Talent si pasiune, ingredientele reusitei in muzica pentru foarte tanara zalauanca Daiana Balanean

Daiana Balanean, la numai 18 ani, este un talent recunoscut al folclorului salajean. Cel mai recent rezultat important a fost premiul I la Concursul International de Muzica Usoara si Muzica Populara, “Cantecele Copiilor”, ce a avut loc luna trecuta la Drobeta Turnu Severin.

rn

Daiana este solista la Cercul Militar Zalau din anul 2013, anul in care si-a lansat si primul cantec, “Dragu-mi la dant in sat”, chiar in ziua in care a implinit varsta de 13 ani. Cantecul, compus de mama ei, interpretat in cadrul unei emisiuni televizate, a avut un succes important. “n acelasi an 2013 a urcat pentru prima data pe scena, la concursul “Mandru Cantec Salajean”, la Zalau, unde a obtinut o mentiune si a prins curaj si dorinta de a obtine rezultate mai mari. Dupa doi ani, tot la “Mandru Cantec Salajean”, Daiana a obtinut premiul II.
In anul 2015 a compus pentru prima data un cantec, atat linia melodica, cat si textul. “Este un cantec mai trist, de suflet, deoarece in momentul in care l-am scris eram suparata din cauza pierderii unui suflet drag. Atunci am decis ca acel cantec va purta si numele primului meu album, “Cantecul si dragostea”.
Prin Cercul Militar, Daiana a reprezentat municipiul Zalau la diferite evenimente si festivaluri din intreaga tara, in orase precum Bistrita, Bucuresti, Curtea de Arges, Drobeta Turnu Severin, Mangalia.

rn

Dragostea din familie o inspira in muzica,
dar si sa-i asculte si sa-i iubeasca pe oameni

rn

“Mama si doamna invatatoare sunt cele care m-au incurajat sa cant. Visul meu de cand eram mica era sa devin cantareata si cantam cu mama prin casa, in bucatarie. Si una dintre dorintele mele cele mai mari este sa am un cantec pe care sa-l interpretez impreuna cu mama si sora mea, noi trei avand o relatiecu totul aparte. La fel, cu bunica si cu restul familiei, care ma sustine, cu totii fiind foarte mandri de realizarile mele. Am si compus un cantec special pentru mama – "Mama, ii cantecul tau”.
Consider ca cea mai mare calitate pe care o am este legata atat de muzica, cat si de studiile de psihologie pe care le-am ales; imi place sa ascult oamenii, sa ofer din energia mea pozitiva si celor din jurul meu. Doresc sa incerc sa aduc bucurie oamenilor dragi mie si celor care ma asculta”, spune pentru Graiul Salajului Daiana Balanean.

rn

Daiana iubeste traditia si se regaseste in ea

rn

Daiana Balanean iubeste folclorul, dupa cum chiar ea marturiseste.
“Suntem un popor unit si am luptat sa ne pastram traditiile. Familia mea s-a nascut pe aceste meleaguri. Mi-am petrecut copilaria in comuna Creaca, iar cantecul meu intitulat "”ntr-un sat de printre dealuri” l-am compus din drag de casa si pentru consatenii mei.
Pentru mine, muzica este un stil de viata in primul rand, un mod prin care ma exteriorizez. De obicei toate cantecele au versuri scrise de mine sau de mama mea, de la care am mostenit talentul. Mama mea este un mentor permanent in ceea ce fac.
Cine imi asculta cantecele, automat va cunoaste jumatate din personalitatea mea, caracterul meu si experientele pe care le-am trait", ne dezvaluie Daiana.

rn

Urmeaza primul album, cu 15 cantece

rn

"Anul viitor vreau sa muncesc la primul meu album, care va contine in jur de 15 piese, culese din zona folclorica a judetului Salaj si nu numai. Si sper ca la finalul anului 2019, sa pot lansa albumul.
“Sunt o fire mai vesela, mai zglobie, mi-aduc aminte ca opdata eram pe scena cu colegii mei, trebuia sa cantam, dar ne-a podidit rasul. Publicul ne-a incurajat printr-un ropot de aplauze. A fost ca o lectie pentru seriozitate. Doresc sa imi mentin statutul de fire optimista, dar in acelasi timp imi place sa iau lucrurile in serios si sa ma bucur de momentele bune, iar pe cele rele le privesc ca pe un imbold de a trece cu bine peste toate. Daca nu ar fi ploaie, noi oamenii nu am sti sa ne bucuram de soare”, spune Daiana Balanean.
Am avut norocul sa gasesc oameni minunati care ma sustin si ma incurajeaza sa imi dezvolt pasiunea pentru muzica. Oamenii care doresc sa ia legatura cu mine, ma pot contacta pe facebook: Daiana Balanean", spune foarte tanara solista de succes.

rn

Muzica se imbina perfect cu studiul

rn

Daiana Balanean s-a nascut la Zalau, la 28 octombrie 1999. De la varsta de 12 ani a luat lectii de canto la “Palatul Copiilor Zalau”, cu profesorul Dan Sava. Pe atunci urma cursurile Scolii Mihai Eminescu Zalau, apoi a studiat la Liceul Pedagogic “Gheorghe Sincai”. “n continuare, Daiana Balanean isi doreste sa urmeze simultan cursurile a doua facultati – Facultatea de Psihologie “Babes Bolyai” din Cluj-Napoca si Facultatea de Istorie si Filozofie, specialitatea Studii de Securitate, Bucuresti.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *