Primaria Zalau anunta ca firma Citadin va continua anul acesta cu reabilitarea bulevardului pana la Sala Sporturilor

20
3191
Primaria Zalau anunta ca firma Citadin va continua anul acesta cu reabilitarea bulevardului pana la Sala Sporturilor

Segmentul dintre Sala Sporturilor si Centru va fi reabilitat din primavara

Primarul Ionel Ciunt a decarat ieri ca lucrarile de pe Bulevardul Mihai Viteazul din Zalau vor continua anul acesta pana la sensul giratoriu de langa Sala Sporturilor.
"Lucrarile de pe bulevard sunt in grafic. Am refacut planul de lucru si acum se lucreaza la refacerea bordurilor. Daca vremea ne permite, continuam cu decopertarea si asfaltarea bulevardului pana la Sala Sporturilor. Aceasta lucrare este facuta cu firma noastra, Citadin, si nu avem nici o presiune asupra executiei. Toata executia lucrarii a fost incadrata in termene bine stabilite care au fost respectate de catre Citadin", ne-a declarat primarul Zalaului Ionel Ciunt.
La vizita in teren facuta in 8 august, aproape de finalul asfaltarii intre Gara si giratoriul de la benzinaria Mol, primarul Ionel Ciunt spunea ca se cauta bani pentru continuarea lucrarilor.
"La rectificarea bugetara pe care o vom face in septembrie cred ca vom gasi resursa financiara pentru a continua reabilitarea bulevardului pana la Sala Sporturilor si, din primavara lui 2019, sa continuam lucrarile de asfaltare a bulevardului pana in zona Primariei Zalau", declara atunci primarul Ionel Ciunt.
Reabilitarea segmentului Gara – benzinaria MOL este facuta din fonduri proprii ale Zalaului, cu firma Citadin, administrata de Primarie, care executa asfaltarea si amenajarea scuarurilor. Tronsonul este in lungime de 2,5 kilometri.
Primaria a prevazut initial doar un milion de lei pentru aceste lucrari, suma suplimentata cu inca 3,8 milioane de lei, astfel ca totalul alocat este de 4,8 milioane de lei, bani care merg la Citadin - firma care executa lucrarile. Lucrarile au inceput in luna mai si vor fi finalizate pe parcursul lunii septembrie, ceea ce inseamna ca Citadin a reabilitat in cinci luni 2.5 kilometri de drum.

Aprobarea proiectului pentru finantare europeana
intocmit de Primarie ar da alt aspect bulevardului

Daca reuseste sa obtina banii europeni pe proiectul depus,
in valoare de 7,1 milioane de euro, Primaria Zalau spune ca pe bulevard vor fi realizate piste de biciclete in lungime de 7 kilometri, pe ambele sensuri; 10 kilometri de trotuare pe ambele parti; in 7 locatii se vor amenaja locuri de parcare (aproxiamtiv 100); vor fi plantati 500 de arbori si arbusti ornamentali; se vor monta 192 cosuri de gunoi noi si 47 de banci. Prin proiect se va reface canalizarea pluviala pe o lungime de 13 kilometri. Proiectul se afla in evaluare la ADR – NV. Daca proiectul va primi aprobare, se va lucra din primavara anului 2019.

COMENTARII

 1. E bine ca se misca lucrurile. Am o intrebare publica si sper sa aflam in zilele urmatoare unde sunt bordurile de piatra demontate din scuarurile de pe zona deja modernizata. Daca nu se fac lucrari de calitate mai bine sa nu se faca. Si aici primaru nu are ce face decat sa faca inspectii in teren la lucrarile deja receptiinate si sa faca numa cate o demitere a celui responsabil ca sef daca nu e buna executia. Lucrurile s-ar mai indrepta cu timpul. Oamenii merita un oras mai bun. Facand lucruri pentru oameni Acestia vor aprecia.

