SondajRSS Feed

Primarul din Coseiu e judecat; n-a facut omul nici o paguba, dar a semnat unde nu trebuia

9 Februarie 2018

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj l-au trimis in judecata pe primarul comunei Coseiu, Ioan Mesesan, pentru conflict de interese. Este acuzat ca, in calitate de primar, a închiriat, timp de sapte ani, o locuinta de 38 de metri patrati intr-un bloc de apartinand Consiliului local, numele sau aparand pe contract atat in dreptul proprietarului, cat si in dreptul chiriasului. Anchetatorii considera ca primarul Ioan Mesesan a realizat, in acest fel, un folos material pentru sine, mai exact s-a bucurat de faptul ca a folosit apartamenul cu pricina. 

Primarul din Coseiu a locuit din 2007 pana in 2015, cu chirie, intr-unul din apartamentele de serviciu ale Consiliului local Coseiu. A platit luna de luna o chirie deloc mica pentru Coseiu, peste 600 de lei (aproximativ 130 de euro) pe luna pentru un apartament de doar 38 de metri patrati!. “n conditiile in care la Zalau gasesti de inchiriat un apartament de doua ori mai mare la 100 de euro, multi ar considera ca e mai mult o paguba pentru primar decat "un dolos material pentru sine"
Chiria este fixata printr-o ordonanta de Guvern, nu e nicidecum o taxa fixata prin hotarare de Consiliu local, situatie in care statutul de primar l-ar fi putut avantaja. Mesesan a inchiriat apartamentul pentru ca nu avea alta locuinta.
Dosarul primarului din Coseiu a fost inregistrat la Judecatoria Zalau in 29 august 2017 si au avut loc doua termene de judecata. La primul termen, din 10 ianuarie, cauza a fost amanata pentru ca primarul Ioan Mesesan sa isi angajeze aparator. L-a si angajat pe avocatul Bogdan Ilea, iar la al doilea termen, de miercuri, 7 februarie, primarul Ioan Mesesan s-a prezentat insotit de avocat, solicitand judecarea cauze in procedura normala si a recunoscut ca a semnat contractul de inchiriere a apartamentului.
Primarul a spus judecatorilor ca spune ca in bloc sunt patru apartamente care sunt destinate pentru a locui in el

Primarul din Coseiu e judecat; n-a facut omul nici o paguba,  dar a semnat unde nu trebuia
e profesorii si medicii din comuna, dar unul singur este ocupat, de directorul scolii din Coseiu. Cand a preluat apartamentul in care a locuit, acesta a fost liber de sarcini si nu a dat pe nimeni afara. “nainte, acolo a locuit un fierar, care nu a prea avut grija de apartament, astfel ca primarul, cand a ocupat locuinta, a fost nevoit sa renoveze cu bani proprii tot apartamentul, facand astfel o investitie consistenta.
Primarul a mai spus instantei ca a recurs la acest demers pentru ca sotia lui a nascut si unde locuiau inainte sa se mute in apartament nu aveau conditii decente pentru a putea creste un copil mic. A locuit la sora lui, dar nu era spatiu necesar pentru toti, in conditiile in care a venit pe lume un bebelus. Ioan Mesesan spune ca si fostii primari au folosit apartamentul si nu au platit nici un ban catre primarie. “n schimb, el, de cand s-a mutat in apartament a platit chirie chiar si in avans pe doi ani.
Primarul Ioan Mesesan a stat sapte ani in chirie intr-o casa veche din anul 1960 si nu detine nici o proprietate pe raza comunei Coseiu, iar sotia lui, care este cadru didactic, este din Bistrita.

Procurorul a spus in sala de judecata ca in cauza nu exista un prejudiciu material, dar ca s-a creat un prejudiciu patrimonial, care constituie comiterea infractiuni de conflict de interese potrivit legii.
Avocatul lui Ioan Mesesan a cerut schimbarea juridica a faptei, chestiune ce se va judeca la urmatorul termen, stabilit pentru 16 februarie.

