SondajRSS Feed

Primarul din Cizer – condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare

16 Mai 2017

Prefectul Florin Florian il va destitui pe Nicolae Farcas din functie ca urmare a sentintei pronuntate vineri de Curtea de Apel Cluj


Primarul comunei Cizer, Liviu Farcas, a fost condamnat vineri,12 mai, prin sentinta definitiva pronuntata de Curtea de Apel Cluj, la doi ani de inchisoare cu suspendare, la finalul procesului deschis in 2014, in care a fost acuzat de conflict de interese si de efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert în incompatibilitate cu functia detinuta. Curtea de Apel a desfiintat in parte sentinta pronuntata acum un an, in 9 mai 2016, de Judecatoria Simleu Silvaniei, atacata atat de procurori cat si de primarul Liviu Farcas, care fusese condamnat de instanta salajeana la doi ani si sase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese si achitat pentru acuzatiile de abuz in serviciu. Ca urmare, Curtea de Apel l-a gasit vinovat pe primar vinovat si de abuz in serciciu, iar prin contopirea pedepselor si aplicara celei mai grele pedepse a rezultat o condamare la doi ani cu suspendare.
In acest dosar a mai fost condamnata si Nicorici Violeta, functionara din cadrul primariei, pentru marturie mincinoasa. Curtea de Apel o obliga la plata unei amenzi penale de 4.400, dupa ce aceasta primise la Simleu sase luni de inchisoare cu suspendare. Alti noua inculpati din dosar au fost achitati.
Pentru ca sentinta pronuntata in mai anul trecut la Simleu nu a fost definitiva, Liviu Farcas a putut candida la alegerile din 5 iunie 2016 si a obtinut un nou mandat de primar al comunei Cizer. Conform procedurii, prefectul Salajului il va destitui insa din functie ca urmare a condamnarii

Primarul din Cizer – condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare
penale pronuntate vineri.

Acuzatiile – plati catre firmele rudelor
si plati pentru deszapeziri neefectuate

Primarul Liviu Farcas, ordonator de credite fiind, a dispus plata a 2.150 de lei catre o întreprindere individuala detinuta de fiica sa, Farcas Florina Andreea. 15.900 de lei a fost suma pe care Liviu Farcas a dispus sa fie virata în contul unei firme în care însusi primarul avea specimen de semnatura si efectua operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia detinuta.
Un alt cap de acuzare a fost plata a 60.000 de lei catre o societate comerciala pentru lucrari de deszapezire care nu au fost efectuate niciodata. Din rechizitorul procurorilor reiese faptul ca o comisie alcatuita din sase persoane, printre care si viceprimarul comunei, Ioan Patcas, au facut receptia lucrarilor de deszapezire, dupa care au întocmit în fals procesul verbal si nota de receptie din care reiese ca lucrarile de deszapezire pe drumurile din Cizer s-ar fi efectuat. si administratorul firmei de deszapezire a fost trimis în judecata pentru ca a solicitat fara drept decontarea sumei de 60.000 de lei.

Vizualizari 3990
Comentarii articol

>

in 16 Mai 2017 1:15

Cu suspendare of course.Norocosi sunt unii primari...

>

in 16 Mai 2017 5:34

Norocul va fi de scurta durata fiindca mai are cateva dosare care o sa.l buca. La Mititica.

>

in 16 Mai 2017 5:34

Norocul va fi de scurta durata fiindca mai are cateva dosare care o sa.l buca. La Mititica.

>

in 16 Mai 2017 8:10

Un gunoi de primar care a facut numai in interes personal.s.a batut joc de toata comuna Cizer.

>

in 16 Mai 2017 11:21

...da, si-a "batut joc" , asfaltand drumurile din comuna, modernizand Valea,facand aductiuni de apa...etc. Ce au facut pt. comuna CIZER, cei care au fost primari innaintea lui?

>

in 16 Mai 2017 12:32

Cei care au fost inainte nu au virat bani primariei in contul firmei lor.Afcut multe...nereguli.A vandut un deal din pasune in interes personal.Aimpartit pasunea fara licitatie siinca multe altele pentru care va raspunde penal.

>

in 16 Mai 2017 12:32

Cei care au fost inainte nu au virat bani primariei in contul firmei lor.Afcut multe...nereguli.A vandut un deal din pasune in interes personal.Aimpartit pasunea fara licitatie siinca multe altele pentru care va raspunde penal.

>

in 16 Mai 2017 12:50

Acest primar a asfaltat niste drumuri ca sa.si asfalteze drumul la proppritatea lui si a socru.sau.Valea s.a facut cand eraCristea primar.Aductiunea de.apa nu s.a terminat de patru ani.

>

in 16 Mai 2017 15:28

Din ce partid face parte?

>

in 16 Mai 2017 17:59

Vai de noi.O sa raspunda fiecare ptr.faptele lui.nur ne bucuram.ne e rusine .

>

in 16 Mai 2017 20:41

O sa-l duca Marc la judet ca pe cel din Crasna sau Meseseni.

luru la domciliu>

in 16 Mai 2017 20:48

Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

Rusine primarului din cizer>

in 18 Mai 2017 1:09

RUSINE RUSINE RUSINE... SĂ VĂ FIE

Ioi cizer>

in 18 Mai 2017 3:16

Ioi cizer, locatie de vis...locul de bastina al unor eminenti transportatori

>

in 18 Mai 2017 13:29

Pe un primar de comuna il demite prefectul iar condamnatul Dragnea poate fi presedintele CAMEREI DEPUTATILOR ! HALAL TARA !

16 mai 11„.21>

in 19 Mai 2017 19:54

Doamne asa enumeri tu ce a facut de parca a adus bani de acasa oare nu era de datoria lui sa faca oare ce l-e a promis cetatenilor in campania electorala ca v-a face pentru comuna sau nimic .Multi vin cu ideea ca a facut x y sau z lucru oare un om care este angajat la o firma nu a-si face treaba pentru care e platit de catre patron ? Ridicatii o statie ca a adus apa in sat si a pus asfalt pe drum cu bani domnule se poate face orice

Ptr RUSINE PRIMARULUI DIN CIZER>

in 19 Mai 2017 20:02

De ce domnule i-ar fi rusine ? Ce vreti sa fie dat afara din partid ? In Romania un politician cinstit nu poate ajunge in functii unde se pot manari bani ca daca e cinstit strica afacerile de partid daca are un cazier cat mai voluminos e mai valoros pertru partid unu ca asta stie sa mulga vaca coruptiei din tara asta unu cinstit nu in satare nici sa o adape

>

in 22 Mai 2017 12:48

functionarii din primarie si firma de dezapezire au o sentinta definitiva - NEVINOVATI

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.