SondajRSS Feed

Primaria Zalau mizeaza ca vor intra mai multi bani la buget si rectifica bugetul investitii

25 Septembrie 2018

Primaria Zalau va supune votului in Consiliul Local Municipal, pe 27 septembrie, un proiect de hotarare ce prevede rectificarea bugetara si a listei de investitii aprobata pentru anul 2018.
Raportat la executia incasarilor de la data de 17 septembrie si tinand cont de gradul de realizare a veniturilor proprii, care s-a situat in ultimii ani in intervalul 83-85 %, se preconizeaza ca pana la sfarsitul anului vor exista realizari mai mari ale unor venituri ale bugetului local decat sumele cuprinse in bugetul pe anul 2018 aprobat, astfel:
- Impozite pe cladire pers fizice – un plus de 700 mii lei
- Impozite pe cladire pers juridice – un plus de 770 mii lei
- Impozit pe teren intravilan pers juridice – un plus de 141 mii lei
- Impozit mijloace de transport pers fizice – un plus de 612 mii lei
- Impozit pe mijloace de transport pers juridice – un plus de 300 mii lei
- Venituri din concesiuni si inchirieri – un plus de 679 mii lei
Total 3.202.000 lei.
In urma analizei situatiei privind executia bugetara la partea de cheltuieli la data de 31 august, raportat la credilele bugetare aprobate pentru anul 2018 precum si la necesarul strict de asigurat pentru finalizarea activitatilor pana la sfarsitul anului 2018, reiese ca la unele capitole bugetare creditele sunt insuficiente.

Bani in plus pentru cheltuielile din scoli

Primaria Zalau propune urmatoarea rectificare bugetara si acorda suma de 300 mii lei in plus la capitolul invatamant, avand in vedere solicitarile cu privire la alocarea de sume suplimentare pentru cheltuielile materiale si de functioanre (consumabile, material didactic, obiecte de inventar) depuse pana la data de 20 septembrie. Suma va fi repartizata pe fiecare unitate de invatamant prin dispozitia primarului Ionel Ciunt in baza analizei detaliate, respectiv in ceea ce priveste necesarul pe fiecare tip de cheltuiala.

Bazele sportive sunt ajutate sa-si plateasca facturile

Alte 30 mii lei sunt alocate pentru bazele sportive pentru asigurarea platii facturilor de utilitati in lunile octombrie si noiembrie, tinand cont de majorarea pretului energiei electrice si a gazului metan. Pentru luna decembrie se va face o noua rectificare bugetara daca va fi nevoie.

140.000 de lei in plus pentru asistenta sociala

Asistenta sociala primeste si ea 140 mii lei in plus, din care 70 mii lei pentru asigurarea platii transportului local de calatori pentru o luna pentru persoanele cu handicap; 22,80 mii lei pentru acordarea de ajutoare de urgenta pentru reabilitarea termica a locuintelor pentru un numar de 16 persoane care au indeplinit criteriile de eligibilitate si 47,20 mii lei pentru asigurarea necesarului de intretinere si functionare pentru o luna de zile la DASC, tinand cont de majorarea preturilor la gaze naturale si energie electrica. Banii de functionare a DASC sunt insuficienti pentru intreg anul, astfel ca Primaria Zalau va analiza pe viitor si va propune o noua rectificare bugetara in functie de posibilit

Primaria Zalau mizeaza ca vor intra mai multi bani la buget si rectifica bugetul  investitii
atile financiare, deoarece DASC a cerut o suma de 247 mii lei suma care i-ar ajunge pana la finalul lui 2018.

Primaria Zalau a gasit banii pentru transportul
gratuit al elevilor cu autobuzele Transurbis

La capitolul transport in comun, Primaria Zalau aloca suma de 1.500.000 lei pentru asigurarea necesarului de subventie in baza referatului privind aprobarea transportului gratuit pentru elevi si studenti incepand cu anul scolar 2018-2019 luna octombrie si a Regulamentului de acordare a facilitatilor la transport public de calatori pentru elevi si studenti care studiaza in unitatile de invatamant de pe raza municipiului Zalau. In functie de posibilitatile financiare din perioada urmatoare, Primaria Zalau va reanaliza solicitarile Transurbis.

