SondajRSS Feed

Din categoria «stiri socante» pentru salajeni

Primaria Zalau are mai multi angajati decat Primaria Berlin

9 Martie 2017

Primarul Ionel Ciunt a supus deunazi votului consilierilor locali marirea organigramei de functii din Primaria Zalau cu doua posturi de consilier debutant in cadrul serviciului de impuneri, incasari si control persoane fizice, potrivit Hotararii de Consiliu Local 39 din 23 februarie 2017, care a fost aprobata. Ca o fi nevoie nu punem noi la indoiala, dar a fost foarte tentant sa facem legatura cu informatii "traznet" publicate de Ziarul Financiar, din care aflam socati ca Primaria din Berlin are mai putini oameni decat Primaria Zalau. Si stim noi sigur ca berlinezilor le este mai usor si le merge mai bine. Si asta-i chiar culmea.

Primaria Municipiului Zalau are conform organigramei 282 de angajati (224 functionari publici, 55 personal contractual). Acesti oameni deservesc o populatie de 57.000 de zalauani, pe o suprafata de 90 de kilometri patrati. Din totalul de 282 de posturi, 35 sunt vacante, 33 sunt de conducere, iar trei sunt de demnitari (functia de primar, doua functii de viceprimari).
Berlinul, capitala Germaniei, are o populatie de "numai" 60 de ori mai mare ca Zalaul. Acolo, primaria are 207 angajati (69 functionari si 138 personal contractual). Si deservesc o populatie de 3.46 milioane de locuitori, pe o suprafata de 891,68 kilometri patrati.

Un functionar de la Zalau e de 80 de ori
mai putin eficient decat unul din Berlin

Reiese ca un angajat din Primaria

Primaria Zalau are mai multi  angajati decat Primaria Berlin
Berlinului lucreaza pentru 16.715 locuitori, iar un angajat din Primaria Zalau deserveste 202 locuitori. Si mai reiese ca un angajat din Primaria Zalau ar trebui sa fie de 83 de ori mai eficient ca sa se compare cu un angajat din Primaria Berlin. Ce-i drept, despre ardeleni se spune ca se misca incet, dar nici despre berlinezi n-am auzit sa se spuna ca se misca cu viteza luminii. O fi modul de organizare ceva mai bun.

Pana luna trecuta eram deserviti
la Zalau "mai bine" decat vienezii

Sa nu uitam sa amintim ca din datele publicate de Ziarul Financiar mai reiese, de exemplu, ca Primaria din Viena, oras cu 2,26 milioane de locuitori, are trei întreprinderi municipale cu care reuseste sa administreze orasul. La Zalau tocmai s-au unificat Uzina Electrica cu Citadin, care lucreaza pentru binele zalauanilor alaturi de DGADP si Transurbis. Ca pana luna trecuta Primaria Zalau avea o intreprindere municipala mai mult decat Primaria din Viena.

Vizualizari 6628
Comentarii articol

>

in 9 Martie 2017 4:59

Da, dar de la noi, majoritatea sunt din Romanasi, pepiniera PSD!

>

in 9 Martie 2017 7:08

RUSINOS E VIZIBIL CA SINTEM PROSTI NOI ROMINII DE AIA O DUCEM ASA;

>

in 9 Martie 2017 7:13

Aceeasi situatie si la commune ia vedeti cum taie Frunze la ciini pe deasupra si incompetenti unii dintre ei chiar primary si viceprimari care ies la alegeri prin mijloace neortodoxe si nu se vede nimic insatele noasre

>

in 9 Martie 2017 7:54

La Anaf un angajat iti spune cat ai de plata, altul iti da chitanta, iar al treilea iti ia banii. Platesti la Anaf, dar figurezi restant la Casa de Pensii inca vreo 2 ani, pana comunica intre ele cele doua institutii.