 2. Pentru proasta executie a modernizarii parcului central intreb daca s-a executat garantia de executie pentru ca este incredibil cum se crapa aleile din parc. Se crapa scarile si tot traseul fantanii. Chiar angajatii pe subiect ce pazesc. D le primar Ciunt sunt cu ochii pe voi. Am incredere ca veti lua masuri ca sa nu faceti risipa din banii nostri de taxe si impozite. Este de datoria voastra. Actionati pentu oamenii din Zalau

 3. Cum sa acoperiti bai cretinilor din primarie crapaturile din parc de pe pista de biciclete si sa permiteti asa ceva firmei private care a luat un camion de bani??????? Pentru a carpi cu smoala???? Abia au terminat lucrarile si deja acoperiti cu smoala??? Cine va permite asa ceva? Luati masuri legale pentru oras nu fiti tradatori. La treaba.

 4. ala care o proiectat drumu-i un prost.cand vii de catre emailati catre oras pe banda a doua te trezesti ca ti se ingusteaza drumul si-n fata ta apare un scuar.aseara stand si asteptand autobuzul la emailati in statie am vazut doi care era sa ia in plin scuarul cu stalpul ala care sustine semaforul.cat de repede acolo se va intampla o tragediu.Trebe doar cumulate ceata,noaptea si un strain de oras.si videti ca vi se usca pomii din mijlocul drumului,alta tampenie!

 5. Ai memorie f. scurta .Mai informeaza-te si vezi cand a fost reabilitat ultima oara bulevardul in mandatele fostului primar.Nu ca tin cu el dar s-au realizat destule obiective ,sigur se putea si mai bine.

 6. Toate bune si frumoase...,dar gurile de canalizare cand se fac.Sunt niste cratere de te sperii.Daca dai cu masina in acele cratere,est gata.Solutia cu balize aruncate in cratere,nu cred ca-i cea mai buna.

 7. DOMNULE PRIMAR TROTUARUL DIN FATA GALERIILOR MESES NU AR TREBUI REFACUTE DE PATRON??? S-AU ANVELOPAT GALERIILE MA REFER LA BLOCURI SI PARTERUL PATRONULUI A RAMAS URAT SI NEZUGRAVIT DE 2O DE ANI??? IN A CUI SARCINA ESTE ???MIZERIA LA INTRAREA IN PARC DINSPRE STR. GH. LAZAR NU S _A CURATAT DE LUNI DE ZILE ! INSPECTORUL PRIMARIEI DIN ZONA POATE VEDEA DACA VREA!!!!

 8. Ar fii trebuit s? fie asfaltata ?i pus la punct tot bulevardul dar daca lucra cei de la Citadin care din 8 ore lucra 4 c? mai mult stau in umbra dect s? lucreze !!!! Bordurile veche scurgerile de canal cnd va fi ridicat ??? Marcajul cnd se face la anu ????

 9. rad in soare ,la ,la,la -pt laudacul de la 13:24 ,vezi ca-i gata programul din primarie si trebe sa meri acasa ,ca ai lucrat destul pe ziua de azi la comentarii.Unde-s marile proiecte lansate in campania INDRAZNASTE -sa mai- CREZI \r\n?Parc industrial?Super moll cu piscina ,cinema ,loc de joaca pt copii?Parcarea supraetajata sau subterana de la Spitalul judetean?si altele si alte mari promisiuni din campania electorala.Ei ,dl primar nu va mai avea foarte multe voturi de la cei care l-am votat in 2016.

 10. Trotuarele din oras de exemplu pe Alea Ritmului Simion Barnutiu Lasa de dorit Mai sint in oras destule dar nimeni nu le ia in seama nu este trimp si bani oras de c...t\r\n

 11. In fata spitalului isi fac veacul boschetarii nu tu un sens giratoriu cu flori ,nu sunt parcari!! Stiti de ce? Pt ca el daca se inbolnaveste se trateaza ori in cluj ori in austria.de acea nu i pasa de zona spial,il doare undeva de cersetori si boschetari!!

 12. Bordurile de piatra sunt in Panic depozitate poti sa mergi sa iei. Drumul este bun acum pacat ca nu se asfalteaza cu cap.Nu am vazut nicaieri DECOPERTARE TOATALA. Intai se face o banda apoi alta si tot asa. Traficul este mare si apar blocajele care au existat si la sfarsitul scolii.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.