SondajRSS Feed

Primarul Breda Lajos obtine pentru comuna Virsolt statutul de 'Zona turistica de importanta majora'

11 Iulie 2017

Primaria localitatii Varsolt a primit zilele trecute Decizia nr. 2 a Ministerului Dezvotarii Regionale si Administratiei Publice, a Ministerului Turismului si Ministerul Mediului, prin care Varsoltul este declarat "Zona turistica de importanta majora". 

Breda Lajos, primarul comunei Varsolt, spune ca a fost in urma cu trei saptamani la Bucuresti pentru a sustine un proiect in fata unei comisii copuse din 20 de membri, privind atractiile turistice de pe raza comunei. Au fost prezenti 11 primari din toata tara, dar numai doua comune au fost atestate ca zone turistice de importanta majora, Varsoltul - cu 20,5 puncte dintr-un total de 21, si o comuna din judetul Timis, ne spune Breda Lajos.
Primarul comunei Varsolt a sustinut proiectul prezentand lacul de acumulare de la Varsolt, cu stufarisul si pasarile de balta din partea dinspre Crasna a lacului, atragand admiratia comisiei. Apoi, Breda a prezentat pivnitele din dealul Varsoltului. Aici se impune sa facem o precizare; Varsoltul este localitatea cu cele mai multe pivnite cu vin din tara, raportat la numarul locuitorilor sai. Aici se gasesc pivnite construite in anul 1700 si care sunt folosite inca.
Ciprian Rosca, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, a fost incantat de vechimea si de numarul mare de pivnite de pe dealul Varsoltului.
Lajos Breda a mai prezentat Biserica de lemn din Recea, care este declarata monument istoric, si o serie de costume populare din zona.
Cum spuneam, comuna Varsolt s-a situat pe locul I in aceasta prezentare de proiecte. O dovada in plus ca edilii comunei Varsolt, pun un accent deosebit pe turism, care devine o sursa de venit pentru comuna. Fara mari cheltuieli, comunitatea va benefica de un aport al turismului in zona.

Salajul a cam zbarcit-o la capitolul turism

Desi se vorbeste de multi ani de atragerea turistilor in Salaj pentru a face din turism o sursa de venit, rezultatele nu-s. N

Primarul Breda Lajos obtine pentru comuna Virsolt  statutul de 'Zona turistica de importanta majora'
ici n-au cum sa fie, pentru ca s-a investit putin spre deloc in turismul adevarat. Ce au facut toti primarii au fost celebrele centre de informare turistica, ca s-au dat bani europenipentru asta. Dar centrele, in sine, nu au cum sa atraga turisti.
Au incercat si mai marii judetului sa atraga turisti in Salaj, insa socotelile nu intotdeauna li s-au potrivit. "Circuitul castrelor romane" - un proiect care a costat 35.859.112 de lei - nu si-a atins nici pe departe telul. Ba, mai mult, proiectul a distrus vestigiile din castrele romane Porolissum si Buciumi. Ministerul Culturii spune ca proiectul Consiliului Judetean Salaj, de 8 milioane de euro, a dus la distrugerea vestigiilor de la Porolissum si Buciumi, care sunt de importanta nationala. Specialistii din Ministerul Culturii spun ca "proiectul de restaurare si amenajare a castrului de la Buciumi a avut ca rezultat disparitia majoritatii elementelor autentice". Sa amintim ca pe data de 27 aprilie anul trecut unul dintre zidurile noi ridicate la castrul de la Porolissum s-a prabusit.
Pentru proiectul "Circuitul bisericilor de lemn" s-au cheltuit 4.800.000 de lei. Zice-se ca au fost reabilitate bisericile de lemn din sapte localitati salajene. Am vizitat cateva dintre bisericile reabilitate. Prin sindrila ploua, gemurile sunt sparte. Important este ca s-au facut parcari, toalete, ascensoare si le-au ingropat pe bietele biserici intre mari intinderi de asfalt. Nu seamana cu lucrul din vechime, dar daca altceva nu s-a putut...

 

Vizualizari 7598
Comentarii articol

>

in 11 Iulie 2017 6:45

un descreierat fara logica ... cam asta este primarul

>

in 11 Iulie 2017 7:49

Ma, invidiosule, tu esti mai cu creier? Vai de tine!

Forgács Róbert>

in 11 Iulie 2017 7:56

Felicitări!

>

in 11 Iulie 2017 8:09

Gratulalok!Varsolc megerdemli a Turisztikai hely elismerest !!!Szep erdekes latnivalok hagyomanyorzo erdemes latogatni!!!

