SondajRSS Feed

O mostenire de la vechea administratie care da batai de cap Primariei Zalau

Primaria Zalau si Politia rutiera cauta solutii sa modifice sistemul 'inteligent' de semaforizare pentru a fluidiza traficul

22 Martie 2019

Primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt, alaturi de reprezentanti ai Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Zalau, Politiei Locale Zalau si specialisti din cadrul institutiei s-au întâlnit miercuri, 20 martie, cu reprezentanti ai firmei SWARCO, societate care a realizat proiectul semaforizarii "inteligente" din Zalau, implementat in anul 2013, numit "Sistemul de management al traficului în municipiul Zalau".

Demersurile pentru aceasta întâlnire s-au facut în ideea de a gasi o solutie privind fluidizarea traficului rutier în oras si s-a convenit semnarea unui protocol privind efectuarea unor masuratori ale valorilor traficului rutier existent în Zalau, în diferite perioade ale zilei, dupa care va fi întocmit un raport cu propuneri pentru fluidizarea traficului.
Conducerea Primariei Zalau spunea in august 2018, ca nu prea sunt solutii pentru a modifica "pacatosul" sistem de semaforizare, pus in functiune cu multi bani europeni acum cinci ani, pe vremea cand primar era Radu Capalnasiu, si care de atunci ne toaca nervii in intersectii.
Ionel Ciunt a promis cetatenilor in campania electorala din 2016, cand a intrat in cursa pentru Primaria Zalau, ca odata ce ajunge pe fotoliul de primar va schimba situatia si va face modificari.
S-au implinit in primavara lui 2018 cinci ani de cand a fost implementat sistemul de sem

Primaria Zalau si Politia rutiera cauta  solutii sa modifice sistemul \'inteligent\' de semaforizare pentru a fluidiza traficul
aforizare numit "inteligent", cu care zalauanii au fost batjocoriti prin plantarea acestora in 11 intersectii principale din Zalau si pe te mai miri unde pe unde nu era nevoie.
Administratia condusa de Radu Capilnasiu considera acum cinci ani ca "modernizarea" va avea un impact pozitiv. Printre obiectivele proiectului se numara si reducerea timpilor de stationare la intersectie. Numai ca intentiile bune, sa le zicem noi, s-au dovedit paguboase pentru zalauani. A iesit exact pe dos.
Proiectul intitulat "Sistemul de management al traficului din municipiul Zalau" a fost finantat cu bani europeni. S-au cheltuit in total 15,4 milioane de lei, din care 10 milioane de lei fonduri europene nerambursabile, 5,1 milioane de lei de la bugetul central, iar circa 250.000 de lei aportul din bugetul local. Pentru ca a fost mplementat pe bani europeni, a trebuit pastrat in forma proiectata timp de cinci ani, care s-au implinit la inceputul anului trecut.

 

Vizualizari 3023
Comentarii articol (24)

>

in 22 Martie 2019 0:10

Care din primarie sau consiliu jud isi va face rapid firma , va castiga licitatia.

>

in 22 Martie 2019 0:20

Cea mai buna solutie cred ca e revenirea la semaforizarea din 2010. Prindeai verde de la Tenaris pana la Primarie. Cei care le-au gandit atunci au avut minte. Si erau in centru la semafor cronometre astfel incat sa stii cat timp mai ai. S-ar evita multe accidente asa. \r\n

>

in 22 Martie 2019 0:45

\r\nMa\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\nSa porneasca radarele si camerele video,doar care e motivul si banii cheltuiti pt investitia respectiva?\r\n\r\n

>

in 22 Martie 2019 1:24

Cu numaratoare inversa cum a mai fost,sa sti cand mergi.

>

in 22 Martie 2019 2:58

Incompetenta

2 gr de creier>

in 22 Martie 2019 5:03

Foarte simplu... Sens giratoriu\r\nCa la Brasov... Cel mai fluidizat trafic din tara

>

in 22 Martie 2019 5:38

Sens giratoriu specialistilor din primarie. Cad si ceva comisioane, sunteti multumiti si voi, dar nu mai chinuiti zalauani. In majoritatea oraselor sunt sensuri giratorii , va e greu sa observati dle Ciunt ???Corectati urgent anomalia " Capalnasiu- semafor" = COMISION IANIS...

