Prima Casa 2020. Conditii pentru a avea o casa

0
18

Programul Prima Casa a fost lansat oficial, joi, 20 februarie, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM –uri primind din partea Ministerului Finantelor Publice suma de 1, 98 miliarde lei.
Astfel, acest lucru vine dupa ce luna trecuta, guvernul a adoptat o hotarare prin care anunta ca si anul acesta va continua programul guvernamental Prima Casa. Guvernul urma sa stabileasca, prin OG, conditiile de acordare valabile anul acesta, afirmand ca va exista un plafon de 2 miliarde, similar cu cel de anul trecut.
Programul Prima Casa 2020 beneficiaza de aceleasi conditii de garantare din partea statului roman, a anuntat FNGCIMM intr-un comunicat.
Cele 14 banci participante in program sunt: BRD , BCR, Banca Transilvania,CEC Bank, ING Bank,Raiffaisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Banc, Marfin Bank,Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank.
"La finalul anului 2019, programul Prima Casa inregistra peste 260.000 de garantii si de promisiuni de garantare, acordate pentru achizitionarea sau constuctia de locuinte, pe intreg teritoriul Romaniei. Avem satisfactia de a implementa un program guvernamental care a impactat pozitiv viata multor romani, fie ca au fost beneficiari directi ai programului, vanzatori, antreprenori sau profesionisti implicati in sectoarele economice conexe. Suntem pregatiti pentru lansarea unei noi etape in derularea programului Prima Casa, cu fluxuri de lucru optimizate, adaptate nevoilor beneficiarilor si partenerilor nostri, mentinand acelasii angajament de a oferi celor care apeleaza la noi sansa de a- si implini visul, poate cel mai drag romanilor, acela de a avea o casa", precizeaza Dumitru Nancu, director general al FNGCIMM in comunicatul de presa.
Potrivit site-ului oficial al Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, beneficiarii Programului Prima Casa 2020 pot fi persoane fizice care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
– la data solicitarii creditului garantat, declara pe propria raspundere fie ca nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita, fie ca detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 mp;
– achizitioneaza sau construieste o singura locuinta, printr-un credit acordat si garantat in conditiile Programului;
– are calitatea de imprumutat in raport cu finantatorul. Totodata, beneficiarii eligibili vor fi nevoiti sa indeplineasca si conditiile prevazute in cadrul normelor interne de creditare ale finantatorilor, mai spun reprezentantii FNGCIMM.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here