Primar Ionel Ciunt: Cel tarziu pana la 1 august incep lucrarile de modernizare pe str. Simion Barnutiu

18
1557
Primar Ionel Ciunt: Cel tarziu pana la 1 august incep lucrarile de modernizare pe str. Simion Barnutiu

Primarul Zalaului, Ionel Ciunt spune ca pana cel tarziu la data de 1 august va emite ordinul de incepere al lucrarilor pe strada Simion Barnutiu, incepand de la Compania de Apa pana la intersectia cu strada Industriei in spate la fabrica Michellin. Licitatia lucrarilor a fost finalizata, iar caastigatorul desemnat este firma SC. Drum Construct, firma care lucreaza acuma si pe strada 22 Decembrie. In perioada imediat urmatoare Primaria Zalau va finaliza contractarea unui diriginte de santier care sa supravegheze lucrarile, dupa care va emite ordinul de incepere al lucrarilor.

Reamintim ca la data de 28 iunie, la sediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, primarul municipiului Zalau Ionel Ciunt, prezent la Bucuresti, a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Modernizare coridoare de mobilitate urbana durabila – Zalau 2023" – in cadrul caruia str. Simion Barnutiu va fi reabilitata din fonduri europene. Scopul proiectului "Modernizare coridoare de mobilitate urbana durabila – Zalau 2023" - pentru Str. Simion Barnutiu este reducerea emisiilor de carbon in municipiu, provenite de la transportul rutier si cresterea numarului de biciclisti si pietoni. Pe str. Simion Barnutiu se vor reabilita si extinde trotuarele, sistemul de canalizare pluviala, statiile de autobuz (9 statii), va fi amenajata o pista de biciclete, iar pe o distanta de 1,4 km se va amenaja, pe un singur sens, un traseu dedicat autobuzelor transportului public. Valoarea totala a acestui proiect finantat din fonduri europene nerambursabile este de 59,71 milioane lei, din care fonduri atrase in valoare de 54,69 milioane lei.

Urmeaza reabilitarea strazii Gheorghe Doja, tot cu fonduri europene

"Legat de proiectul pentru modernizarea strazii Gheorghe Doja, Primaria Zalau a transmis ultimele clarificari catre Ministerul Dezvoltarii, iar proiectul se afla in analiza. Asteptam invitatia ministrului Dezvoltarii pentru semnarea contractului de finantare.", ne-a declarat Ionel Ciunt.

COMENTARII

  1. In loc de banda dedicata pt. autobuze - care si asa circula rar - ar fi mult mai mare nevoie ca S. Barnutiu, cat si Gh. Doja, dar si partea dinspre centru de pe 22 Decembrie sa fie bulevarde cu 4 benzi functionale; ar ajuta mult la degrevarea traficului! De asemenea, 22 Decembrie ar putea / ar fi putut avea 3 benzi functionale in sectorul dinspre iesire!

  2. Pai toarasu'primar.Tat bateti apa-n piua cu reducerea emisiilor prin stimularea circulatiei pietonale,biciclistice si la comun.Pista de biciclete intotdeauna se promite si nu se face.(nici macar pe aia rosie de pe trotuar nu sunteti in stare s-o marcati).Transportul in comun este exexrebil din pdv al orarului.Nu-l stimulezi pe om sa-si lase masina acasa dk nu ajunge unde vrea intr-n timp comparabil cu alternativa autoturism.Ca sa nu mai vorbim de caldura si miros.D-nii soferi nu se daranjeaza sa deschida trapele de aerisire ca ei au geamul deschis.Si vorba inuia de mai sus:pentru atare frecventa de autobuze,merita sa futi 1400 de metri de sosea in conditiile in care si asa n-au toti loc.Ca sa nu mai vorbim de numarul de statii.9 pe un traseu de 2 km !!!?.

  3. Felicitari d-nule primar pentru tot efortul depus,chiar ati schimbat imaginea orasului,iar faptul ca faceti modernizari si in cartierele de la periferie va aduce un PLUS in ochii cetatenilor-gen amenajari parcari,trotuare noi iar acum cu proiectul parcului din Dumbrava N,toata stima !

  4. te-o pus iara seful tau din primarie la comentarii? "PLUS-ul" s-a vazut la alegerile europarlamentare si se va vedea si la urmatoarele scrutine electorale care vor fi un MARE MINUS pt. PSD.INDRAZNESTE-sa mai- CREZI ! in minciunile si promisiunile pesediste.

  5. Pt.11;10,spre dezamagirea d-voastra nu lucrez nici in primarie si nu fac parte dintr-un partid politic...sunt doar un cetatean al acestui oras!Imi place sa vad cum acest oras in care traim cu totii,se schimba in bine de la o zi la alta...sigur,trebuie sa avem rabdare pt ca e multa munca si multe lucruri de facut...dar ,pe rand !

  6. Ar fi cazul sa se modernizeze si str. Corneliu Coposu! Trotuarele sint pline de gropi, cirpeli facute de mintuiala,mersul pe jos este o adevarata teroare mai ales seara!

  7. Stilul PSD caracteristic incep toate santierele,nu le termina si cand sunt gata trebuie sa inceapa din nou lucrarile.Ca exemplu reabilitezi de la Scala pana la Gara dar trotuare vai de mama lor (Cica cu fonduri),etc

  8. Spre si mai marea dvs. dezamagire ,PSD-ul va pierde si pe plan local,judetean dar si parlamentarele de la anul .INDRAZNESTE SA CREZI ! nu mai tine sloganul .

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.