SondajRSS Feed

Calin Morar a obtinut licenta pentru un strand termal

Primarul din Criseni a facut primul pas important pentru construirea unui Aqua Park modern

14 Iulie 2017

Primarul comunei Criseni, Calin Morar, impreuna cu Marin Dobocan, viceprimar, au sustinut miercuri la Bucuresti, la Comisia din cadrul Agentiei Nationale de Resurse Minerale (ANRM), un proiect pentru obtinerea licentei de exploatare a perimetrului geotermal din Criseni. "Am sustinut oportunitatea unui strand termal in Criseni si am primit raspunsul ca s-a aprobat licenta de exploatare", ne confirma primarul. Cu adaugarea ca licenta a existat si inainte, insa a fost pierduta in urma cu doi ani de catre conducerea primariei de atunci.

Pe vremuri despre care din ce in ce mai putini salajeni isi pot aduce aminte, in Criseni functiona un strand care avea mare cautare. Zalaul nu avea inca strand, asa ca zalauanii se duceau buluc sa faca baie la Criseni. Calin Morar isi aminteste ca la sfarsit de saptamana la strand veneau in jur de 1.500 - 2.000 de persoane. “si gaseau loc toti. Apa geotermala este o minunatie. Ea este impinsa afara de o punga de gaz metan care se afla in subsolul Crisenilor. Era lume multa. Dar de vreo 27 de ani strandul sta in paragina. “n jur au crescut buruienile inalte de doi metri. Primarul are de gand sa curme aceasta situatie.

Un complex de agrement pe patru hectare

O idee mai veche, aceea de a construi un strand modern in Criseni, a inceput sa prinda contur acum. Discutand ieri cu Calin Morar, acesta promite ca ideea sa se va transforma in realitate. Drumul este lung. Este necesar un proiect tehnic pentru foraj, apoi forajul propriu-zis, din sursa de apa se vor face analize biologice, chimice, balneare, apa din Criseni fiind recunoscuta ca una dintre cele mai bune din judet.
Aici se va construi un Aqua Park, cu bazine acoperite cu dimensiuni considerabile si o baza sportiva moderrna, c

Primarul din Criseni a facut primul pas important pentru construirea unui Aqua Park modern
u terenuri de tenis. “n urma unui schimb de teren cu Biserica ortodoxa din comuna, primaria va obtine terenul necesar pentru parcul acvatic. Complexul se va intinde pe o suprafata de patru hectare, spune primarul, si va deveni un obiectiv de maxima atractie pentru localnici si nu numai.

Se cauta investitori

Dar pentru toate acestea este nevoie de finantare.
"Ne-am fi dorit sa facem investitia prin fonduri europene, dar nici un ghid de finantare nu prevede bani pentru stranduri. “n cazul ca nu se deschide nici un ghid pana la toamna, eu si Consiliul Local vom apela la un parteneriat public - privat. Avem investitori in comuna care au un potential financiar care le-ar permite sa ni se alature intr-un asemenea proiect, care va fi, desigur, si in beneficiul lor. Daca dintre ei nu va dori nici unul sa ni se alature, ne vom gandi la altii, din Zalau sau din judet, a spus primarul Calin Morar.
Cum acest proiect a primit licenta de exploatare si cum resurse locale sunt, edilii spun ca vor face tot posibilul sa reuseasca sa demareze constructia acestui Aqua Park. Cautare va avea fara indoiala, din moment ce salajenii umple strandul termal de la Tasnad, din Satu Mare, sau se duc la Aqua Parcul din orasul Satu Mare. Cine va investi va face cu siguranta business bun. Hai, curaj!

Vizualizari 8197
Comentarii articol

>

in 14 Iulie 2017 7:36

Trebuie felicitat primarul cu toata caldura

>

in 14 Iulie 2017 8:02

asta incearca sa-l copieze pe capilnasiu

>

in 14 Iulie 2017 8:28

Sa aveti parte de a infatui ceea ce v-ati propus avem nevoie de asa ceva in judet.SUCCES!

>

in 14 Iulie 2017 8:50

Felicitari si mult succes!

>

in 14 Iulie 2017 9:55

Aproape de vila lui Ciunt.

>

in 14 Iulie 2017 10:17

BRAVOO CALINE , SUCCES!!!!!!!!!!!!

>

in 14 Iulie 2017 11:22

Bravo primare,felicitari si succes !

Promisiuni, speram la fapte>

in 14 Iulie 2017 11:41

Inițiativa buna, sa speram ca o duce la bun sf

>

in 14 Iulie 2017 11:49

mai dar boc in cluj boloja in oradea cum au rausit ? au 2 perechi de cojonej?

>

in 14 Iulie 2017 11:57

mai dar boc in cluj boloja in oradea cum au rausit ? au 2 perechi de cojonej?

>

in 14 Iulie 2017 12:28

bravo sa fie si joaca pt copiii felicitarii

>

in 14 Iulie 2017 14:13

Ce atata felicitari? Sunt din bai europeni nu din banii lui tat su...va bucurati de ceva normal....nu iesit din comun....si parca vad...apa calda v a lipsi din meniu....mergeti la Boghis daca vreti apa calda....

>

in 14 Iulie 2017 14:53

La pomu laudat sa nu mergi cu sacul

Calin >

in 14 Iulie 2017 17:04

Acest primar mai are 2 sate Garcei si Cristur in care ar trebui investit pentru Gaz , Canalizare , Drumuri dar lucruri ce sunt importante pentru comunitate nu il intereseaza . In cele doua sate oamenii inca au wc-ul in curte ca in evul mediu pentru ca canalizarea nu e finalizata ,lemne de foc se cumpara din ce in ce mai greu si mai scump , sa aduca Gaz ca oameni sa aiba alternativa sa inlocuieasca lemnele ptr iarna nu e prioritar dar sa faca Aquapark ca el si acoliti lui sa traga pe urma foloase asta e prioritar.

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 14 Iulie 2017 18:40

Va oferim lucru la domiciliu exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 14 Iulie 2017 19:07

bravo ! ar fi cel mai bun lucru pe care salajul trebuia sa-l faca mai demult

>

in 15 Iulie 2017 0:35

Sperante desarte, proiectul se va impotmoli din cauze obisnuite in RO, din alea in care primarul ciordeste si va spune ca n-a avut sustinere.

>

in 15 Iulie 2017 13:40

MARE VRAJITOR CALIN ASTA,A FRAIERIT OAMENII ANU TRECUT DA NU MAI TINE SMECHERIA,MOIOR A FOST GAINAR FATA DE ASTA:_)

>

in 15 Iulie 2017 13:50

Felicitari??????pt ce???s-au schimbat actorii altceva NIMIC.Primaria tot un cuibusor de nebunii si sediul mafiei din Criseni a ramas

>

in 15 Iulie 2017 18:58

Initiativa este buna si se cuvine remarcata.Felicitarile insa trebuie adresate la finalizarea investitiei.

>

in 15 Iulie 2017 19:10

Cert Zalaul are nevoie de asa ceva , sa speram ca nu o sa fie o carpeala , sau caricatura de imitatie de pe undeva . Ar fi nevoie de ceva gen Satu-Mare sau Baia - Mare, Altfel ar fi un FAS ! DAR mai e mult pana departe ....prin 2020 , poate.

>

in 15 Iulie 2017 19:28

2050?

>

in 15 Iulie 2017 19:36

Papagal de doi bani....

>

in 16 Iulie 2017 7:30

Sa aiba finalitate, sa ne spuna Morar realizarile de un an de zile, Criseniul este comuna cea mai bogata ca venituri proprii din Salaj, asta nu datorita primarului si s ar putea realiza multe investitii.

>

in 16 Iulie 2017 8:10

In comuna cea mai ,,bogata,, cetatenii isi fac nevoile in fundu gradinii,locuri de munca 0,infractionitatea la cote maxime ,iarna oamenii fara caldura din cauza mafiei padurilor,in satele din comuna saracia a atins cote nevazute ,despre ce vorbim????povestea cu strandul si parcul au o vechime de 27 ani ,mai credeti in minuni?

>

in 16 Iulie 2017 9:17

Aqua-Parcul ar fi o investitie nerentabila.Daca ar fi si apa termala ar fi alceva.Si Florestiul are un Aqua parc de care au auzit putini si foarte putini il frecventeaza.Ar fi o investieie la fel ca sala de spot din Napradea.

>

in 16 Iulie 2017 13:33

Cu ,,investitia,,asta da lovitura,restu e chilipir ,pacat de Major el macar facea ceva pt comuna dar asta.....

>

in 17 Iulie 2017 9:43

Felicitari!!! Vesti bune pentru intreg judetul, nu doar pt comuna dansului!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.