>

in 9 Martie 2017 8:09

De ce s

>

in 9 Martie 2017 8:11

Dupa 1989 s-au ingrosat randurile la bugetari si s-au subtiat la producatori.Acuma sunt mai multi angajati la Primarie decat la IAIFO.Daca lucrezi in Primarie si ajungi la varsta pensionarii te pensionezi si lucrezi in continuare ca doar esti batut in cuie pe acel scaun.Domnule primar reformati un pic aceasta institutie angajati tineri cu studii ca sunt destui si chiar capabili cu o putere de munca mai mare decat un pensionar.La concurs sa castige cel capabil nu cel care trebuie(ca e fiul sau fica lu mama sau tata care lucreza in primarie sau sotia nu stiu cui).Cand se vor face angajari pe competenta nu pe pile nu vor trebui sa fie atat de multe persoane dar si calitatea serviciilor garantez ca va fi alta.Acest lucru e valabil si la ITM,ANAF,AJOFP si alte institutii din subordinea statului.

>

in 9 Martie 2017 8:22

Un primar responsabil ar fi redus din numarul taietorilor de frunze la caini, iar un consiliu competent ar fi aprobat. Dar pentru asta iti trebuie ceva minte. Ori de unde nu-i nici.........

>

in 9 Martie 2017 8:44

Da dar acolo un angajat face cat 10 angajati de-ai nostri pt ca ei n-au fost angajati pe pile ca la Zalau.

>

in 9 Martie 2017 8:49

Primaria din Berlin nu-l are pe ciunt si asta este esential

>

in 9 Martie 2017 8:54

or.

>

in 9 Martie 2017 8:55

ALO PRIMARIA,TOTUSI CAND VOM PUTEA INTRA OMENESTE IN PARCAREA DIN FATA PIETEI AGROALIMENTARE ???

>

in 9 Martie 2017 8:55

DOMNULE ZIARIST AI PUS PUNCTUL PE I ANGAJATII PRIMARIEI SUNT CRETINIZATI, UNII NU STIU CE FAC IN PRIMARIE , VORBESTI CU EI SI SUNT ABSENTI.PRIMARUL ESTE ASEMENI LOR !! CUM SA MAI SCHIMBAM ACEASTA ARMATA DE TRANTORI SI INCOMPETENTI ????IMI ESTE SI SILA SA VA MAI SCRIU CEVA! POATE BUNUL DUMNEZEU SA LUMINEZE PE CINE TREBUIE!

>

in 9 Martie 2017 8:58

Ce titlu răsunător...Păcat că nu este adevarat

>

in 9 Martie 2017 9:02

Fii sincer ..Te-ai documentat

>

in 9 Martie 2017 9:10

Cat ar pierde statulRoman prin gratierea a cca. 10.000 de detinuti si cat ar castiga statul prin reducerea personalului bugetar din primarii,finante,politie locala etc.asa ca pentru cei care ies in strada la mitinguri ar chiar foarte bine sa se reorienteze putin,dar acest nu se va intampla intrucat aceste mitinguri au un scop pr

Pai cum altfel?>

in 9 Martie 2017 9:45

Doar Primaria Zalau n-are treaba cu comunitatea, ci e o sinecura pentru clanurile smecherilor (neamuri peste neamuri peste neamrui, etc). Toti pilosii care pe vremuri au plecat din IAIFO au ingrosat randurile taietorilor de frunze din Primarie.

>

in 9 Martie 2017 9:56

Supra aglomerarea din primarie nu este din pacate de anul trecut ci de ani si ani de zile pe putin de 10 ani.La fel ca acolo sunt si in alte institutii patronate de stat.

Coco>

in 9 Martie 2017 9:58

Ia vedeti si cati angajati are Politia Romana si cati departamentul similar din New York !!!

>

in 9 Martie 2017 10:13

La Primarie sau ANAF daca te duci te tine in picioare o ora pana iti rasfoieste dosarul,nici macar scaun nu are in fata sau daca il are ii ewste groaza sa spuna sa stai jos.Mai mare rusinea cu asemenea practici.O nesimtire din partea acestor fuctionar platiti din bani noastri.

>

in 9 Martie 2017 10:20

TRAIASCA REPUBLICA BUGETARA ROMANIA !!!

>

in 9 Martie 2017 10:37

NOI NE PERMITEM ATATIA ANGAJATI aia din Berlin is coldusi.....

>

in 9 Martie 2017 10:46

8,54... respectivii consilieri nu prim3sc indemnizatii , iar angajatii primariei nu beneficiaza de tot felul de avantaje (masini, telefoane, birouri luxoase, munca putina etc.) . Acolo si in toate tarile civilizate, sa reprezinti cetatenii in consiliu este o onoare si nu o afacere.

>

in 9 Martie 2017 10:52

Comparatia din articol este irelevanta in lipsa unor date suplimentare, cum ar fi gradul de birocratie din legislatia locala in domeniu, logistica avuta la dispozitie, nivelul de informatizare si digitalizare a activitatii, investitiile angajatorului in pregatirea profesionala a personalului, etc. Prezentarea unor cifre seci, reci, fara a tine seama de alte aspecte, tine doar de statistica. Este evident ca, de exemplu, este mult mai usor si rapid sa construiesti un bloc cu 10 etaje in conditiile in care beneficiezi de o macara, cifa si pompa de betoane, fata de situatia in care te bazezi doar pe lopata, cancioc si mistrie ... p.s. nu lucrez in primarie

>

in 9 Martie 2017 11:27

Aici toate partidele sunt de vina. Nici un partid politic nu are curajul sa vada ce lucreaza fiecare angajat din primarie si sa faca o restructurare reala.Daca fac asta isi taie din masa de votanti siguri. Si uite asa trebuie sa platim taxe si impozite, sa se poata dubla salariile la niste oameni care nu fac apropae nimic, ba mai mult, cand ajungi pe mana lor te poarta de la unul la altul.

>

in 9 Martie 2017 11:29

dar in Berlin nu se inmatriculeaza atatea masini secand duse din romania!!!! ca la noi se aduc tot "gunoiul" strainatatilor, nemtii au simtul responsabilitatii-de a achitat impozitele -pe cand la noi 20% din populatie daca o are- iar pentru a face incasari iti trebuie peronal

>

in 9 Martie 2017 12:20

Ati votat psd .nu va mai plangetti

>

in 9 Martie 2017 12:55

Ptr. 12:20.Ai ce ai cu PSD eu nu zic ca sunt buni ca de fapt sunt toti o apa si un pamant fara nici o deosebire, dar totusi trebuie sa fim realisti aglomeratia in primarie este demult asa a fost si pe vremea PNL.

>

in 9 Martie 2017 14:29

Ati votat ati castigat. La Zalau e bine. Avem de toate. Strazi, parcuri, piete publice... TOT. Acum mai trebuie doar niste oameni in plus la primarie. Hai PSD !!! Ciuma rosie

>

in 9 Martie 2017 14:40

Este pacat ca efectele sunt asupra noastra si toti banii se duc pe salarii iar gunoiul ne inunda la propriu si figurat.

>

in 9 Martie 2017 14:54

Ar fi bine să ne comparăm totuşi, cu perioada comunistă. Atunci la Primărie erau mult mai puţini angajaţi, şi atunci, primăria răspundea,

>

in 9 Martie 2017 15:01

10,52... nu lucrezi in primarie, dar lucrezi in consiliul judetean!

>

in 9 Martie 2017 15:01

Nu are treaba ca e psd-ul acum, problemele acestea existau dinainte, in Salaj Media salariilor la bugetari este cu 54% mai mare decat media salariilor la privat ceva imposibil de conceput raportul trebuie sa fie invers. Daca mergi in primarie de exemplu au program pana la 15-16:30 , dar jumatate din ei pe la 13 au plecat acasa ramane cate o persoana/ doua in fiecare birou depinde de departament,se plang intruna de salarii si de cat de mult au de lucru media de salar fiind peste 3000 lei net + sporuri . Bineinteles ca acolo fara pile nu se ajunge, poti sa te inscrii la concurs dar daca nu esti ruda cu cineva sau cunostinta buna nu intri, un exemplu a fost la APIA au fost oamenii la concurs si au fost trimisi acasa sub pretextul ca trebuiau sa vina cu 2 zile inainte pentru un examen preeliminator, examen care nu a fost anuntat. Ce e cel mai trist este faptul ca majoritatea oamenilor stiu lucrurile acestea si nimeni nu face nimic. E vremea lu Nosa s-a furat pe vremea lui Capalnasiu s-a furat, iar acum ce sa fie se repeta istoria.... La final noi suntem de vina

>

in 9 Martie 2017 17:08

cainii latra caravana trece

>

in 9 Martie 2017 17:09

Eu zic sa se formeze Parditul Bugetar Roman , garantat castiga toate alegerile

Pt.9.08>

in 9 Martie 2017 17:51

pana acum Opozitia cu Capalnasiu a fost la putere asa ca mai lasa-ne cu ,,pe cine ati votat"?Nu-s cercetati penal ai opozitiei guvernanti?

Pt.14.54>

in 9 Martie 2017 17:54

Restul de masini sunt plecate cu diverse si altele in curtea interioara si-n curtea fostului comisariat militar!Si cainele cel mic are acum masina sub buci pe bani publici!

>

in 9 Martie 2017 23:42

problema e ca avem in tot judetul aceeasi organizare administrativa din ani 90 de atunci a aparut tenica mai evoluata ,tehnologie, internet, videoconferinta etc ... si noi tinem primarii pt 2-3 sate sau in loc a eficientiyam mai angajam...MA MIR CUM MAI AU PRETENTII LA MARIRI DE SALAR chiar daca sunt total ineficienti RUSINE

dezastru>

in 10 Martie 2017 16:02

dezastru national asta e subminarea economiei la nivel national dac in toata tare sunt atatia angajati...suntem o natie de puturosi majoritatea nu lucram asteptam de la ltii pomana,iar cei care vor sa faca ceva sunt prea putini si sunt incurcati de cei care nu te lasa sa faci mai mult.va zic eu nu am iesit la proteste dar cand o sa ies o sa fie grav din punctul meu de vedere in tara asta pasnic nu se rezolva nimic aici trebuie intrat peste iei si aruncati in strada definitiv...apoi punct si de la capat ca de "alta intrebare"sunt satul rau

>

in 10 Martie 2017 16:45

Din pacate primaria Zalau nu poate functiona fara aportul lui Caraba si Csoko trecuti de mult de 65 de ani care sunt pensionari dar sunt atit de saraci ca trebuie sa li se asigure un loc de munca in primarie.Tinerii competenti sa mai aiba rabdare vre-o 20 de ani pina vor fi angajati.

>

in 10 Martie 2017 21:04

Nu PSD a fost 12 ani la Primarie ci cocota de Cacalnasiu, toata Primaria e plina de PDL si PNL, mai ales functiile de conducere Capilnasiu a umplut primaria de ciurucuri, mai ales pe ultima suta de metri, competenta nu l-a interesat niciodata l-a durut in basca de zalauani si de competenta de la primaries,asa ca nu fiti ipocriti peneleilor !!

>

in 10 Martie 2017 22:46

SI SA VEDETI AROGANTE IN PRIMARIE DE TE INGROZESTI CE TARANI SUNT ACOLO.DACA AI TREABA PE LA FUNCIAR SI JURIDIC SA VEZI MAMA CE IFOSE,CA ASTIA SAU ASTEA NU IS PROSTI DESTUL DACA NU IS SI FUDULI.SARACII DE EI PARVENITI SI PARVENITE.

>

in 12 Martie 2017 20:58

in primarie e o mizerie totala la ce oameni sunt.

>

in 13 Martie 2017 18:58

In cele 10 luni de cind călaresc primăria zalau psdistii au angajat 47 de persoane in plus față de ce era deja acolo? Vă sună cunoscut? Asta pt boul care zice că avem ceva cu psd!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.