SondajRSS Feed

Primaria stie ca nu avem unde parca in Zalau, dar constata fara sa dea solutii

16 Aprilie 2018

Primaria Zalau dezvaluie in Planul de Mobiltiate Urbana cat de sub dezvoltata este infrastructura in ceea ce priveste numarul locurilor de parcare, fara a prezenta insa si solutii. Pe raza Zalaului se afla 8.221 de parcari amenajate din care 2.978 sunt parcari de resedinta, 1.965 locuri de

parcare publice cu plata, 33 locuri de parcare publice fara
plata si 3.245 locuri de parcare în garaje. Asta la un numar de peste 25.000 de autovehicule in Zalau.


Situatia la Spitalul Judetean
este grava de mult timp


Primaria spune in Planul de Mobilitate Urbana intocmit in 2016 ca zona cu cea mai mare presiune în ceea ce priveste locurile de parcare este reprezentata de Spitalul Judetean de Urgenta. Acolo sunt 33 de locuri de parcare pentru vizitatori si înca aproximativ 30 locuri de parcare pentru angajati. Cererea de locuri de parcare in zona este insa de 300 locuri de parcare. Daca se include si Policlinica Salvosan, cererea se suplimenteaza cu înca 66 de locuri.
Primaria spunea ca pentru a putea accesa zona cu masina, vizitatorii parcheaza fie pe pietonal, desi exista indicatoare care interzic oprirea, sau folosesc locurile de parcare rezidentiale aferente locuintelor colective de pe strada Dumbrava. Aceste locuri sunt însa utilizate si de cabinete medicale private, farmacii si alte puncte comerciale aflate la parterul locuintelor colective.
Primaria sustinea ca gravitatea problemei este data si de faptul ca parcarile neregulamentare blocheaza accesul la spital si îngreuneaza circulatia ambulantelor.


Si la Tribunal sunt prea
putine locuri de parcare

Primaria sustine ca o alta zona cu un deficit ridicat de parcari este cea din jurul Tribunalului Salaj (strada T. Vladimirescu). În acest caz, sustine Primaria, este vorba de trei mari generatori de trafic (Tribunalul si Judecatoria, AJOFM si Liceul Tehnologic Mihai Viteazu).
Insuficienta parcarilor pentru vizitatori face ca acestia sa parcheze pe trotuar, pe strazile secundare sau sa foloseasca parcarile, insuficiente, ale rezidentilor. Datorita proximitatii Tribunalului, in blocul numarul 12 au fost amenajate cabinete de avocatura sau notariale, care genereaza cerere pentru locuri de parcare suplimentare pentru angajati, dar si pentru clienti, creând astfel o presiune suplimentara.


Strada Closca este cea
mai inghesuita din oras

Zona cu cea mai mare presiune asupra locurilor

Primaria stie ca nu avem  unde parca in Zalau, dar  constata fara sa dea solutii
de parcare într-un interval limitat de timp se afla pe strada Closca.
Principalul generator de trafic este gradinita care atrage un numar ridicat de parinti la orele diminetii si la finalizarea programului. În lipsa unor locuri de parcare amenajate, acestia sunt nevoiti sa parcheze pe trotuar, îngreunând circulatia pietonala si blocând accesul în curtile caselor riveranilor.
În vecinatatea strazii Closca se mai afla doua licee si o scoala gimnaziala care folosesc si strada Crisan pentru accesul principal; si aceasta blocandu-se dimineata si la amiaza.


Primaria acuza zalauanii
ca parcheaza neregulamentar,
dar nu ofera solutii


În cazul centrului istoric, institutiile publice care genereaza cel mai mare trafic (Primaria si Consiliul Judetean) sunt deservite de doua parcaje care cumuleaza 141 de locuri de parcare. “n fata fiecarei institutii a fost inchisa cate o strada, sacrificand traficul in favoarea catorva locuri de parcare.
Primaria spune ca, din cauza ca trotuarele nu sunt peste tot delimitate cu stalpisori, acestea sunt folosite neregulamentar ca spatiu de parcare.
Nu ofera insa solutii si nu se arata ca traficul intens in aceasta zona este cauzat si de barierele din fata Cosniliului Judetean Salaj si a Primariei Zalau, care blocheaza doua strazi.


Numarul locurilor de parcare
este de departe insuficient,
iar garajele sunt o pacoste

Parcarile din lungul bulevardului sunt folosite preponderent de rezidenti si de persoanele care folosesc unitatile comerciale si institutiile bancare de la parterul locuintelor colective.
Primaria sustine ca numarul parcarilor este insuficient, raportat la parcul de autovehicule detinut, atât în zonele rezidentiale, cât si în zonele de servicii, în special zona centrala.
În cartiere, criza spatiilor de parcare este accentuata de utilizarea garajelor în alte scopuri (comerciale sau servicii), spune Primaria.

Vizualizari 935
Comentarii articol

>

in 16 Aprilie 2018 9:12

Georgel Babiuc Solutia e foarte simpla, darmarea tutror garajelor. Vecini mei isi tin masinele afara din garaj, unul dintre ei s-a dus la primarie sa zica ca mi-am abandonat masina si astia l-au crezut dar acum nu vin sa vada cum isi tine ala masina afara.

>

in 16 Aprilie 2018 10:23

In zona spitalului ar trebuii luat teren de la armata ca sta nefolosit o gramada de hectare in mijlocul orasului si sa se faca parcare pt cetateni si o strada de legatura intre bulevard si str Simion Barnutiu ca NU ESTE ARMATA STAT PARLEL IN ROMANIA !!!!!

>

in 16 Aprilie 2018 10:54

EU como ORDON SA DISPARA BARIERELE DE LA PREFECTURA SI PRIMARIE ...CLAR .

>

in 16 Aprilie 2018 11:07

Si unitatea militara ar trebuii relocata din mijlocul orasului si facute strazi de legatura intre cele doua artere ca umblam tot rota pe depa unitate militara ...

>

in 16 Aprilie 2018 11:43

Ciuntcel mai bun primar de cand e Zalaul!

>

in 16 Aprilie 2018 12:21

Da...cel mai bun primar la scos bani de la BANCOMAT

>

in 16 Aprilie 2018 12:32

Haideti in spate la Perla sa vedeți cei acolo

>

in 16 Aprilie 2018 13:34

Bai fratilor."Orasul "asta nu-facut pentru masini.Putem darama tate garajele si alte alea.Ce ti-i ca-garaj sau loc de parcare cu bara de aia?Tot ocupat e si daca-i gol.Solutia sta in impozite.Vrei sa ai masina,plateste.Vrei si a doua?Da,cu un impozit de 5 ori mai mare decat prima.Altfel n-o sa mai avem noi loc de ele nici macar pe trotuare.Zicea primarul de imposibilitatea refacerii bulevardului cu bani europeni pt ca trebe consacrata o banda pe sens pt transp.in comun si vai Doamne cum o s-o facem pe asta ca vai pu unde o sa mearga masinutele noastre.Pai tocmai tov primar.SA NU MAI MEARGA!!!.Sa realizeze toti infumuratii ca transportul in comun este mai eficient si mai putin poluant.Ca sa nu vorbim de pistele de biciclete oe care nu numai ca nu le-ati facut dar n-ati fost in stare sa vopsiti niste ideograme pe alea facute de Capalnasiu.

13:34>

in 16 Aprilie 2018 13:59

Indrazneste sa crezi! si data viitoare in promisiunile si minciunile electorale ale psd -nu cred ca i-ai votat oricum.Ei ,ce mai reabilitari de strazi si bulevard ,parcare supraetajata sau subterana la spital ,um super mare moll cu piscina+cinema+loc joaca pt copii ,etc.Toate frumoase in pozele din materialul publicitar de campanie electorala al psd -ului.Cam atat au ramas ,doar pozele.

>

in 16 Aprilie 2018 14:27

toata prostimea din zalau...voteaza psd. vai doamne,da multi mai sunt.mai dati si voi o fuga prin Simleu sa vedeti ce inseamna gospodarire publica.dar sunteti prea idioti in zalau sa vedeti ca va cinteste si mai tare primarul.

>

in 16 Aprilie 2018 14:57

Fraților,cu cel puțin un hectar luat din fosta unitate militară,s ar rezolva multe din probleme.Pe când un sens giratoriu și în fața spitalului,ce ziceți,nu ar fluidiza un pic traficul????Avem atâtea minți luminate și bine plătite în Zalău,tare nu as vrea sa mucegăiască.

>

in 16 Aprilie 2018 15:20

Psd= o sleahta de derbedei,betivi,curve si pensionari reevaluati in consilieri iata drama pe care o vizionati zilnic si de care va lamentati degeaba.RABDATI sau crapati pina la viitoarele alegeri

>

in 16 Aprilie 2018 16:21

Soluția este dărâmarea tuturor garajelor care ocupa foarte mult spațiu și sunt și inestetice iar proprietarii le țin ocupate cu orice numai cu mașina nu.

>

in 16 Aprilie 2018 16:38

Și dacă mâine vor fi 50.000 de mașini în Zalău, trebuie să le asigure parcări la toate?? Soluția ar fi și construirea unor parcări supraetajate unse este posibil dar și impozitarea progresivă a proprietății, nu ne putem lăsa sufocați de mașini

>

in 16 Aprilie 2018 17:42

In zona SPITALULUI demolati garajele de langa UNITATEA MILITARA si luati 2 hectare unde e terenul de fotbal si faceti parcare si un parc in zona si TRAGETI o strada d3 legatura prin mijlocul unitatii pana la OMV !!!!!

>

in 16 Aprilie 2018 17:42

In zona SPITALULUI demolati garajele de langa UNITATEA MILITARA si luati 2 hectare unde e terenul de fotbal si faceti parcare si un parc in zona si TRAGETI o strada d3 legatura prin mijlocul unitatii pana la OMV !!!!!

>

in 16 Aprilie 2018 17:43

In zona SPITALULUI demolati garajele de langa UNITATEA MILITARA si luati 2 hectare unde e terenul de fotbal si faceti parcare si un parc in zona si TRAGETI o strada d3 legatura prin mijlocul unitatii pana la OMV !!!!!

>

in 16 Aprilie 2018 18:45

Felicitări ptr ce au făcut! Dar cu locurile de parcare din d va nord sau făcut de rîs nu se poate așa ceva

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.