Aproape un million de lei pentru Citadin

SC Citadin Zalau primeste in plus 972.000 lei, din care 300 mii pentru intretinere parcuri, zone verzi; 300 mii lei salubrizare; 272 mii reparatii curente strazi; 100 mii lei reparatii capitale strazi.
Suma de 872 mii lei acopera o parte din necesarul de credite solicitat de Citadin pana la sfarsitul anului. In functie de posibilitati financiare, in urmatoarele luni Primaria Zalau va reanaliza solicitarea Citadin si va suplimenta fondurile pana la sfarsitul anului.

Continua lucrarile pe boulevard pana la Sala Sporturilor

Rectificarea bugetara mai prevede si modificarea listei de investitii aprobate initial pe anul 2018. La propunerea Directiei Tehnice, suma de 1.574.000 lei va fi redistrubuita de la capitolul reparatii capitale cumulat rezultata din amanarea executarii urmatoarelor lucrari din programul de activitate aprobat: strazile P. Dulfu, Cimitirului, Hunedoarei, A, Vlahuta, M. Sadoveanu, trotuar calea Criseni, CA Roseti, A Ipatescu, Valea Mitii, LCol T Moldoveanu, Paraului.
Suma de 1.574 mii lei se transfera la urmatoarele lucrari astfel: 900 mii lei pentru "Modernizare parte carosabila Blv Mihai Viteazul tronson Benzinaria Mol"; 350 mii lei "Modernizarea parte carosabila Blv Mihai Viteazul tronson benzinaria Mol - sens giratoriu Kaufland"; 149,4 mii lei pentru "Cimitir municipal – ale, zid de sprijin, capela si jardinière"; 174,9 mii lei pentru "Amenajare accese Hala Agroalimentara Piata Astralis".
Suplimentarea bugetului Citadin cu suma de 372 mii lei pe activitatI astfel: 100 mii lei pentru reparatii capitale strazi Titu Maiorescu; 272 mii lei pentru strazile Colinei, Avram Iancu, Sfanta Vineri, Primaverii, scari acces bl. A 14 cartier Simion Barnutiu.

 

Vizualizari 2107
Comentarii articol

furios>

in 25 Septembrie 2018 8:05

nu mai gratis ce nu rezista vinde la privati pana cand credeti ca rezistam cei care lucram sa platim iar altii tot gratis,\r\ndaca vrei sport platesti,daca vrei autobuzplatesti macar 10 lei lunar nu tot gratis, nu din banii mei dl ciount!

>

in 25 Septembrie 2018 9:16

Iar bagati banii nostri la asistatii sociali, gunoaielor?! Primarul Ciunt a crescut impozitele in tot orasul ca sa aiba bani sa ii dea la imputitii care nu muncesc si asteapta ajutoare sociale. Eu clar nu il mai votez pe Ciunt.

>

in 25 Septembrie 2018 11:29

O porcarie sa luati banii pentru asfaltarea de strazi de pamant , pentru a inlocui afaltul de pe bulevard ... \r\nAti luat-o razna? Va ascundeti incompetenta de a executa lucrari la timp , punand fundite pe bulevard si a cheltui nejustificat banii aiurea? Bulevardul de la OMV la Sala Sporturilor e ok, lasati bani la cartiere nu va bateti joc de oameni!

>

in 25 Septembrie 2018 11:30

Directia Tehnica ar trebui demisa pentru incompetenta! Sunt altii care sa le ia locul cu facultati la Cluj , nu la goldis

>

in 25 Septembrie 2018 13:40

Unde sunt bordurile de piatra inlocuite de pe bulevad tovarasilor?

>

in 25 Septembrie 2018 16:13

Ba,da'baloanele alea de pedri filatura ce-s?Daca-s becuri de sticla inseamna ca v-ati dilit.Nu v-ajunge c-ati dat bani pe pomii aia care se usca tati,amu le dati tinte la tatzi bagabontii sa deie cu pietre dupa ele.Puneti dreak si niste pitici ca numa aia lipsesc!!

>

in 26 Septembrie 2018 15:26

Pasărea mălai visează! Fraierii sint buni de fraierit.

Dragoste>

in 4 Octombrie 2018 11:59

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

>

in 8 Octombrie 2018 22:05

Citadin, cel mai bun loc ptr spalere de bani, fura, fura, si s=au dusssss!\r\n

>

in 8 Octombrie 2018 22:05

Citadin, cel mai bun loc ptr spalere de bani, fura, fura, si s=au dusssss!\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.