Vizualizari 4556
Comentarii articol

>

in 9 Februarie 2018 0:27

Mi se pare o prostie. Omul asta a platit chirie, nu a stat gratis. Unde trebuia sa se duca? Si daca statea la o baba in sat putea fi acuzat de alte lucruri. E un caz de rasu-plansu. Totusi, hai sa fim seriosi.

>

in 9 Februarie 2018 7:47

Noaptea mintii!Doamne da le minte!\r\n

>

in 9 Februarie 2018 8:26

Poate ca strict dupa litera legii Primarul nu putea semna contractul atat ca proprietar cat si ca chirias.Dar se vede de la o posta ca omul asta nu a urmarit ceva ilegal,chiar nu gaseau procurorii o solutie sa nu il trimita in judecata si sa ii dea acolo o amenda simbolica,ceva?Daca primarul e bogat inseamna obligatoriu ca a furat de la stat si e infractor.Daca e sarac si plateste intr -un sat o chirie de oras atunci nu a furat ci a dat la stat niste bani,dar tot infractor e.Este corect?

>

in 9 Februarie 2018 8:33

Este revoltator.Omul acesta a facut treaba buna in Cosei,motiv pentru care a fost ales si reales de nenumarate ori.Acuma haideti sa/l batjocorim.Pacat ca traiesc in aceasta tara cu asemenea conationali

>

in 9 Februarie 2018 8:51

pai, daca a facut lucruri bune in sat inseamna ca nu-i bun si trebuie ancheta si condamnat? De primarul MAIOR ANDREI din Criseni, nu se leaga nimeni desi a facut atatea ilegalitati. Acesta are PENSIUNE unde se duc toti "APARATORII LEGII" CE JUSTITIE ESTE DACA PENTRU UNII ESTE MUMA SI PENTRU OAMENI DE RAND ESTE CIUMA???

>

in 9 Februarie 2018 9:25

si atunci cine trebuia sa semneze la "proprietar"? viceprimarul, un consilier local, cine?

>

in 9 Februarie 2018 9:33

In logica data,ar veni ca primarul nu avea voie sa fie chirias,adica nu avea drepturi egale cu consatenii lui.Este absurd.

>

in 9 Februarie 2018 12:53

Nimeni nui mai presus de lege,deci nu a procedat bine...

>

in 9 Februarie 2018 13:09

Daca sotia e cadru didactic in comuna , putea sa ceara dansa locuinta de serviciu ....dar cu ce-si mai frecau procurorasii capu' ....caz greu!!! :))

>

in 9 Februarie 2018 13:15

bun. si daca nu a procedat bine ce trebuia sa faca? sa doarma in sant? sa devina alcolist sa nu moara de frig? eu nu-l cunosc, nu stiu ce face in rest, cat de respectat este de comunitatea respectiva, dar acest caz mi se pare o aberatie. procurorii sa trimita in judecata guvernul care a dat aceasta ordonanta. auzi tu: 600 lei pt 38mp, la tara, in anul 2007.

>

in 9 Februarie 2018 13:19

pt 13.09. stai sa vezi regie apoi. ce cred eu. procurorii ar fi zis ca sotia, a obtinut chiria tocmai pt ca e sotia primarului din comuna. asa intra si ea in hora. crezi ca asa se intampla? si asta pt ca :TRAIM IN ROMANIA!

>

in 9 Februarie 2018 13:25

Se cade dintr-o extrema in alta. Pe de-o parte sunt demnitarii care isi angajeaza pe pile rudele in diferite posturi, iar pe de alta parte exista demnitari care , pentru a nu fi banuiti de lucruri necurate, ar trebui sa-si trimita neamul la munca in strainatate, tocmai pt ca nu cumva sotia, copilul, mama, tata, etc sa fie "condamnati" ca ar obtine vreun avantaj, sau chiar ca respira aer.

>

in 9 Februarie 2018 16:16

Rusine justitiei din romania , cei corecti din justitie ar trebui sa protesteze in fata tribunalului zilnic pina nu se schimba conducerea tribunalului din SALAJ. Toti protesteaza numai pentru salarii, dar nu se gandesc nicio clipa la oamenii de rand ., de fapt cei cu venituri mici care nu au cum sa cotizeze la dansii, asa zisi magistrati. rusine pentru modul in care au adus justitia la acest nivel EXECRABIL.

>

in 9 Februarie 2018 16:39

Eu cred ca in cazul asta judecatorii trebuie sa judece logic nu legal.Ce daca a semnat in doua locuri?O semnatura e de pe scaunul de primar ,iar una e de pe scaunul de cetatean al comunei.Asta e chiar de rasu-plansu

>

in 10 Februarie 2018 2:05

Fostul primar Crasna de ce nu apare in dosarele pe la tribunal? A gestionat primăria ca si averea lui personală. Cand ă plecat ă luat tot ce sa putut. Oare cum ies inventarierea pe la primărie? Chiar nimeni nu denunță?

>

in 10 Februarie 2018 12:12

acest om e la al 4-lea mandat de primar.Cred ca a facut pt comuna Coseiu tot ce se putea face:o scoala noua in Chilioara,a renovat total scoala din Archid,a asfaltat toate drumurile din comuna,a bagat apa in casele din comuna,a facut 2 poduri,fantani in hotarele comunei,camin cultural nou in Chilioara si multe altele.Ma intreb de ce nu ati scris un articol despre toate realizarile acestui om ci doar despre o aberatie legata de acest "conflict"de interese!

>

in 10 Februarie 2018 14:11

holut te.12.12.iti pute gura verificati la grajdurilen din Erchedre cum acest primar nu a luat chirie de la cei care o pus fan acolo de mai multi ani se cunosc ei ca lau votat si nu sa luat nici un ban, grajdurile is la primarie... de ce a luat foc\r\n\r\n

>

in 10 Februarie 2018 21:53

dUPA PRIMARUL DIN cRISTOLT CIND VENITI SI A PUS NEVASTA DIRECTOR LA SCOALA,EL FIIND IN CONSILIUL DE ADMINISTARTIE,O PLATESTE CA BIBLIOTECARA FARA CARTE DE MUNCA\r\n

>

in 10 Februarie 2018 23:17

Acest primar din Coseiu nu are permis de conducere il poarta aia din primarie cu DASTERUL....ha...ha bine ca lau votat il duce ca pe o mireasa.

>

in 11 Februarie 2018 0:04

SI EU SUNT UN PROST DAR ASTA SI VOI SUNTETI MAI PROSTI CA MINE, SA VA FIE RUSINE ROMANILOR

>

in 11 Februarie 2018 1:27

PRIMARUL DIN COSEIU EU CUNOSC BINE NU MERITA SA DISTRUGA PROCURORII SI JUDECATORII PE MESESAN IOAN CA ESTE UN BUN GOSPODAR CA SI PRIMAR SI A FACUT MULTE COMUNA COSEIU LA COSEIU LA ARCHID SI CHILIOARA A ASFALTAT STRAZILE SI ULITELE SI A RENOVAT SCOLILE CAMINELE CULTURALE SI A ESTE CANALIZARE IN FIECARE SAT SI IN COSEIU ARCHID SI CHILIOARA SI ESTE FOARTE RESPECTAT IN COMUNA

>

in 11 Februarie 2018 1:29

SA VERIFICA PE PRIMARUL ZALAULUI PE CIUNT IONEL SI PE PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN PE MARC TIBERIU CATE ABUZURI AU FACUT

>

in 11 Februarie 2018 1:35

IN SPATELE ACESTUI DOSAR ESTE UN PSDIST CU CIUMA ROSIE CARE VREA EL SA FIE PRIMAR IN COMUNA COSEIU IN LOCUL LUI MESESAN IOAN SI VREA SA DISTRUGA PE PRIMARUL DIN COSEIU

>

in 11 Februarie 2018 1:37

PE PRIMARUL DIN COSEIU VOTEAZA DIN ANUL 2000 TOTI ROMANII SI UNGURII DIN COMUNA CA ESTE APRECIAT DE TOTI LOCUITORII DIN COMUNA COSEIU

