Primarilor de orase li se mai maresc o data veniturile prevazute in Legea salarizarii

19
2828

 

Primarilor de orase li se mai maresc o data  veniturile prevazute in Legea salarizarii

O alta chichita a fost gasita de senatori pentru a jefui bugetul statului, prin pomparea banilor in salariile colegilor lor politicieni. Asa se face ca slariile primarilor si viceprimarilor din orasele mari vor fi majorate prin legea salarizarii unitare. Membrii comisiei de munca din Senat au adoptat un amendament prin care se modifica unii coeficienti de salarizare pentru primarii si viceprimarii din municipiile si orasele cu numar mare de locuitori. In urma modificarilor aduse in comisia de munca, salariile primarilor din marile orase se maresc cu 1.450 de lei fata de sumele propuse in proiectul initial al legii salarizarii unitare. Adica vor fi mai mri exact cu inca un salariu minim brut. Majorarile se vor aplica de la intrarea in vigoare a legii salarizarii, care ar trebui sa fie de la 1 iulie, potrivit parlamentarilor din coalitia de la putere.

Cat vor castiga cei patru primari de orase din Salaj

In urma modificarilor, un primar al unui municipiu resedinta de judet va avea un salariu de 13.050 de lei. Asadar, alesul nostru, Ionel Ciunt, primarul Zalaului, isi va consolida bugetul personal lunar cu 130 de milioane de lei vechi pe luna.
Un primar de localitate cu 100.000 - 200.000 de locuitori va avea un salariu de 11.600 de lei. Iata o curiozitte. Adica un primar al unui oras de trei ori cat Zalaul va castiga mai putin decat Ionel Ciunt, pentru ca orasul lui nu este resedinta de judet. Apoi, primarul de oras cu 50.001 pana la 100.000 de locuitori va avea un coeficient de 7,5 (7,5 inmultit cu salariul minim), adica va avea 10.875 de lei brut. Iar un primar de oras cu 20.001 pana la 50.000 de locuitori va avea 10.150 de lei brut. stop_coloana Primarul de oras cu 10.001 si pana la 20.000 de locuitori va avea un salariu de 9.425 de lei brut. In aceasta categorie intra doi prim-edili din Salaj. Este vorba de primarul orasului Simleu Silvaniei, Septimiu Turcas, care pastoreste 17.300 de suflete, si de primarul orasului Jibou, Dan Ghiurco, care are grija a 11.930 de locuitori. Un primar de oras cu 5.001 pana la 10.000 de locuitori va avea un salariu de 8.700 de lei brut. In aceasta categorie intra primarul orasului Cehu Silvaniei, Cheregi Ioan; orasul de sub Codru are 7.200 de suflete.
Primarul de oras cu 3.001 pana la 5.000 de locuitori va avea un salariu brut de 7.975 de lei, iar un primar de oras pana la 3.000 de locuitori va avea 7.250 de lei brut.

Senatorul salajean Cristian Lungu
spune ca se opune acestor mariri

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a precizat ca amendamentul este neclar, pentru ca ar putea beneficia de marire si primarii comunelor cu numar mare de locuitori. Nu intra in aceasta majorare edilii Capitalei, care raman cu aceeasi grila ca in forma initiala a proiectului.
Senatorul PMP de Salaj, Cristian Lungu, declara ieri pentru Graiul Salajului ca "nu este oportun sa marim tocmai salariile primarilor si viceprimarilor, pentru ca sunt alte categorii de bugetari care au salarii aproape de salariul minim pe economie; nu sunt de acord si nu voi vota asemenea amendament".

 

 

COMENTARII

  1. DATI MA LA TOTI!? IAR PRIVATII CARE TIN TOTI TRANTORII SUNT MURITORI DE FOAME. AR TREBUI TOTI ANGAJATII DIN MEDIUL PRIVAT(CA DOAR NOI TINEM ECONOMIA TARII) SA IESIM IN STRADA

  2. Nu le plang de mila la saracii privati care belesc angajatii in folos propriu !oricum nu ei muncesc numai se imbuiba si daca-i cauti la profit ii gasesti pe ,,ZERO" ca-si incarca costurile cu tot felul de cheltuieli in folos personal si nu al firmei ceace este evaziune!Zi ca nu?

  3. Cum este mai mic costul monarhiei?Pai pe langa cei din administratie de acum ar mai trebui intretinut si un rege cu ale lui progenituri si o gramada de slugi!Existenta unei case regale nu inlatura toate functiile administrative dintr-un stat ci le inmulteste!Numai un limitat mintal poate afirma ceace ai postat!

  4. Corect .Doar cine nu a avut niciodata un bussines nu stie de ce greutati te izbesti zi de zi-asta include si weekend-ul- pe o piata concurentiala.Iar de cheltuieli-deducerea lor- nu are rost sa-i explicam lui 9:36 ca oricum nu intelege .In rest ,o urare pt. 9:36 :"Vedete-as patron ! " ,apoi mai vorbim.

  5. Un sfat pentru " prietenul " psd-ist al primarului din Simleu : Roaga pe cineva care stie sa citeasca,ca sa vezi ca,primarul Simleului are acelasi salar de la 10.001 pana la 20.000. Ai auzit ca cine moare de grija altuia ???

  6. Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

  7. Merită din plin majorările salariale mai ales ciuntu! Stă toată ziua cu mina pe p..a psd si administrează bălăjel- băşinel şi caraba cu roaba! Să vă fie de halal celor ce l- ați votat şi celor care ați stat cu mina pe pix permiț

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.