărâre judecătorească definitivă. El a afirmat că se aşteaptă să emită şi alte ordine de încetare a mandatului şi a exemplificat cu primarul din Dragu, primarul şi cei doi viceprimari din Zalău. Numai că cei doi viceprimari şi primarul urbei de sub Meseş au atacat hotărârea Curţii de Apel Cluj la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Termen de judecare nu s-a fixat încă.
În prezent, în ţară există peste 2.300 de edili şi consilieri acuzaţi de incompatibilitate.

 

 

COMENTARII

 1. In sfirsit adevaratii bocseni si ma refer la cei cu frica de Dumnezeu din comuna Bocsa inclusiv borlenii respira usurati ca au scapat de un BORFAS. Cind spun,, borfas '' ma refer la omul needucat pe numele de Barou,un smecher,cu tupeu,fara caracter ,fara bun simt dar mai cu seama fara cei sapte ani de acasa pe care conjuctura politica si tupeul obraznic l-a adus in scaunul de primar pe care l-a minjit si a murdarit.

 2. Da,s-a imbolnavit saracu!dupa atita truda!Trebuie sa se pregateasca ca il asteapta dosare grele,inca nu si-a incheiat socotelile cu parchetu si justitia.IL ASTEPT LA BARA,LA JUDECATA,IN CALITATE DE CETATEAN SI DE FOST PRIMAR.

 3. Ce-ai patit bala de jibou? Brutarul sef al jiboului. Numai aluatul lui a fost bun. Alte brutarii nu mai sunt in judet. S-a dus bala de jibou, s-a dus si speranta ciumei rosii de pe somes.

 4. Stati fraierilor linistiti ca primarul din bacsa este in medical ca si orisicare parlamentar ar fi in locul lui. Dar sa nu va bucurati dusmanilor Ca barou nu moare asa usor cum ati vrea voi..va arata voua barou cine este ..exact ca si astazi am avut meci in cupa romaniei dar daca nu a fost barou nu a fost cine sa convoace echipa..barou va invia precum ao inviat cristos...

 5. Barou este judecat exat cum a fost judecat cristos de farisei.. Avem si noi la Bocsa cativa farisei care nu vreau sa vada numai interesul lor si pe barou vor sal lase rasticnit ,,dar noi crestinii nu ne vom uita dupa tradatori,nu va bucurati dusmanilor precum sau bucurat fariseii etc. La rasticnirea lui Cristos. ,barou fi tare tare......

 6. in sfarsit vor avea si cei de la Bocsa un felcer veterinar care sa faca injectii la animale cu apa si pe bani in stil barou in loc de medicamente adecvate

 7. pentru 22,09 si 21,59;de la distanta se observa ca sunteti paraleli cu religia crestina ba mai mult incercati sa aparari un excroc care de fapt ca oricare dintre noi trebuie sa plateasca pentru faptele lui iar barou pentru fapte de coruptie,de abuz in serviciu si pentru fals si uz de fals.va vine rindu!

 8. Cum credeti voi ca a facut atit vere balanean ciobanul prin munca cinstita sau la aparate,hai sa fim seriosi este un hot de prima clasa si aia din cuceu mai posti ca el va distrus satul trzitiva oamenilor sau ati luato rasna de la uraniu.acuma e momentul dna pe el sa justifice de unde atita avere peste noapte

 9. Toti cei impotriva lui Barou si a Bocsenilor sunteti niste jegosi care nu stiti face altceva decat Tara de rusine mai bine v'ati impusca decat sa tot vorbiti aiurea.Oricum nu o sa aveti nici un sfert din valoarea lui Barou.Stiti doar sa o luati in gura asa cum va place .Va invit sa o luati de la toata bocsa ca avem destula pt toti nesatuli...sugativelor: )))

 10. Bine ca putem si incercam sa va bagam minte in cap cu palnia ca nu aveti deloc degeaba ne faceti in toate felurile ca tot nu stiti pe ce lume traiti consultati medicul si psihiatrul pt binele vostru: ))))

 11. pt.10,10;se vede dedeparte ca esti din gasca primului excroc al comunei Bocsa,trebuie sa te reciclezi si sa inveti sa scrii si sa te exprimi in limba romana.

 12. Atentie primarul din Criseni este pe primul loc. Avutia a obtinut-o in cele trei mandate de primar. Salariul fiind mic l-a angajat si pe fiusau. nepoata a construit Cabana TREI BRAZI, Nevasta, Casa baiatului , aproape de Pensiune, iar Fiul angajat consilier a construit casa tatalui sau imediat dupa ce s-a construit PRIMARIA in Criseni. DNA rog cercetati modul de dobindire a acestor averi imense. Un rol important i-l au si Verseni Laslo si Jecan Ion care sunt numiti de primar in comisia de improprietarire. Unul presedinte de CAP (Verseni), altul cioban fara cunostinte de carte. Acestea au decis soarta improprietaririlor abuzive: paduri, pasuni, terenuri > Rog sa cercetati actul de improprietarie a celor trei persoane.Cum au obtinut in timp scurt atatea averi. ANAF verificati modul de vanzare a bunurilor acestor trei persoane . Cat au platit la stat din valoarea terenurilor vandute?

 13. Cautam operator PC pentru activitate online, prospectare de piata, ofertare prospecti, mentinerea relatiilor cu prospectii. Puteti desfasura aceasta activitate si de la domiciliul personal. Cerinte: Varsta minima 18 ani, utilizator PC, persoana serioasa, disciplinata , riguroasa si atenta la detalii. Cunostinte redactare, postare pe diferite site- uri (anunturi, socializare sau cu specific de advertising) Seriozitate si implicare in munca de echipa.Info la margaretacovete@yahoo.ro

 14. se face ca sunt alesi numai infractori in functii, eu cred ca alegatorii sunt beti turta nebuni sau prosti numai asa pot sa-mi explic cum ajung toate tinichelele sa ne conduca !!

 15. se face ca sunt alesi numai infractori in functii, eu cred ca alegatorii sunt beti turta nebuni sau prosti numai asa pot sa-mi explic cum ajung toate tinichelele sa ne conduca !!

 16. primare care a fost interesul tau de lai gonit pe parintele iancu? de ce ai dat documentatia cu fostul secretar de la primarie sa devina biserica catolica? de ce nu le spui la oameni ce ati facut? ai bagat pe parintele ianc la inaintare ca sa iesi tu cu fata curata....ce ati cautat la casa parohiala ca sa i scoateti afara pe parinte din momendat ce e a catolicilor de ce nu au mers catolicisa l tipe? ai prostit babele sa vina cu tine sa faci circ? cati bani ai dat la episopie sa l schimbe? care a fost interesu?

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.