Primaria Zalau vrea sa se asigure ca va avea bani pentru asfaltarea bulevardului, functionarea scolilor si gratuitate pe autobuze pentru elevi

3
2218
Primaria Zalau vrea sa se asigure ca va avea bani pentru asfaltarea bulevardului, functionarea scolilor si gratuitate pe autobuze pentru elevi

Primaria Zalau pregateste o rectificare bugetara care va fi supusa la vot in sedinta ordinara a Consiliului Local Zalau ce va avea loc pe 27 septembrie.

Primarul Ionel Ciunt ne-a declarat ieri ca aceasta rectificare bugetara va avea in vedere trei lucruri importante – asigurarea conditiilor optime de functionare a unitatilor de invatamant, continuarea lucrarilor de pe bulevard (tronson benzinaria Mol – Sala Sporturilor) si asigurarea gratuitatii elevilor pe transportul in comun.
"Nu avem o forma finala azi, dar rectificarea bugetara o sa aiba in vedere solicitarile unitatilor de invatamant, investitiile aprobate la inceputul anului in sensul de a completa lista investitiilor cu continuarea lucrarilor pe bulevardul Mihai Viteazul. Un alt punct important este gasirea sursei financiare pentru transportul gratuit al elevilor", ne-a declarat Ionel Ciunt.

Pe bulevard se fac lucrari pregatitoare
pentru asfaltare pana la Sala Sporturilor

Viceprimarul Teodor Balajel, responsabil de activitatea firmei Citadin, care executa lucrarile de pe bulevard, ne-a dat mai multe detalii legat de continuarea asfaltarii.
"Vom executa lucrari pregatitoare in vederea turnarii stratului de asfalt, cum ar fi reconfigurarea scuarurilor, amenajare accese, benzi de preselectie, amenajare scuaruri. “n functie de durata acestor lucrari pregatitoare, care sunt consumataore de timp, vom analiza daca vom turna si asfaltul anul acesta", ne-a declarat vicele Balajel.

Vom subventiona cu 6 milioane de lei
transportul gratuit pentru toti elevii

Primarul Ionel Ciunt a anuntat la inceputul acestei luni, in exclusivitate pentru Graiul Salajului, ca va acorda gratuitate elevilor pe transportul in comun, pe toate liniile, de la 1 octombrie.
"”ncepand cu 1 octombrie, printr-o Hotarare a Consiliului Local, toti elevii care studiaza in Zalau vor circula gratuit pe toate liniile de transport in comun, pe toata durata anului scolar. Potrivit calculelor noastre, costurile pe un an scolar se ridica la 6 milioane de lei. De ce am ales sa subventionam 100 la 100 transportul elevilor? “n primul rand, vrem sa incurajam transportul cu mijloacele in comun. Sper ca odata ce acest proiect va fi adoptat, parintii sa lase masinile acasa si sa isi duca copii la scoala sau la gradinita cu autobuzul. Alte beneficii sunt reducerea poluarii, iar traficul va fi decongestionat. Nu se vor mai crea acele cozi si aglomerari in preajma unitatilor de invatamant", spune primarul.
Odata cu introducerea acestei gratuitati pe transportul in comun, vor fi desfiintate liniile dedicate transportului elevilor, desi aceste linii de transport si-au facut datoria si scopul propus a fost atins, ne mai spune Ionel Ciunt.

COMENTARII

  1. Ba! De luni au reusit sa scoata boschetii pana la OMV, si alta echipa sa sparga bordurile pana la Rompetrol, aproximativ 100m, e clar, pana la iarna se tot lucreaza, la ora 9 incep, la ora 14 se spala pe maini. Asa se misca parca sunt morti. Inafara faptului ca se stranguleaza traficul, nu se vede nimic inca, dar ce vrei, de la MOL la gara sa lucrat din luna mai pana acum, si inca delimitarea benzilor si trecerile de pietoni lipsesc.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.