Dupa doi ani de pauza, orasul de pe Somes va avea din nou brad impodobit de sarbatori

Daca in ultimii doi ani autoritatile locale de la Jibou au fost prea ocupate pentru a imbodobi un brad de Craciun, anul acesta lucrurile se schimba. Primarul Dan Ghiurco spune ca a dispus deja impodobirea unui brad, amplasat pe platoul din centrul orasului, asa incat orasul sa fie in ton cu sarbatorile de iarna. 

In 2015, jibouanii nu au avut brad impodobit pentru ca, spuneau atunci autoritatile locale, nu a donat nimeni unul, iar primaria nu a alocat bani pentru cumpararea unui pom de Craciun. Localnicii s-au multumit cu braduti mici, in ghivece, si ghirlande luminoase agatate prin oras.
In 2014, primarul de atunci, Eugen Balanean, nici nu dorea sa auda macar de brazi si le transmitea jibouanilor sa isi plateasca prima data impozitele si taxele locale, si abia pe urma sa ceara pom si beculete de Craciun.
De altfel, spunea anul trecut viceprimarul Ana Indries, Consiliul Local nu mai aprobase bani pentru infrumusetarea orasului de sarbatori inca din 2012.
Pe langa bradul care urmeaza sa fie impodobit, la Jibou strazile sunt deja ilumitate festiv din 1 decembrie, iar de Revelion localnicii vor avea parte si de un foc de artificii.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *