Pretul gazelor creste cu pana la cinci la suta pentru consumatorii casnici de la 1 octombrie

6
1711
Pretul gazelor creste cu pana la cinci la suta pentru consumatorii casnici de la 1 octombrie

Gazul tocmai s-a scumpit cu aproape 6 la suta si la 1 august

De la 1 octombrie vom avea parte de o crestere a pretului gazelor naturale pentru populatie cu pana la 5 la suta.
Pretul gazelor naturale pe piata romaneasca au inceput sa creasca la inceputul verii, apoi, discrepanta intre cererea si oferta de gaze a adus o oarecare stare de panica si asistam la preturi de achizitie a gazelor in luna august la valori care nu au fost atinse nici in lunile de iarna 2017 - 2018. La acesta situatie se adauga evolutia pretului petrolului pe pietele internationale care a crescut cu aproape 50% in ultimul an.
La 1 august, preturile finale reglementate pentru gazele naturale platite de populatie au crescut cu inca 5,83 la suta, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
Dupa majorarea de la 1 august, pretul final reglementat pentru clientii casnici ai E.On, respectiv clientii casnici care nu au remuntat la furnizarea reglementata din jumatatea de nord a tarii, pretul final reglementat este de 140,68 lei/MWh.

Aplicarea Metodologiei de stabilire a pretului gazelor naturale pentru populatie ne permite sa apreciem ca la 1 octombrie 2018 vom asista la o crestere a pretului gazelor naturale pentru populatie intre 2 si 5 la suta, spun cei de la economica.net.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.