Liderii partidelor politice au semnat acordul propus de presedintele Iohannis

Administratia Prezidentiala a anuntat semnarea acordului politic propus partidelor politice de catre presedintele Klaus Iohannis. Potrivit Presedintei, la semnarea acordului vor lua parte liderii PNL, Ludovic Orban, liderul USR, Dan Barna, presedintele Pro România, Victor Ponta, si presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, nefiind facuta nicio mentiune legata de PSD, ALDE si UDMR. 

rn

"La invitatia Presedintelui României, domnul Klaus Iohannis, joi, 13 iunie, la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ceremonia publica de semnare a Acordului Politic National pentru consolidarea parcursului european al României, la care vor participa presedintele Partidului National Liberal, domnul Ludovic Orban, presedintele Uniunii Salvati România, domnul Dan Barna, presedintele PRO România, domnul Victor Ponta, si presedintele Partidului Miscarea Populara, domnul Eugen Tomac", este anuntul Administratiei Prezidentiale.

rn

Klaus Iohannis a anuntat în urma cu o saptamâna, dupa consultarile cu liderii partidelor parlamentare pe tema rezultatului referendumului din 26 mai, ca invita formatiunile politice sa semneze un pact politic pentru consolidarea parcursului european al României.
Acest pact politic ar urma sa prevada transpunerea în legislatie a interdictiei amnistiei si gratierii si a interdictiei de adoptare a Ordonantelor de Urgenta în domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala. De asemenea, în acest acord politic ar urma sa fie mentionat ca legile justitiei si Codurile penale vor fi revizuite numai în acord cu avizele Comisiei de la Venetia si ale Comisiei Europene.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *