Primaria Zalau a depus cereri de finantare europeana pentru autobuze hibrid si modernizarea mai multor strazi importante

7
1216

 

Primaria Zalau a depus cereri  de finantare europeana pentru  autobuze hibrid si modernizarea  mai multor strazi importante

Primaria Zalau a trimis la ADR N-V doua cereri de finantare pe Programul Operational Regional Axa 4.1 Mobilitate Urbana, in valoare totala de 160 de milioane de lei. 

Finantarea europeana va fi folosita pentru achizitionarea de 20 de autobuze hibrid, a unui sistem e-ticheting, a unui sistem de informare a calatorilor in timp real si a unei statii de incarcare electrice.
Tot din acesti bani, pe partea de infrastructura rutiera, se doreste ca pe bulevardul Mihai Viteazul sa fie modernizare trotuarele si construite piste de bicicleta. Iar strazile 22 Decembrie (fosta Crasnei), Gheorghe Doja, Corneliu Coposu, Avram Iancu, Simion Barnutiu si Voievod Gelu vor fi modernizate si reabilitate complet – covor asfaltic, trotuare si piste de biciclete.
Potrivit informatiilor primite de la Primaria Zalau, etapa urmatoare este evaluarea cererilor de finantare de catre ADR N-V si de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, dupa care urmeaza semnarea contractului de finantare.
In paralel, vor fi elaborate proiectele tehnice si achizitiile lucrarilor prin SEAP. Potrivit calendarului estimativ asumat de Primaria Zalau, pana la sfarsitul acestui an se semneaza contractul de finantare si vor fi atribuite lucrarile.

 

 

COMENTARII

  1. Hacuma stiu io da ce nu plateste taganii belet la hautobuz.Ca n-are he-ticketing frate.Hai ca-i tare.Pensionarii gratis,taganii idem,muncitorii cu abonament si voi vreti taxare electronica.Ce-or mai umbla tantile la control cu laptopul atarnat de gat.

  2. Planuri marete, nimic de zis, dar vor ramane simple iluzii desarte cum este si aplicarea planului de guvernare - realizari IOC.Oameni pusi pe capatuiala,ce a facut Ciunt? amarcat trecerile de pietoni in culorile PSD,deci liber la calcat in picioare PSD-ul.O administratie de rahat cu toata infrastructura de personal din unitatile subordonate-ma refer la ecchipele manageriale de la Citadin,ADP si cireasa de pe tort TRANSURBIS.

  3. La cit de mic este orasu ce ziceti de un transport gratuit ar mai elimina agl in trafic ore de virf si mai ales poluarea!oricum in viitor asa va fi!\r\n

  4. vin ccumva alegerile? Pana acum i-a durut manuta sa acceseze fonduri Europene? Drumuri de pamant in zalau si cu kk-atu aruncat in drum, asta e Zalaul... in schimb sunt catiere moderne in Ortelec, in zone unde nu locuieste nimeni, le mai fac si in Stana ca asa e interesu cuiva... Dar in zalau cand va apucati sa bagati utilitati si drumuri asfaltate?

  5. transport gratuit? din banii mei? de ce? fiecare sa isi plateasca , de la pensionar la tigan . toti castiga bani si uneori mult mai mult ca un angajat care mai are si 2-3 copii de intretinut!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.