>

in 11 Februarie 2018 1:41

SI PRIMARUL DIN COSEIU MESESAN IOAN NU A TRADAT PARTIDUL PNL CUM A FACUT CALIN POPESCU TARICEANU CA TRADAT PNL SA FACA PARTIDUL LUI ALDE SI SA FIE SLUGA LUI LIVIU DRAGNEA SI AL LUI PSDUL CIUMA ROSIE

>

in 11 Februarie 2018 1:45

PRIMARUL DIN COMUNA COSEIU MESESAN IOAN RAMANE PRIMAR PINA LA PENSIONARE PA PSD SI CIUMA ROSIE IN COMUNA COSEIU PSD SI CIUMA ROSIE SA VISEAZA NUMAI SA AIBA EI PRIMAR

>

in 11 Februarie 2018 8:29

Fostul primar Crasna de ce nu apare in dosarele pe la tribunal? A gestionat primăria ca si averea lui personală. Cand ă plecat ă luat tot ce sa putut. Oare cum ies inventarierea pe la primărie? Chiar nimeni nu denunță?

>

in 11 Februarie 2018 12:17

Dl Bertean , stii ceva de treaba asta? :-))

>

in 11 Februarie 2018 13:50

Nu cunosc problema dar din comentarii asta se pare.Daca nu face parte din PSD e ,,penal''.Voi sunteti penali pesedeilor.Cetatenii din comuna ar trebui sa tina toti cu el

>

in 12 Februarie 2018 0:39

Un articol si despre Crasna. Întrebați consilierii angajații poate apare ceva interesant.

MESESAN / BERTEANU >

in 12 Februarie 2018 11:30

faceti ca la cununie, cine stie sa zica sau este CONCURENTUL DIN CHILIOARA BERTEANU ???

Pt. dreptate>

in 12 Februarie 2018 12:57

Edilul local nu are dreptul la o locuinta de serviciu? Cei de la Bucuresti stau la 5 * pe banii nostri si nu fac nimic ,DORM.Macar Mesesean Ioan ca si primar a facut ceva pt. Chilioara .

>

in 12 Februarie 2018 20:58

De asta s-au legat ca e cinstit si corect, dar de fostul primar de Meseseni, care si-a angajat tot familionul in functii de conducere, inclusiv pa fiusu la rezolvat primar de Meseseni nu zice nimeni nimic? Berceanu senior din primar corupt a ajuns la Consiliu judetean, heiiii ce ziceti?\r\n\r\n

>

in 13 Februarie 2018 17:30

Fostului primar de meseseni se editează deja sentința.

>

in 13 Februarie 2018 19:16

Mesesan stie cine este denuntatorul daca are demnitate si onoare sa spuna cine este, pentru ca stie toata comuna cine la denuntat in 2016 nu este BERTEAN pt ca nu ii sta in caracter acestui om.

>

in 13 Februarie 2018 19:22

miinte cu nerusinare MESESAN ca a platit 600 lei chirie pe luna pt ca nu este adevarat

>

in 13 Februarie 2018 19:44

FRISU stie impreuna cu MESESAN cine este denuntatorul spune NELULE cine este daca ai onoare sa nu fie acuzat cineva pe nedrept daca nu spui esti un om fara caracter

>

in 15 Februarie 2018 18:08

Fostul primar Crasna de ce nu apare in dosarele pe la tribunal? A gestionat primăria ca si averea lui personală. Cand ă plecat ă luat tot ce sa putut. Oare cum ies inventarierea pe la primărie? Chiar nimeni nu denunță?

>

in 16 Februarie 2018 11:06

\r\nSUNT MULTE IN JOC LA CHILOARA SA SE MEARGA PE FIR CU TOATE CU LEMNE PASUNI \r\nCONTRACTE SI MULTE ALTE

>

in 16 Februarie 2018 12:35

Oare mai este in Salaj un primar fara permis de conducere? Prosti sunt alegătorii care Votează un prostănac Mesesan! Treziți-va in al 12 ceas si nu va lăsați conduși de un dilimac si prostănac! Sec 21 in Romania primar fara permis!!! Aoleuuuu prostia la putere!

ma intreb>

in 18 Februarie 2018 18:20

Dar secretarul comunei ce a facut\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.