Presedintii sindicatelor din scoli vor da raportul la inspectoratele scolare?

1
2877

 

Presedintii sindicatelor din scoli vor da raportul la inspectoratele scolare?

Presedintii sindicatelor din invatamantul preuniversitar sunt obligati ca, din acest an, sa depuna semestrial la inspectoratele scolare un raport sintetic de monitorizare privind indeplinirea atributiilor specifice.
Prevederea apare in ordinul Ministrului Educatiei Nationale 4782/2019 privind degrevarea personalului didactic desemnat de federatiile sindicale reprezentative. Acest act normativ prevede la articolul 4 ca: "Presedintii organizatiilor sindicale afiliate federatiilor reprezentative transmit semestrial, inspectoratelor scolare un raport sintetic de monitorizare privind indeplinirea atributiilor specifice activitatii de monitorizare si evaluare a calitatii sistemului de invatamant".
Ce spune Eusebiu Lehene, presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) filiala Salaj:
"Lucrurile stau un pic altfel! Nimeni din scoli nu depune nimic, nicaieri si nici vorba de depunere de raport la Inspectoratul Scolar Judetean! Eu, ca lider judetean, in calitatea de observator la diferite etape de mobilitate de personal si in Consiliul de Administratie al ISJ, ca membru in comisii permanente sau ocazionale, trimit un raport, dar nu Ministerului, ci Federatiei, privind modul de desfasurare al acestora si problemele constatate, iar FSLI transmite ministerului o sinteza a problemelor reiesite din rapoartele judetene! Nu ma ingrijoreaza in mod special asta, dar poate fi incadrata la birocratie excesiva si probabil acele prevederi vor mai fi periate sau eliminate!", a transmis pentru Graiul Salajului, Eusebiu Lehene, presedintele FSLI Salaj.
Conform anexei 3 a Ordinului de Ministru privind degrevarea cadrelor didactice, presedintii de sindicate au ca atributii sa participe in grupuri de lucru pentru elaborarea proiectelor de acte normative si sau administrative cu caracter normativ in domeniul invatamantului preuniversitar, respectiv pentru modificarea si competarea acestora in baza prevederilor legale. De asemenea, trebuie sa participe la activitati de monitorizare a concursurilor si examenelor nationale. Participa in calitate de observatori in consiliile de administratie ale unitatilor de invatamant, participa in comisii de dialog social, comisii tehnice la toate nivelurile. Totodata, participa in colegiile de disciplina de pe langa inspectoratele scolare.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.