SondajRSS Feed

Iluminatul public va fi modernizat pe 65 de strazi

Primaria Zalau a obtinut cinci milioane de euro din fonduri europene ca sa faca lumina in oras

3 Octombrie 2018

Lucrarile vor incepe in primavara

Iluminatul public stradal din orasul nostru va fi extins si modernizat. Primarul Zalaului, Ionel Ciunt, tocmai ai semnat la 1 octombrie un contract de finantare din fonduri europene nerambursabile (POR axa 3.1C), pentru proiectul "Modernizarea si extinderea sistemului de iluminat public din municipiul Zalau. Etapa I".
Valoarea totala a contractului este de 23.099.159 de lei (5 milioane de euro), din care fonduri atrase 22.437.964 de lei, iar contributia proprie a Primariei Zalau este de 661.194 de lei.
Data estimata de începere a lucrarilor este aprilie 2019, acestea urmand sa se desfasoare pe 12 luni, dupa finalizarea procedurilor de achizitie.
"Este un proiect important care continua tranzitia catre gestionarea inteligenta a energiei si a utilizarii acesteia din surse regenerabile în infrastructurile publice", a dclarat primarul Ionel Ciunt.

Detaliile mega-proiectului pentru iluminat public

Viceprimarul Teodor Balajel ne-a oferit toate detaliile despre mega-proiectul de modernizare a retelei de iluminat public din Zalau.
"Iluminatul public va fi modernizat de Primaria Zalau prin doua cereri de finantare cu fonduri europene in valoare totala de 7 milioane de euro, cuprinzand un total de 65 de strazi principale din Zalau.
Prima cerere de finantare, care a fost semnata deja, in valoare de 4,7 milioane de euro, priveste 23 de strazi: A. Iancu, S. Barnutiu, V. Gelu, Gh. Doja, C, Coposu, V. Deleu, Soseaua Ocolitoare, Lt. C. Pretorian, I. Nechita, C. D. Gherea, 22 Decembrie, M. Viteazul, T. Vladimirescu, Aleea Turturelelor, Salcamilor, Salamon Jozsef, Buday Nagy Antal, Cetatii, Bujorilor, Moigradului, Porolissum, Parc Padure Bradet.
Bulevardul Mihai Viteazul va fi reabilitat in prima etapa pe portiunea din Centru pana la Pensiunea Ramona, iar in a doua etapa va fi cuprinsa portiunea de la Pensiunea Ramona pana la Gara.
A doua cerere de finantare, care are o valoare de 2,5 milioane de euro, se afla in etapa in care studiul de fezabilitate este in executie. Prin a doua etapa vor fi modenizate un numar de 33 de strazi – retea subterana si inlocuire stalpi existenti pe strazile Padurii, Merilor, Morii, Stanei, Caprioarei, Cerbului, Bradetului, Ciresului, Decebal, Emil Botta, Ion Caraion, Nicolae Balcescu, Parcului, M. R. Paraschivescu, Gheoghe Cosbuc, Nicolae Titulescu, Pictor Ioan Sima, Liliacului, Traian, Rozelor, Margaretelor, Crisan, Visinilor, Andrei Muresan, George Bacovia, Anatol Bacon

Primaria Zalau a obtinut cinci milioane de euro din fonduri europene ca sa faca lumina in oras
ski, Lacului, Paraului, Dacia, Trandafirilor, Baii, Olarilor. Pe alte 9 strazi vor fi inlocuite corpurile de iluminat pe stalpi existenti: 9 Mai, General Dragalina, Ioan Nechita, Aleea Mesteacanului, B.P. Hasdeu, Ciocarliei, Dumbrava, Dumbravita, Torentului.
Termenele asumate de Primaria Zalau spun ca acest proiect – faza II - ar putea fi implementat in 4 ani, adica pana in 2022, cand vom avea iluminat modernizat pe 65 de strazi.

Vom vedea mai bine noaptea prin Zalau,
iar primaria va cheltui mult mai putin

Modernizarea sistemului de iluminat public presupune extinderea si inlocuirea retelei, iluminatul special al trecerilor de pietoni utilizand energie din surse regenerabile, precum si implementarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.
Lucrarea ar reduce cu 56 la suta factura publica de curent, dar si costurile de intretinere, iar iluminatul ar fi mai de calitate si la standarde ridicate.
In acest moment, lungimea retelei de iluminat public din Zalau masoara 42,43 kilometri, din care 34 de kilometri de retea nemodernizata.

S-au alocat bani si se lucreaza
si la iluminatul in cartiere

Referitor la situatiile reclamate de locuitorii din cartiere privind lipsa iluminatului in anumite zone, viceprimarul Teodor Balajel da asigurari ca Primaria se preocupa de acest aspect si executa lucrari.
"Cu toate ca domnul primar Ionel Ciunt a semnat contractul de finantare pe iluminat public in valoare de circa 5 milioane de euro, contract care trateaza in special strazile principale din oras, in total 65 de strazi, stim ca in continuare este nevoie sa imbunatatim iluminatul stradal si in cartiere. In a cest sens avem un proiect multianual de investitii pe iluminat public in cartierele din municipiul Zalau. Am alocat din 2016 si pana la sfarsitul anului 2018 aproximativ 2.5 milioane lei pentru acest timp de investitii. In continuare, la sugestia cetatenilor, cat si prin programul multianual de investitii, vom efectua lucrari in cartiere", ne-a declarat vicele Balajel.

Vizualizari 2193
Comentarii articol

>

in 3 Octombrie 2018 7:09

Str lt.Tuser Teodor?alo?!!!este intuneric bezna numai pana la casa patronului de la cento este iluminat noi restul ce facem?

>

in 3 Octombrie 2018 7:48

Bine ca la comuna SURDUC cei tre crai OPRIS ILIE ,MURESAN ISAI si FOSTA PRIMARITA sau opus cu vehementa schimbarii in bine a iluminatului public din comuna,nu inteleg conducerea PSD de la judet cum ii mai mentine in partid,atentie,acesti asa zisi consilieri o sa traga PSD-UL din comuna in jos tare de tot,sunt cei mai mari mincinosi ca sa sa nu vorbim de alte fapte penale dar toate la timpul lor,asa ca atentie dombnlior OPEIS SI MURESAN.gara Jibou nu este a propietate private domnule Iliuta

>

in 3 Octombrie 2018 9:10

Mai ciunto-balajeilor,banii de la UE sunt buni, dar seful vostru mult iubit si pupat in cur ne vrea in bezna si scosi din Uniunea Europeana !

>

in 3 Octombrie 2018 9:19

Inca un proiect pornit de Capalnasiu !

in 3 Octombrie 2018 7:09>

in 3 Octombrie 2018 9:48

Poti merge la primarie la camera 3 ( stanga cum intri) si faci o cerere cu ce nemultumire ai (si eu am facut la tara si a fost pus pe toata strada becuri)

>

in 3 Octombrie 2018 10:35

Zau,putem merge la camera 3 sa ne puna becuri in orice comuna ?

>

in 3 Octombrie 2018 11:27

Felicitari Ciunt Ionel si echipei d-voastra! Zalaul \r\nVa deveni un oras in care cu drag ne vom reintoarce acasa\r\nIar cei care is rautaciosi, asa vor fi tot timpul indiferent cine va fi\r\nPrimar! Deocamdata primarul demonstreaza nu doar corbeste

11:27>

in 3 Octombrie 2018 14:18

A demonstra el ciuciu daca astia ne vor scoate din UE,astia fiind Dragnea cu gasca lui.

>

in 3 Octombrie 2018 19:28

Felicitari Ciunt Ionel! Se vede ca esti un om ambitios si plin de calitati! \r\nInvidiosi si oameni carora nu le place sa faca nimic decat sa comenteze sunt o multime\r\nFelicitari

>

in 3 Octombrie 2018 19:32

Pt 09 19 daca erai Prieten cu Ceausescuu ziceai ca e pornit de Ceausescu?\r\nFii sincer cu tine si impacate cu niste lucruri\r\nIn rest poti sa tii cu oricine

>

in 3 Octombrie 2018 21:59

ce l mai lingeti,,,pt niste becuri?vai de mama noastra pt unii normalul a devenit senzational?tara asta isi merita conducatorii pt ca poprul nu vrea mai mult ,decat niste becuri!!!

>

in 8 Octombrie 2018 22:00

Daca fac iluminatul ca si semafoarele,,,,,\r\n

>

in 8 Octombrie 2018 22:06

Daca fac iluminatul ca si semafoarele,,,,,\r\n

Dragoste>

in 9 Octombrie 2018 2:25

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: email: ogagakunta@gmail.com sau whatsApp +2348069032895

>

in 11 Octombrie 2018 20:41

Akuma ca avem semafoare intelijente, illuminat diurn, cresha pentru emigranti, borduri noi, regularizari seculare de droathe, benzina 6ronny, ..., \r\n\r\ncum ramane cu SemiCENTURA NEAGRA cu 3 Dani(Eurocoini) ?!! \r\nPoate rezolva Berrbeckally&Babiuci&Radul&grekannys subtraversarea poligonului !?! \r\n\r\nLuati a-minte la Lugojeni, ca altfel ne pashte fenomenul din (Padurea)Baciu ! \r\nInvazia TIRistilor, ba frate marckt; \r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.