Presedintele, solidar cu Guvernul

0
10

Presedintele Traian Basescu a cerut membrilor Guvernului sa fie solidari in masurile dure care urmeaza sa fie decise de Executiv.
“Stiu bine situatia financiara dificila in care va incepeti activitatea, ca multe din angajamentele din programele dumneavoastra politice nu mai pot fi duse la indeplinire datorita evolutiilor foarte rapide in directie negativa ale economiei, ca efect al crizei financiare si, mai ales, al crizei economice din spatiul Uniunii Europene. Stiu ca veti lua masuri foarte dure, inclusiv cu amanari de intrare in vigoare a unor legislatii pe care le-ati sustinut cu buna-credinta in Parlament si pe care eu le-am promulgat avand in vedere vointa exprimata de Parlament.
In mod categoric va trebui sa suportati critici extrem de severe pe diferenta dintre abordarile din campanie si realitatea cu bugetul de stat in fata”, a spus Basescu.
El i-a asigurat pe membrii Cabinetului ca nu se va dezice de actiunile Guvernului, atat timp cat va cunoaste mecanismele de luare a deciziilor, si a aratat ca nimeni nu trebuie sa gandeasca faptul ca pozitiile sale vor fi exprimate in perspectiva alegerilor prezidentiale din 2009.
„Solidaritatea nu trebuie sa fie numai intre presedinte si guvern, ci si intre fiecare dintre dumneavoastra. Este nedrept ca doamna ministru al Educatiei sa isi asume toata dificultatea legii salarizarii in invatamant sau ca domnul Sarbu de la Munca sa isi asume toata dificultatea care decurge din lipsa de resurse. Din punct de vedere al institutiei prezidentiale, va asigur ca atat timp cat voi cunoaste mecanismul deciziilor, nu ma voi dezice de ele si nici nu nu ma voi aseza pe varful Omu sau pe Crucea de la Caraiman sa spun «Ia uite ce rau face Guvernul asta»”, le-a transmis Basescu ministrilor.
El a aratat ca stie ca actualul Guvern trebuie sa indrepte foarte multe lucruri generate de competitia dintre Executiv si Parlament incepand cu a doua parte a anului 2007 si pana la momentul alegerilor si i-a asigurat pe ministri ca va fi un partener corect al Cabinetului.
Presedintele Traian Basescu a participat aproximativ 20 de minute la sedinta informala a ministrilor de miercuri, 24 decembrie, privind proiectul de buget pentru 2009.
Seful statului a aratat ca reducerea indemnizatiilor pentru sefii de agentii guvernamentale, decisa in ultima sedinta a Cabinetului, ar trebui corelata intr-un mod coerent cu o decizie similara in cazul salariilor persoanelor care ocupa posturi mai mici din aceste institutii, dar care primesc salarii mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.