SondajRSS Feed

Prima strada din Zalau cu banda dedicata transportului public

Primar Ionel Ciunt: Cel tarziu pana la 1 august incep lucrarile de modernizare pe str. Simion Barnutiu

11 Iulie 2019

Primarul Zalaului, Ionel Ciunt spune ca pana cel tarziu la data de 1 august va emite ordinul de incepere al lucrarilor pe strada Simion Barnutiu, incepand de la Compania de Apa pana la intersectia cu strada Industriei in spate la fabrica Michellin. Licitatia lucrarilor a fost finalizata, iar caastigatorul desemnat este firma SC. Drum Construct, firma care lucreaza acuma si pe strada 22 Decembrie. In perioada imediat urmatoare Primaria Zalau va finaliza contractarea unui diriginte de santier care sa supravegheze lucrarile, dupa care va emite ordinul de incepere al lucrarilor.

Reamintim ca la data de 28 iunie, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, primarul municipiului Zalau Ionel Ciunt, prezent la Bucuresti, a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Modernizare coridoare de mobilitate urbana durabila – Zalau 2023" – in cadrul caruia str. Simion Barnutiu va fi reabilitata din fonduri europene. Scopul proiectului "Modernizare coridoare de mobilitate urbana durabila – Zalau 2023" - pentru Str. Simion Barnutiu este reducerea emisiilor de carbon in municipiu, provenite de la transportul rutier si cresterea numarului de biciclisti si pietoni. Pe str. Simion Barnutiu s

Primar Ionel Ciunt: Cel tarziu pana la 1 august incep lucrarile de modernizare pe str. Simion Barnutiu
e vor reabilita si extinde trotuarele, sistemul de canalizare pluviala, statiile de autobuz (9 statii), va fi amenajata o pista de biciclete, iar pe o distanta de 1,4 km se va amenaja, pe un singur sens, un traseu dedicat autobuzelor transportului public. Valoarea totala a acestui proiect finantat din fonduri europene nerambursabile este de 59,71 milioane lei, din care fonduri atrase in valoare de 54,69 milioane lei.

Urmeaza reabilitarea strazii Gheorghe Doja, tot cu fonduri europene

"Legat de proiectul pentru modernizarea strazii Gheorghe Doja, Primaria Zalau a transmis ultimele clarificari catre Ministerul Dezvoltarii, iar proiectul se afla in analiza. Asteptam invitatia ministrului Dezvoltarii pentru semnarea contractului de finantare.", ne-a declarat Ionel Ciunt.

Vizualizari 1408
Comentarii articol (18)

4 benzi!>

in 11 Iulie 2019 0:18

In loc de banda dedicata pt. autobuze - care si asa circula rar - ar fi mult mai mare nevoie ca S. Barnutiu, cat si Gh. Doja, dar si partea dinspre centru de pe 22 Decembrie sa fie bulevarde cu 4 benzi functionale; ar ajuta mult la degrevarea traficului! De asemenea, 22 Decembrie ar putea / ar fi putut avea 3 benzi functionale in sectorul dinspre iesire!

>

in 11 Iulie 2019 0:36

tu cred ca visezi....bine ca nu te au cenzurat psd tii!

>

in 11 Iulie 2019 7:03

Graiul Salajului a devenit ziarul de casa al PSD. RUȘINE!!!!

7:03>

in 11 Iulie 2019 8:16

Subscriu !aceeasi firma de casa a PSD-ului castiga toate licitatiile .Cam dubios !

>

in 11 Iulie 2019 8:50

Pai toarasu'primar.Tat bateti apa-n piua cu reducerea emisiilor prin stimularea circulatiei pietonale,biciclistice si la comun.Pista de biciclete intotdeauna se promite si nu se face.(nici macar pe aia rosie de pe trotuar nu sunteti in stare s-o marcati).Transportul in comun este exexrebil din pdv al orarului.Nu-l stimulezi pe om sa-si lase masina acasa dk nu ajunge unde vrea intr-n timp comparabil cu alternativa autoturism.Ca sa nu mai vorbim de caldura si miros.D-nii soferi nu se daranjeaza sa deschida trapele de aerisire ca ei au geamul deschis.Si vorba inuia de mai sus:pentru atare frecventa de autobuze,merita sa futi 1400 de metri de sosea in conditiile in care si asa n-au toti loc.Ca sa nu mai vorbim de numarul de statii.9 pe un traseu de 2 km !!!?.

>

in 11 Iulie 2019 8:57

Erata.execrabil.

>

in 11 Iulie 2019 9:32

Hop si ciuma portocalie, care a lasat strazile orasului ca dupa razboi.

>

in 11 Iulie 2019 10:52

Felicitari d-nule primar pentru tot efortul depus,chiar ati schimbat imaginea orasului,iar faptul ca faceti modernizari si in cartierele de la periferie va aduce un PLUS in ochii cetatenilor-gen amenajari parcari,trotuare noi iar acum cu proiectul parcului din Dumbrava N,toata stima !

>

in 11 Iulie 2019 10:58

4 BENZI AUTO trebuie ....nu banda pt autobuze si sa stea nefolosita ...

10 52>

in 11 Iulie 2019 11:10

te-o pus iara seful tau din primarie la comentarii? "PLUS-ul" s-a vazut la alegerile europarlamentare si se va vedea si la urmatoarele scrutine electorale care vor fi un MARE MINUS pt. PSD.INDRAZNESTE-sa mai- CREZI ! in minciunile si promisiunile pesediste.

>

in 11 Iulie 2019 11:37

Mai bine Ciuntule ati reabilita pe Sauna,Kossuthpeunde trece traficul greu si unde carosabilul si trotuarele sunt praf!

11 37>

in 11 Iulie 2019 12:07

Mai bine ar merge la Boc la Cluj sa invete ce inseamna o administratie locala participativa .

>

in 11 Iulie 2019 12:24

Pt.11;10,spre dezamagirea d-voastra nu lucrez nici in primarie si nu fac parte dintr-un partid politic...sunt doar un cetatean al acestui oras!Imi place sa vad cum acest oras in care traim cu totii,se schimba in bine de la o zi la alta...sigur,trebuie sa avem rabdare pt ca e multa munca si multe lucruri de facut...dar ,pe rand !

>

in 11 Iulie 2019 12:34

Ar fi cazul sa se modernizeze si str. Corneliu Coposu! Trotuarele sint pline de gropi, cirpeli facute de mintuiala,mersul pe jos este o adevarata teroare mai ales seara!

>

in 11 Iulie 2019 13:50

Este vizibilă apropierea acestui ziar, de PSD și " marile realizări".

>

in 11 Iulie 2019 14:25

Zalaul=Teleormanul din Ardeal, de ce nu va dati de rand? Padureanu, patronul, le-a promis ca nu se mai atinge de ei: Ciunt, Pop Ghita, Balajel etc

>

in 11 Iulie 2019 14:38

Stilul PSD caracteristic incep toate santierele,nu le termina si cand sunt gata trebuie sa inceapa din nou lucrarile.Ca exemplu reabilitezi de la Scala pana la Gara dar trotuare vai de mama lor (Cica cu fonduri),etc

12:24>

in 11 Iulie 2019 14:47

Spre si mai marea dvs. dezamagire ,PSD-ul va pierde si pe plan local,judetean dar si parlamentarele de la anul .INDRAZNESTE SA CREZI ! nu mai tine sloganul .

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.