Primăria Zalău cere redeschiderea piețelor din municipiu

7
281

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, administrația zălăuană solicită redeschiderea piețelor agroalimentare din municipiu. Reprezentanții primăriei spun că cele două piețe care funcționau în spații închise, Hala Agroalimentară Centrală și Piața Astralis, erau dezinfectate zilnic, aveau circuite de intrare-ieșire, iar accesul în interior era limitat, astfel că riscul de infectare cu covid-19 nu era mai ridicat decât în alte spații comerciale pentru care nu s-a dispus închiderea.

„Domnule Prim-ministru, În Municipiul Zalău sunt două piețe agroalimentare care funcționau în spațiu închis (Hala Agroalimentară Centrală și Piața Astralis) și o piață care funcționează în spațiu deschis (Piața Dumbrava Nord). Susținerea sectorului agroalimentar este importantă atât pentru producători, cât și pentru consumatori, iar valorificarea produselor locale trebuie să fie o preocupare permanentă a administrației publice. Bazându-ne pe aceste considerente, începând din martie 2020 am implementat un set de măsuri pentru a preveni răspândirea infecției cu Coronavirus la nivelul piețelor din municipiu, în special în cele două piețe care funcționau în spațiu închis, precum:- dezinfecția zilnică a piețelor, la finalul programului;- dezinfecția din oră în oră a mânerelor, balustradelor, întrerupătoarelor, ușilor, precum și a suprafețelor expuse și folosite des;- verificarea temperaturii la intrarea în piețe;- amenajarea unor circuite de intrare-ieșire pe ușile cu deschidere automată;- acces permis pentru maxim 20 de persoane în același timp, în vederea respectării distanței fizice.Decizia pe care ați luat-o de a suspenda activitatea piețelor care funcționau în spații închise reprezintă o măsură nepotrivită, care afectează atât producătorii cât și consumatorii.În Zalău, piețele au fost reorganizate în spațiul din exteriorul clădirilor, însă aceasta nu este o soluție. Vânzarea produselor alimentare în spații deschise afectează grav sănătatea producătorilor, punând în pericol și sănătatea consumatorilor din punct de vedere al siguranței alimentare.Vă solicităm, domnule Prim-ministru, să analizați cu responsabilitate situația reală creată și să acceptați funcționarea piețelor în interiorul halelor agroalimentare. Facem precizarea că putem asigura funcționarea piețelor agroalimentare în spațiu închis, în condiții de siguranță sub aspectul sănătății publice”, se arată în scrisoarea trimisă premierului.

Aceasta este semnată de primarul Ionel Ciunt, de cei doi viceprimari, Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, și de administratorul public, Călin Forț.

7 COMENTARII

  1. Completare la postacul A . In ROM-manelia colonie nemteasca si a altor tiranii , peste 18 milioane de cetateni sunt victime directe/colaterale ale celor doi alogeni (neamtul Werner si ungurul ORB(an) , straini de tara/popor , etalandu-si permanent prostia infinita/incurabila a lor si a lingailor ce ii voteaza !!!

  2. Se pare ca POSTACII pesedisti ,gen 11 10 „A” ,Vasile si Mircea, nu le mai ajunge spațiul de pe facebook de lins DOSURI PENALE psdracnizte si s au mutat aici cu comentarile lor de cacat.Bre ,PSD, veti lua o in bot pe 6 decembrie .Iat voi scursurilor de mai sus veți rămânea fără obiectul muncii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.