Primăria Zalău se declară pregătită pentru iarnă

1
180

Administraţia locală din Zalău susţine că nu va fi „luată prin surprindere” de venirea iernii, pregătind în acest sens utilajele de deszăpezire şi având asigurate stocuri importante de materiale pentru combaterea poleiului şi zăpezii de pe drumurile din municipiu.

„În municipiul Zalău, activitatea de deszăpezire este efectuată de SC Citadin Zalău SRL. Stocul de materiale asigurat în acest an constă în: sare – 120 tone; nisip cu sare – 100 mc; nisip – 600 mc; clorură de magneziu – 4000 kg. Pe măsură ce acest stoc se consumă, va fi completat prin achiziție de cantități noi. Sunt pregătite și vor acționa în această activitate de deszăpezire 20 de utilaje de diferite tipuri: răspânditor de material antiderapant cu lamă, răspânditor de material antiderapant, auto pentru intervenția manuală cu material antiderapant, buldoexcavator, tractor cu lamă, autogreder, încărcător frontal, ATV cu lamă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a primăriei Zalău.

Potrivit sursei citate, principalele zone de acționare sunt porțiunile de drum cu declivitate mare (pantă): zona Ortelec, Strada Gheorghe Doja, Strada Kossuth, Strada Voievod Gelu, urcare spre Spitalul Județean de Urgență, Dealul Aghireș și Stâna, urmând zona spitalelor și cartierele.

Personalul care acționează pentru deszăpezirea municipiului este format din 80 de persoane, care lucrează în trei schimburi, iar atunci când situația impune numărul lor poate fi dublat sau suplimentat considerabil.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.