Primăria Zalău pregăteşte proiecte europene pentru modernizarea străzilor Eminescu şi Valea Miţii şi zona CET-ului

3
663

Administraţia locală din Zalău intenţionează să acceseze fonduri europene pentru modernizarea străzilor Mihai Eminescu şi Valea Miţii, zona fostei Uzine Electrice (CET) din Zalău şi pentru achiziţionarea a încă 10 autobuze electrice.

În urma selecţiei fişelor de proiecte, primăria Zalău a fost deja acceptată pentru finanţarea, tot din fonduri europene, a documentaţiilor tehnico-economice necesare acestor proiecte de investiţii. Pe ordinea de zi a şedinței Consiliului Local de joi, 17 septembrie, se află un proiect de hotărâre care prevede încheierea unui acord de parteneriat cu ADR Nord Vest în acest sens, valoarea totală a finanţării fiind de peste 500.000 de euro, din care 2 la sută este contribuţia locală.    

Un prim proiect prevede modenizarea culoarului de mobilitate urbană durabilă strada Valea Miţii, pe o lungime de 2,2 kilometri, respectiv strada Mihai Eminescu pe o lungime de 1,8 kilometri, prin construirea şi iluminarea unor piste de biciclete, reabilitarea carosabilului, amenajarea de staţii de autobuz şi sisteme de informare a călătorilor şi construirea şi modernizarea trotuarelor. De asemenea, se intenţionează achiziţionarea a încă 10 autobuze electrice, cu sisteme de e-tiketing şi informare călători.   

Un al doilea proiect are în vedere regenerarea urbană în zona CET Zalău, prin demolarea clădirilor existente şi amenajarea de spaţii verzi şi de agrement.   

Proiectele urmează a fi depuse spre finanţare în cadrul exerciţiului financiar 2021-2027.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here