Primaria Zalau lucreaza la o linie telefonica si portal online dedicate situatiilor de urgenta

2
6293

 

Primaria Zalau lucreaza la o linie telefonica si portal online dedicate situatiilor de urgenta

La solicitarea primarului municipiului Zalau, Ionel Ciunt, marti, 2 iulie, la sediul institutiei a avut loc o sedinta de lucru la care au participat prefectul judetului Salaj, Florin Florian, presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, directorul tehnic al Administratiei Bazinala de Apa Somes-Tisa, Petrica Stroi, directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Salaj, Cristian Crisan si inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Porolissum" al judetului Salaj, Adrian Chichisan. 

De asemenea, la intâlnire au fost prezenti Adrian Popan si Dana Crisan, consilieri locali in Consiliul Local al Municipiului Zalau si sefi ai compartimentelor de specialitate din cadrul institutiei. Tema de discutie a vizat identificarea de solutii in vederea informarii populatiei cu privire prevenirea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice severe, aplicarea de metode mai eficiente de comunicare intre cetatenii municipiului si institutiile implicate si respectarea unui plan de masuri in situatii de urgenta. Un alt subiect dezbatut a vizat efectele produse de Valea Zalaului in caz de inundatii. in acest sens, domnul director al Administratiei de Apa Somes Tisa a avut interventii cu privire la lucrarile de intretinere desfasurate pe cursurile de apa a Vaii Zalaului si a Vaii Mitii si lucrarile de investitii de pe Valea Zalaului.
"Conducerea Primariei Municipiului Zalau are o preocupare permanenta in sensul prevenirii si gestionarii unor situatii de urgenta. Astfel, insistam urgentarea realizarii proiectelor pe care Administratia Bazinala de Apa Somes-Tisa le are pentru regularizarea cursului Vaii Zalaului, in vederea prevenirii unei situatii de urgenta in caz de inundatie", a decalrat primarul Ionel Ciunt in cadrul intâlnirii.

"Aceasta intalnire a fost solicitata de consilierii Consiliului Local Zalau, care au vrut sa afle ce se intampla pe aceasta zona a situatiilor de urgenta, legat de protectia municipiului Zalau impotriva inundatiilor si impotriva celorlalte situatii de incendii sau chair cutremur. In fiecare an se fac lucrari de decolmatare Vaii Zalaului, pe Valea Mitii chiar acum se lucreaza acolo. Acestea sunt cursuri de vai care tin de Apele Romane, iar acolo unde vaile tine de Municipiul Zalau, acolo intervine Citadinul cu lucrari de igienizare, taierea vegetatiei. S-a ridicat problema unui sistem mai eficient privind informarea cetatenilor, inafara de sistemul nou Ro-alert pe care-l gestioneaza ISU Salaj si Prefectura Salaj. S-a ridicat problema legata de accesul la informatii a cetatenilor, in sensul de a stii unde sa depuna o cerere intr-o situatie de urgenta si ce are de facut. Noi luam in calcul si lucram la creearea unui site special care-l dedicam acestor situatii de urgenta si in ideea de a nu bloca toate liniile telefonice pe care le folosim in mod curent pentru Primaria Zalau. o sa creeam o linie telefonica si un site dedicat doar acestor situatii de urgenta."

 

 

COMENTARII

  1. In Salaj trebuie introdus un Sisteme de rachete antigrindina, sa mai terminam cu idei din Evil Mediu, cu batatu clopotelor care alunga grindina. Pana si moldovenii au astfel de sisteme, podgoriile lor arata minunat.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.