Romania >

in 11 Iulie 2017 10:59

Cred ca se poate si in romana, ca doar in Romania traim.

>

in 11 Iulie 2017 11:26

Totul este posibil dacă

>

in 11 Iulie 2017 11:28

Numai traim!!!Dar in democratie asa vorbim cum vrem poti sa invati si tu alta limba .Ahany nyelvet tudsz annyi ember vagy de barkinek nem tetszik hogy magyarul irok az

>

in 11 Iulie 2017 11:29

Azne olvassa te is tanulhatsz magyarul

>

in 11 Iulie 2017 11:38

domnilor,toate lumea uita un lucru esential....lacul de acumulare VIRSOLTI a creat CEAUSESCU ,iar pivnitele exista de 100 de , NU INTELEG UN ESTE MERITUL PRIMARULUI UDMR-IST !!!!!!!!!!!!!!!!!

>

in 11 Iulie 2017 11:38

domnilor,toate lumea uita un lucru esential....lacul de acumulare VIRSOLTI a creat CEAUSESCU ,iar pivnitele exista de 100 de , NU INTELEG UN ESTE MERITUL PRIMARULUI UDMR-IST !!!!!!!!!!!!!!!!!

>

in 11 Iulie 2017 11:45

cum poti fi asa veninos, nu spune primarul ca a realizat el aceste lucruri, dar le promoveaza. Felicitari domnule BREDA.

>

in 11 Iulie 2017 12:54

Primarul nu a spus nicidecum că el a construit barajul sau pivnițele ci că le face cunoscute

>

in 11 Iulie 2017 14:28

Felicitari domnu` Breda, domnu` primar. Succes in continuare/.

>

in 11 Iulie 2017 15:26

O concurenta frumoasa intre Pericei si Varsolt, ambele localitati sunt minunate. Felicitari celor doi primari!

>

in 11 Iulie 2017 17:33

Felicitari, d-le primar! Sunteti 24/24 la dispozitia cetatenilor, iar oamenii din comuna stiu asta. Ce vorbesc alti invidiosi nu ar trebui sa va afecteze!!! Mult succes!

Vlad D.>

in 11 Iulie 2017 17:37

Ba RObert !!! cum adica felicitari ? :) adica ok ok... dar de importanta majora ? really ? :D daca e sa vina bani sa fie bine primiti la varsolt dar suna la fel ca si parcurile verzi de sute de mii de euro amenajate in niste sate din bani de la guvern. :p (sau salile de fitness de la sat din bani europeni)

>

in 12 Iulie 2017 0:42

Wau. .. si cati ani a durat? ...faina ''realizare'' ...se simte de la departare profesionalismul ...

>

in 12 Iulie 2017 16:00

Mai Varga ți cam fome cu at

>

in 12 Iulie 2017 17:14

Kakaturile alea de pivnite care tre sferturi sunt nefolosite si nu gasesti un pahar de alcool in ele.la barajul Virsolt de ce nu le-a prezentat modul cum a intrat in posesia terenurilor de pe marginea lacului cum a contruit o casa si mai multe cabanute linga lacul Virsolt aceste lucruru au stat la obtinerea zonei turistice de interes major.Bravo Breida!!!!!!!!!!!!!!!!!

>

in 12 Iulie 2017 21:25

Igen.... da de romi care stau fara forme le intrare in varsolt ... taxe , dari, impuneri??? Constructi fara autorizatii... solicit implicare primarului nu doar pentru treburile personale..

>

in 12 Iulie 2017 23:24

De ce nu face și primarul din Sanmihai Almașului la fel ??????

>

in 12 Iulie 2017 23:50

Felicitari ati facut o treaba buna .

turism local>

in 14 Iulie 2017 17:52

Felicitari Dl.Breda pentru faptul ca a stiut sa prezinte zona noastra cu toate implinirile ei din punct de vedere turistic.Vad comentarii ca aceste pivnite sunt vechi etc.iar barajul a fost construit inainte de 1989-zone asupra carora a pus acent primarul.Da,pivnitele sunt vechi,iar barajul construit inainte 1989 insa acestea sunt intretinute de catre localnici si primarie.Turismul nu presupune numai lucrari recente ,dimpotriva se face "reclama"" zonei= fara frunza lui UDREA.

>

in 15 Iulie 2017 16:00

De implica numai pentru ungurii lui, pentru cei din Marin nu face nimic....gunoiul asta

>

in 17 Iulie 2017 9:46

Ce ar trebui sa faca primarul Virsoltului pentru cei din Marin?!?!?! :))) S-a schimbat harta judetului?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.