>

in 22 Martie 2019 6:53

Mai grav e ca majoritatea șoferilor din zalau nici macar nu cunosc regulile de circulație, multi nu se asigura pt ca nu stiu daca au sau nu prioritate

>

in 22 Martie 2019 7:39

Suntem o firma de constructii cu experienta de 20 de ani cu lucrari executate in Elvetia, Italia si Franta, ne - am prezentat la primarie , le - am spus ca execut la standarde europene orice si in plus oferim garantii de cel putin 10 ani la lucrari normale iar la structuri de ciment armat 50 de ani garantie....nici mama dracului nu ne - a bagat in seama,prefera pe aia care fac de mantuiala, uitati- va la cladirea Transilvania cum este tencuita ba mai mult au pus si lumini sa se vada cum este tencuita in batjocura !Rusine rusine rusine !

>

in 22 Martie 2019 7:42

Ce sensuri giratorii vreti ? Nu sunt in stare sa le faca cum trebuie, vor face capcane ale mortii.... vezi sensul de la iesire din oras cu intersectia de la centura care duce la Aghires...

Coment>

in 22 Martie 2019 8:40

Daca era un TANC stia unde E pedala de frana Hitler

>

in 22 Martie 2019 9:03

CE POATE FI ATAT DE GREU SA FACETI O "UNDA VERDE"??? NU TREBUIE NICIUN STUDIU, NICIO FIRMA, NICIO MONITORIZARE, DOAR INCURCATI TRAFICUL CU MODIFICARI IN FUNCTIE DE TRAFIC.

>

in 22 Martie 2019 9:05

Cum dracu' nu se pot sincroniza sa se faca verde la 50 km/h? Sunteti chiar asa de prosti?

>

in 22 Martie 2019 9:07

Incredibil!!! Chemati pe cineva de la NASA, sa va faca un cacat de unda verde.

>

in 22 Martie 2019 10:26

Incompetenta actualilor si fostilor, este răspunsul situației.

>

in 22 Martie 2019 11:36

Semaforizarea inteligenta se utilizeaza pe strazile secundare cu trafic redus.In cazul Zalaului,este de la inceput o manarie.Traficul este atat de intens pe unicul bulevard incat n-ai ce face.Atat se poate.Pacat de banii platiti.Poate odata si odata organele de cercetare vor dori sa faca lumina in aceasta investitie care n-a adus nimic bun.Ba culmea,vorba cuiva de mai sus,a eliminat si singura treaba buna,respectiv cronometrele care erau de un real folos.

>

in 22 Martie 2019 12:36

Mor cand vad atata inteligenta prin comentarii.Oare sunteti frustrati si nu aveti unde va da cu parerea?Va pricepeti la toate dar absolut la toate (se si vede)Nu vad ridicarea unei probleme punctuale pe care administratia sa o analizeze ,doar pareristi! \r\nDomnu primar cand se reface sensul giratoriu de la centura cu lumini cu tot inclusiv balustrada schimbata ca a trecut ceva timp de la accident?

>

in 22 Martie 2019 12:38

Semafoarele au fost mita electorala. Capalnasiu care a fost primar și președinte PNL sa răspundă cu temniță. Dar nu o sa fie nimic. Tara pulii.

>

in 22 Martie 2019 12:59

Dar nu am fost si eu la primarie,la inceput de ani,ca pieton am reclamat ca nu e bine cu semafoarele ,stai la unele minute in sir, sau in fata la Silvania, cind treci spre magazin,te poate lovi unul,care vine de pe Republicii,degeaba ai tu verde ca pieton....Pina nu moare cineva ,nu intervine nimeni....mi-au raspuns prin scrisoare, ca e bine asa....

>

in 22 Martie 2019 14:13

Care primarie, asta care e cu oameni aia??????

>

in 23 Martie 2019 7:46

Mai 22 martie 7,39....ce fel de specialist in construcții eşti, dacă te exprimi cu notiunea de "ciment armat" . Cimentul este un liant, obținut prin măcinarea calcarului si care, în amestec cu apa si alte materiale(pietriş, nisip) se pietrifică. Dacă acest amestec îl torni peste o structură de bare de fier, se obține aşa numitul BETON ARMAT,folosit în construcții. Aşa că mai treci pe la "specializare" în construcții.

>

in 23 Martie 2019 7:57

De ce masina politiei nu semnalizeaza la schimbarea directiei de mers,am întrebat polițistul si a răspuns ca nu trebuie ca el e politist fiind in masina alba de la MAI.

>

in 24 Martie 2019 15:08

Nu durnitzi deamiaza: centura2 e solutia superintelijenta la semafoarele inteligente.

>

in 24 Martie 2019 20:05

Am avut semafoare foarte inteligente in 2010 dar frumosul de Capalnasiu le-a schimbat pt interesul lui sa ne vrei p....la la toti

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.