SondajRSS Feed

Primarii cer parlamentarilor Salajeni sa rezolve problemele oamenilor

17 Iulie 2017

Sedinta Asociatiei Comunelor din România - filiala Salaj, s-a desfasurat joi, 13 iulie, la sediul Primariei Pericei, in prezenta subprefectului judetului, Alexandru Vegh si a trei parlamentari salajeni din sase, cei de la PSD si PMP neonorand invitatia de a dezbate si a gasi solutii la problemele comunitatilor salajene.

In acest context, au avut loc dezbateri care au vizat legea salarizarii unitare, principalele modificari ce se vor aduce Codului Silvic, proiectul de lege privind Codul Administrativ, precum si aspecte interne ce tin de funcționarea asociatiei.
La eveniment au participat deputatii Seres Dene (UDMR), Lucian Bode (PNL) si Liviu Balint (neafiliat), care au luat pulsul problemelor cu care se confrunta unitatile administrativ-teritoriale din judet si au raspuns întrebarilor adresate de catre primarii prezenti.

Inca de la debutul evenimentului, cativa primari au remarcat si au intrebat de ce nu sunt prezenti la acesta intalnire toti parlamentarii salajeni, facandu-se referire la lipsa celor doi parlamentari PSD, deputatul Iuliu Nosa si senatorul Pop Gheorghe, dar si la senatorul PMP Cristian Lungu.

Finantarea proiectelor de dezvoltare
locala este inca o necunoscuta

Primarii s-au aratat nemultumiti de Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL 2), amintind faptul ca au trecut sase luni de cand au fost aprobate proiectele pentru care se acorda finantare, iar primarii nu stiu care sunt exact proiectele care vor primii bani de la guvern.

Primarii cer parlamentarilor Salajeni sa rezolve problemele oamenilor

Oamenii n-au lemne de foc,
iar mistretii pagubesc culturile

Discutiile au abordat si problema Legii vanatorii, unde primarii au adus in atentie cresterea efectivelor de mistret si pagubele create de acestia.
O alta discutie a fost legata de Codul silvic, unde s-a insistat pe faptul ca proprietarii de paduri nu au posibilitatea de a-si procura lemne de foc, uscaturi, pentru ca legea nu le permite.

Parlamentarii salajeni primesc
sarcina sa corecteze legile strambe

Presedintele Asociatiei Comunelor din Salaj, primarul din Pericei, Boncidai Csaba, ne-a explicat ca prin aceasta intalnire se doreste ca parlamentarii salajeni sa caute sa corecteze legea acolo unde aceasta este stramba si nu deserveste cetateanul.
"La aceasta intalnire au fost invitati toti primarii de comune din judet si toti parlamentarii. Au participat doar trei parlamentari si aproximativ 70 la suta din primari. Am avut cateva probleme organizatorice privind modificarea statutului si a regulamentului, dupa care, la diverse, fiecare primar, avand in vedere ca au fost si o parte din parlamentari prezenti, au avut posibilitatea sa ridice anumite probleme care ii intereseaza, de care s-au lovit. Au fost dezbatute atat legea Codului silvic, problemele create de vanat si posibilitatea de despagubire a recoltelor distruse, probleme privind Ordonanta 28 legate de dezvoltarea rurala, despre care prea multe informatii nu am primit, pentru ca nu se cunosc listele de investitii si proiectele care vor fi finantate. Comunele se confrunta cu toate problemele cu care se confrunta si tara. Am ramas la o intelegere ca asemenea intalniri mai trebuiesc organizate, pentru ca nu se poate rupe executivul de legislativ. Noi, aplicand legea, ne lovim de partea nedorita a legii si vedem foarte bine lacunele legislative care apar in urma aplicarii. Aceasta relatie cu parlamentarii trebuie intarita si in viitor trebuie sa ne intalnim mai des", spune presedintele Asociatiei Comunelor Salaj.
La finalul discutiilor s-a hotarat ca, in urma discutiilor, toate solicitarile fundamentate sa fie transmise oficial catre toti cei sase parlamentari, pentru a fi sustinute in parlament.

Vizualizari 1939
Comentarii articol

>

in 17 Iulie 2017 12:41

Dupa alegeri, nu l-a mai vazut nimeni pe Pop Gheorghe prin urbe. Si-a facut facutele si dus a fost. De fapt, si cu el ca fara el. Ce poate sa zica unul ca asta cand este vorba de lucruri serioase!

>

in 17 Iulie 2017 15:34

Sau adunat la chefuit ! in loc sa rezolve ELIBERAREA TITLULUIDE PROPIETATE pentru cetateni care au pamint in parcela TOGUL LUI GUSTI (HUSTI)

>

in 17 Iulie 2017 18:29

La pop ii merg afacerile prin fiul sau, ce sa l mai intereseze de cei care l au ale

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 17 Iulie 2017 19:28

Ultima sansa munca part-time exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 19 Iulie 2017 7:14

COMO sa resolve problemele salajenilor vai de noi asta tradeaza numai problemele lui il intereseaza P S D ul la platit si a votat motiunea asa ca e pe dinafara dar se baga in seama nu avea ce cauta la PERICEI

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.