SondajRSS Feed

Predarea Limbii romane la clasele maghiare – la loc comanda!

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a vandut pe ministrul Educatiei ca sa nu piarda sustinerea UDMR

28 Septembrie 2018

Coalitia de guvernare PSD-ALDE nu-si poate permite sa atinga UDMR nici cu o floare, sprijinul partidului maghiar in Parlament este esential

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a demisionat ieri, dupa ce a avut loc o discutie la Palatul Parlamentului cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.
Demisia a venit în contextul în care presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat cu o zi inainte, miercuri, la Parlament, ca protocolul de colaborare parlamentara cu PSD este în vigoare, dar formatiunea maghiara nu deschide „niciun subiect” pâna când Guvernul nu ”rezolva” problema ordonantei simple privind predarea limbii române la clasele primare de maghiara. Ordonanta intrata in vigoare odata cu inceputul anului scolar prevede ca elevilor de la clasele cu predare in limba maghiara li se preda Limba romana de catre un profesor de specialitate, nu de invatator.

Cum a pus piciorul in prag liderul UDMR,
Kelemen Hunor, si cum a obtinut acesta
promisiuni de la Dragnea si Tariceanu

“n declaratia de miercuri referitoare la functionarea protocolului prin care UDMR s-a angajat sa sustina guvernarea PSD-ALDE, preesedintele formatiunii maghiare, Kelemen Hunor, a fost foarte transant.
„Nu e vorba de reînoire, noi am semnat pentru patru ani si daca nu întrerupe cineva e în vigoare. Noi facem o analiza în fiecare sesiune. În acest moment, eu am spus ca pâna nu se rezolva problema aceea din ordonanta simpla din august, acel articol privind predarea limbii si literaturii române în scoala generala în clasele primare, nu putem sa deschidem niciun alt subiect (…) Sper ca în aceasta saptamâna se va rezolva si atunci, sigur, putem lua prioritatile legislative si ale lor si ale noastre, le putem discuta. Pâna atunci, nu”, a spus Kelemen Hunor, la Parlament, întrebat daca mai exista protocol PSD-UDMR.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pe 22 septembrie ca ministrul Educatiei nu a spus coalitiei despre ordonanta simpla privind predarea limbii române în scolile cu predare în limba minoritatilor. Acesta a adaugat atunci ca are asigurari de la Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu ca problema va fi rezolvata.
„Ne-am întâlnit si am vorbit de când a început sesiunea parlamentara despre un singur subiect. Despre acel articol care a fost introdus de ministrul Educatiei în Ordonanta simpla din august privind educatia si legea educatiei si care prevedere predarea limbii si literaturii române într-un mod neprofesionist. 55.000 de copii sunt afectati. Noi am cerut anularea acestui articol printr-o OUG", a spus Hunor in Parlament
Întrebat daca Liviu Dragnea i-a promis ca va anula acest articol din ordonanta simpla emisa de ministrul Educatiei, Kelemen Hunor a raspuns afirmativ. "Am vorbit cu Liviu Dragnea si am vorbit cu Calin Popescu Tariceanu despre acest subiect. Deci cunosc amândoi acest subiect si au zis ca se va rezolva. Punct."

Guvernul Dancila a adoptat ieri o Ordonanta
de urgenta pentru a repara relatiile cu UDMR

Guvernul a adoptat ieri, dupa demisia ministrului Educatiei, o Ordonanta de urgenta privind desfasurarea orelor de limba româna la clasele cu predare în limbile minoritatilor, revenindu-se la forma anterioara a reglementarii. Învatatorii pot preda Limba româna
"A fost pe ordinea suplimentara a sedintei un proiect de OUG de la MEN care a fost adoptat. Practic s-a stabilit ca predarea limbii române în învatamântul primar la clasele cu predare în limbile minoritatilor nationale se va face cu cadrele didactice de la clasele respective. Practic, se revine la situatia de dinainte de ordonanta simpla 9/2018", a anuntat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul sedintei de Guvern de ieri.
Acesta a precizat ca Ministerul Educa

Presedintele PSD, Liviu Dragnea,  l-a vandut pe ministrul Educatiei  ca sa nu piarda sustinerea UDMR
tiei a fost reprezentant în sedinta Executivului de un secretar de stat, în urma demisiei lui Valentin Popa din fruntea ministerului.

Kelemen Hunor: "Am reusit!"

„Am reusit! La cererea noastra, Guvernul a abrogat articolul din ordonanta din august, care discrimina elevii din clasele maghiare. Din nou, profesorii maghiari predau limba româna!”, a scris ulterior liderul UDMR, Kelemen Hunor, pe Facebook.
Hunor a declarat de altfel ca ministrul Valentin Popa a luat doua decizii în ultimele trei saptamâni cu care UDMR nu a fost de acord, reclamând faptul ca Uniunea nu a fost consultata.
„Articolul introdus de ministrul Educatiei în august în ordonanta simpla si care da un raspuns la problemele învatarii limbii române în scolile cu predare în limba materna a fost un pas gresit, o greseala uriasa, a fost actiunea singulara a ministrului. Nu exista nici un argument profesional si politic pentru a sustine o astfel de schimbare. Trebuie anulat acest articol si am cerut OUG, nu trebuie sa lasam asa lucrurile. Ministrul, prin faptul ca s-a suparat, ca s-a gândit la o solutie neprofesionala, a creat o problema politica", a afirmat Kelemen Hunor.

Ministrul demisionar Valentin Popa spune ca
Limba româna si România nu sunt de negociat;
toti copiii din tara trebuie sa stie limba româna

Valentin Popa sustine ca limba româna si România nu sunt de negociat, precizând ca solicitarea UDMR de modificare a ordonantei privind desfasurarea orelor de limba româna la clasele cu predare în limbile minoritatilor are un scop politic.
“Consider ca limba româna si România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predarii limbii române la aceste clase de catre învatatorii care sustin orele în limbile minoritatilor nationale. Solicitarea UDMR are un scop politic si este mai degraba centrata pe profesor decât pe elev. Toti copiii din România trebuie sa cunoasca limba româna pentru a avea o sansa sa traiasca si sa munceasca în România”, a spus fostul ministru al Educatiei, Valentin Popa, printr-un comunicat de presa.

Fostul ministru spune ca a vazut in Harghita elevi
maghiari care nu stiu nici sa salute in limba romana

Valentin Popa, învestit în functia de ministru al Educatiei la finele lunii ianuarie, a mai precizat ca în ultimii 28 de ani nimeni nu a luat vreo masura pentru ca acesti copii sa învete mai bine limba româna, iar prima încercare de acest gen este “imediat” abrogata.
“Am fost la deschiderea anului scolar în judetul Harghita si am intrat în trei clase a V-a si a VI-a si am încercat sa dialoghez cu elevii în limba româna, însa fara nici un fel de succes. Nici când am plecat si am spus la revedere, elevii nu au raspuns, decât dupa ce li s-a tradus si au repetat salutul dupa profesoara de la clasa. Acesti elevi facusera în conformitate cu programa timp de cinci - sase ani câte patru ore de limba româna pe saptamâna platite de statul român suplimentar, peste salariul de baza al învatatorilor”, a mai adaugat Valentin Popa.
Totodata, Valentin Popa a invitat toti parlamentarii sa viziteze astfel de clase, pentru a vedea nivelul de cunoastere a limbii române capatat de elevi într-un sistem care se doreste “a fi conservat”.

Vizualizari 3397
Comentarii articol

>

in 28 Septembrie 2018 1:02

cat de josnic poate fi!!!mai jos nu are inde nemernicul!!isi simte sfarsitul ,e in stare sa se tareasca si in fata lui kelemen,despre ce sa mai discutam ,sunt o haita de ordinari analfabeti,nu as lasa pe ultimul boschetar sa i curete pantofii.esti mai rau ca iuda!!calci peste cadavre!!

>

in 28 Septembrie 2018 6:50

nenorocitii de presedinti ai senatului si camerei.... la o adica va deziceti de noi si ne vindeti... cam atata meritati... niste tradatori..... o fi fost prost ministrul educatiei si agramat dar nu si tradator...Dragnea si Tariceanu doua gunoaie care vad doar interesul lor ... asa cum l-au vazut si pana in prezent

>

in 28 Septembrie 2018 7:21

Has Mo,maine mergem la parlament si cerem introducerea ca limba oficiala la scoali a limbii rromanes,ca altfel nu va mai sprijinim cu voturile noastre.

>

in 28 Septembrie 2018 7:33

NEMERNICU DRAKNEA. MUE P.S.D -ISTILOR

>

in 28 Septembrie 2018 7:46

Cata nesimtire au toti astia din psd, mai ales draknea ...

>

in 28 Septembrie 2018 7:49

Nemernici toți politicienii, unde le este patriotismul, interesul national, se învârt strămoșii in mormânt in fata acțiunilor unor astfel de jigodii. Rușine sa le fie, ne vând pana si trecutul numai sa le fie lor bine...

>

in 28 Septembrie 2018 7:51

Avem mare nevoie de o lege prin care NECUNOSCATORII LIMBII ROMANE, sa nu fie angajati in institutii publice si in alte unitati de stat pe teritoriul Romaniei. Oricum intr-o buna zi cind poporul roman se va trezi la realitate li se va infunda maghiarilor si UDMR,ASTIA CU DUBLA COMANDA N-AU OBRAZ SI RUSINE

>

in 28 Septembrie 2018 7:56

Astia care sug de pe unde apuca fie la Budapesta fie de la Bucuresti nu realizeaza ca isi taie craca de sub picioare ,ca isi sapa groapa si va veni vremea cind vor da socoteala pentru tradarea natiei

>

in 28 Septembrie 2018 8:01

Acesti nemernici din psd si alde care se joaca cu tara ,care isi bat joc de popor trebuie sa dea socoteala romanilor la alegerile care vor urma,astia trebuie sa dispara atit ca partid dar si ca persoane si sa fie trimisi in judecata pentru inalta tradare

>

in 28 Septembrie 2018 8:04

Poporul simte ca este tradat de catre aceasta alianta toxica PSD-ALDE-UDMR si cu siguranta vor fi taxati in viitorul apropiat

>

in 28 Septembrie 2018 8:09

Pana la aparitia ordonantei guvernamentale 9./2018. din 23 august 2018 pe nimeni nu l-a interesat predarea limbii romane in clasele primare de la scolile minoritatilor nationale. Ani de zile in urma era totul in ordine ! Dupa ce revenim la NORMAL toate lumea este revoltata, indignata ! Cum poti trata (invata) un copil de 6-10 ani din randul minoritatilor care acasa vorbise numai LIMBA MATERNA cu un copil care are LIMBA MATERNA cea ROMANA ? Pe parcurs cu metode speciale, cu metodica de predare a limbii romane ajung si copii din randul minoritatilor sa invete limba romana, mai ales daca aceasta se face cu multa dragoste, intelegere cu cadre didactice bine pregatite, si nu cu ura si instigare la ura !

>

in 28 Septembrie 2018 8:10

Unde este anul centenar? Unde sunt romanii? Vai si amar de noi. Treznea si Ip au si fost uitate . Acum in tara ta trebuie întâi sa sti ungureste si apoi un pic de romana. Te miri ca unii pleacă dincolo, asta e tara lui Dragnea si Hunor.

>

in 28 Septembrie 2018 8:10

Unde este anul centenar? Unde sunt romanii? Vai si amar de noi. Treznea si Ip au si fost uitate . Acum in tara ta trebuie întâi sa sti ungureste si apoi un pic de romana. Te miri ca unii pleacă dincolo, asta e tara lui Dragnea si Hunor.

>

in 28 Septembrie 2018 8:15

CENTENAR ! 1oo de ani de la unire..de o suta de ani sunteti ca Bula ..1n 100 de ani nu ati facut nimic sunteti rasu EUROPEI ati ajuns sa mergeti cu trenu cu 35 km la ora ,fara drumuri fara paduri.care au avut valoare au plecat ,au ramas trantorii de bugetari..numai cine nu vrea nu va f..te !!!Azi maine tigani preiau conducerea si veti disparea din EUROPA ca indienii din America..ADIOS !

realist>

in 28 Septembrie 2018 8:17

domnule zilele trecute ziceai că că acest ministru nu este bun acuma îl regreți care este adevărul orice ar face PSD este rău asta vrei să spui probabil ar trebui unul de la PDL și totul ar fi ok.

>

in 28 Septembrie 2018 8:17

8.09 corect : metodica speciala pentru minoritati in predarea, invatarea limbii romane, deosebita de aceea folosite pentru copii cara au limba materna romana

>

in 28 Septembrie 2018 8:21

Oare de ce sperăm că acest articol ..sa fie acris de Artur :)))

>

in 28 Septembrie 2018 8:22

Oare de ce speram că acest articol ..sa fie scris de Artur :)))

>

in 28 Septembrie 2018 8:25

Pentru aceste ,, iude politice ,, nu interesele Romaniei conteaza, doar pastrarea privilegiilor puterii cu orice pret, inclusiv tradarea.De alfel la ce sa ne asteptam de la un pui de militist si de la un fanariot care nici el nu stie cine-i sunt stramosii.

>

in 28 Septembrie 2018 8:29

Suferim din cauza celor care ii sustin si voteaza pentru ca si ei sunt la fel ca ei,hoti si tradatori de tara egoisti.Ce este de facut? ca trec ani .Nu e posibil ca incompetenti sa tot conduca tara aceasta.\r\n\r\n\r\n

>

in 28 Septembrie 2018 8:44

Rad si curcile,e plin de frustrati pe aici,Hunor e un profesionist, a vazut ca noi suntem varza si ne a tras una,degeaba se vaita unii pe aici ,momentan romania nu prea conteaza in europa,suntem un popor de emigranti, de refugiati locul 2 in lume dupa siria,in rest povesti

>

in 28 Septembrie 2018 9:42

Asa agramat cum a fost ministrul educatiei macar nu a fost tradator.D-na prim ministru este mai agramata dar cu dansa poate face Dragnea ce voieste si atunci este ok.D-nilor politicieni nu aveti caracter si bun simt, va ganditi numai la averile personale pe unde sa le mai ascundeti ca de tara si popor va doare in partea dorsala.UDMR-ul isi urmareste interesele pentru ei nu prezinta interes ca, copii maghiari sa invete corect limba romana pentru a se descurca in viata in tara in care traiesc.Interesul lor este sa le insufle caracterul sovin ca sa-i poata manipula ca altfel nu-si mai are obiectul de activitate UDMR-ul,iar intersectarea cu profesori romani le afecteaza circuitul inchis unde trebuie sa fie prezenti numai unguri.

>

in 28 Septembrie 2018 9:44

Mai 8.15,presupun ca esti ungur.Cu toate acestea ma apuca plansul de mila mea,cand vad cata dreptate ai.Intr-adevar suntem o natie de cacat.Numai spectacolu-i de noi.Si asta ti-o spune un roman.

>

in 28 Septembrie 2018 9:49

D-nule HUNOR oare cine te ar asculta in STATELE UNITE sa le faci program dupa bunul d-tale plac, cred ca nimeni.\r\nE adevatat nu e prost cel ce cere e prost cel ce da.

>

in 28 Septembrie 2018 9:55

MUIE PSD\r\n

>

in 28 Septembrie 2018 9:55

MUIE PSD\r\n

>

in 28 Septembrie 2018 9:55

MUIE PSD\r\n

INTERESUL NATIONAL!!!>

in 28 Septembrie 2018 10:54

Probabil ca PZDeii au facut treaba asta pentru ca asa le-a cerut INTERESUL NATIONAL. Nu?

>

in 28 Septembrie 2018 11:55

De preferat ar fi principiul egalitatii. Adica legea pentru minoritati din Ungaria ar trebui preluata si aplicata si in ROMANIA pentru minoritatile existente.Daca tot traim in Europa ar trebui sa avem drepturi egale.

>

in 28 Septembrie 2018 12:26

Ce titlu de cacat si manipulator.Apoi o multime de postari din partea habarnistilor si frustratilor sovini.Nici macar nu stiti despre ce este vorba in acea ordonanta.O ordonanta tampita ,data de un retardat.

>

in 28 Septembrie 2018 12:34

Esti tu prost. Stim. Ca ala o fi retardat, coleg cu tine, nu ne intereseaza.

>

in 28 Septembrie 2018 13:01

12.34 Postarea ta ,confirma cele scrise de mine mai sus referitor la postacii habarnisti si sovinei.

>

in 28 Septembrie 2018 13:49

Ce inseamna sa ai la fiecare runda de alegeri cei 6-7% la alegeri parlamentare,cand ai chef iti faci de cap,mai ales cu un asemenea guvern.Asta e ,poate la urmatoarele alegeri parlamentare uni vor fi mai activi!

>

in 28 Septembrie 2018 14:06

Ca esti tu prost, sunt toti sovini?

>

in 28 Septembrie 2018 15:25

Kelemen=UDMR=curva politică perfecta=psdragnea =mizeria politica=prostirea proștilor=circ+vrajbă=pt binele lor de jmecheri politruci .Amin

>

in 28 Septembrie 2018 15:38

PSD -"Ciuma Rosie" este un partid antiromanesc, urmasul partidului comunist care a distrus cultura si spiritualitatea acestui popor. Un partid cu origini bolsevice nu poate fi decat un partid cu tradatori de neam si tara!

>

in 28 Septembrie 2018 15:38

PSD -"Ciuma Rosie" este un partid antiromanesc, urmasul partidului comunist care a distrus cultura si spiritualitatea acestui popor. Un partid cu origini bolsevice nu poate fi decat un partid cu tradatori de neam si tara!

>

in 28 Septembrie 2018 15:41

Uite ce frumos a plecat acest ministru.din vina lb maghiare si nu de prost ce este.Asa Asa ca ca sa descurcat bine ca oricum era remaniat.Prostu totdeauna are noroc!!!!!!!

>

in 28 Septembrie 2018 15:48

LA PUSCARIE CU TINE CONDAMNATULE......

>

in 28 Septembrie 2018 16:26

Asa sarbatoreste alianta PSD-ALDE Centenarul Romaniei!\r\n

>

in 28 Septembrie 2018 16:51

14.06 esti prea retardat sa intelegi ceva.Retardul n-ar fi o problema,este data de mama natura,dar tu esti si sovinel si prost.Cum dracu a reusit muma-ta sa nasca un asa idiot?Hm...\r\n

16:51>

in 28 Septembrie 2018 16:58

Ce faci tu acum si pururea nu e deloc nou. E scris din vechime. Cand tu nu pricepi nimic si e intuneric, toti ceilalti sunt idioti si cum vrei tu. Mai faci apel si la mama natura. Daca aveai cu adevarat o mama, nu ajungeai aici. Asta e mai putin treaba mea, dar esti cam toxic. Urla, elibereaza-te. :)))

>

in 28 Septembrie 2018 17:03

16.51 Oare eu sunt acela care nu intelege nimic?Ori un retardat care comenteaza fara sa se informeze si face pe altul prost.Comenteaza ura din el,lipsa de bun simt si respect

>

in 28 Septembrie 2018 17:08

Nu e prost cine cere, e prost cine da!!!

>

in 28 Septembrie 2018 17:11

17.08 Ce s-a dat?

17:03>

in 28 Septembrie 2018 17:16

Uite o intrebare de la care poti sa pornesti.Prima. Esti pe drumul cel bun. Acum pune-ti neuronul la munca si treci peste detalii. Succes!

>

in 28 Septembrie 2018 17:22

Nu ai raspuns.Repet ,poate intelegi.Ce s-a dat,?

>

in 28 Septembrie 2018 17:25

>

in 28 Septembrie 2018 17:25

Vrei sa se dea ceva?

>

in 28 Septembrie 2018 17:28

Tu chiar nu poti sa dai un raspuns?Nu poti intelege ce am scris?Chiar asa de prost scriu in limba romana?Sau nu ai capacitatea intelectuala sa intelegi un te t scris?

>

in 28 Septembrie 2018 17:35

Ma tontule, ti-am spus sa trecu peste detalii. Greu pricepi, intepenitule!

>

in 28 Septembrie 2018 17:44

Ok,m-am lamurit.Nu am cu cine.Capacitate intelectuala redusa.Nu uita sa mergi la referendum.Acolo-i de tine.Na sa fi sanatos.Acum "TRECU" si eu.

>

in 28 Septembrie 2018 17:53

Nu mergem, puiu, la referendum. Uite ca ne si intelegem. Explodezi de bucurie la o greseala 'din taste", suflet mic. Poate o sa te enervezi, dar tot nu te injur. Am doar compasiune.

>

in 28 Septembrie 2018 17:56

Sa fii e cu 2 i. Aia nu-i din taste :)))

>

in 28 Septembrie 2018 18:01

Corect,n-am observat.Se intampla.

>

in 28 Septembrie 2018 18:06

TRECU nu se intampla. Nu s-a suparat nimeni, dar lucrurile pleaca uneori de la intoleranta. Si eu te iubesc.

>

in 28 Septembrie 2018 19:00

e un cosmar ce face psd ul asta iar udmr istii profita ,primesc si ei o oala cu ciorba lui dragnea ,servesc numai daca le convine,tichete de vacanta daaaaaa,minivacante daaaaa vrem cat mai multe,sporuri daaaa,dar cand vine devorba sa si faca ceva sa se vada rezultatele muncii lor,nuuuuuuuu nu vrem inovatie,nu vrem performanta,nu vrem educatie moderna,atunci ce vreti dragi invatatori? Analbabetism,,vrem ca protestatarii sa insemne protestanti,deci dragi romani psd egal bugetari si invatatori care nu vor educatie,ci elevii sa ramana cat mai prosti!!

como>

in 28 Septembrie 2018 20:17

DRAGNEA SE FACE FRATE SI CU ...DRACUL, PANA TRECE PUNTEA.

Frati romani si maghiari !>

in 28 Septembrie 2018 20:57

Nu va mai ocarati intre voi.Atat Psd cat si Udmr ne vor saraci si prosti iar ei varfurile sa se imbogateasca pe spinarea noastra.Hai sa i trimitem la groapa de gunoi a istoriei = prezenta masiva la alegeri.

>

in 28 Septembrie 2018 22:04

cum si a dat arama pe fata udmr nici un partid nu a facut-o!pe invatatorii maghiari fix in pix le a durut ca elevii lor vor invata mai corect lb romana le doare in basca....dar in schimb au sarit sus ca niste cocosi sa nu piarda din salariu ,deci atat! interesul lor primeaza nu altceva,pt ca daca ar fi fost prioritar ca acei elevi sa invete cat de cat romana ,nu s ar afla acum intr o postura rusinoasa,de a nu stii intretine o conversatie stupida si banala in lb rormanaRusine,dar nu stiu de ce ne strofocam noi cand rusinea asta e a lor!!!

>

in 28 Septembrie 2018 22:13

HEI ,HEI NU MAI SARITI,,S AU TEMUT CA FIIND INVATATI DE PROF.DE LB. ROMANA SA NU DEVINA ELEVII MAI DESTEPTI CA EI! CATA FATARNICIE! ORICUM S AU CONPLACUT IN ACEASTA STARE STIIND CA ELEVII LOR MAJORITATEA NU SUNT IN STARE SA SCRIE O PRPOZITIE,DE VORBIT SA NU MAI AMINTIM,SI TOTUSI NU LE A PASAT ,SI NICI DE ACUM INCOLO NU LE V A PASA!SOMN USOR DRAGI INVATATORI MAGHIARI LA ORA DE LB ROMANA!

>

in 29 Septembrie 2018 7:46

Limbile straine la ciclul primar sunt predate de catre profesorii calificati din scoala la aceste discipline, deci si limba romana la clasele de maghiara ar putea avea acelasi statut.\r\n Maghiarii (nu toti, bineinteles) fac un deserviciu imens copiilor lor instigandu-i sa nu invete limba romana.\r\nPe Dragnea si pe ticalosi nu-i intereseaza aceasta tara, educatia copiilor din Romania, ci numai ticalosiile lor. Pop Maria, inspectoarea scolara, senatoreasa, se exprima in prima saptamana de scoala ca "ordonanta a sosit prea tarziu ca sa mai poata fi aplicata" (asta, ca sa le faca pe plac udemeristilor). Oamenilor, traim intr-o tara de mediocri si incompetenti!

>

in 29 Septembrie 2018 9:02

Limbile straine sunt predate ca atare : ca limbi STRAINE , iar predarea limbi ROMANE in clasele din randul MINORITATILOR ca limba MATERNA ! Copiii din randul minoritatilor (in mare majoritate !) au alta limba MATERNA ca ceea ROMAMA ! Ca atare pentru ei limba romana reprezinta o limba STRAINA si ar trebui predata ca si limbile straine, nu ca limba materna !!!!!

>

in 29 Septembrie 2018 10:31

JOS PSD DISTRUGATORUL, si VANZATORUL ROMANIEI, GUNOAIE....\r\n

Pentru ala de la 9:02>

in 29 Septembrie 2018 12:36

Aha, sigur, iar invatatoarele unguroaice is mari specialiste in predarea limbilor straine, de aia elevii de primar studiaza limba engleza cu profesori de specialitate.\r\nSa lasam povestile nemuritoare, cu elevii maghiari care ar fi obligati sa studiaze limba romana ca pe o limba materna; cei de la sectia maghiara studiaza limba romana dupa o programa diferita de cea pentru elevii romani, si au manuale de limba romana pentru minoritati. Oricum elevii maghiari studiaza limba romana cu profesori de specialitate incepand cu clasa a V-a, si profesorii aia sunt perfect capabili sa predea la sectia maghiara, evident ca ar putea preda si la ciclul primar, in mod cert ar face o treaba mai buna decat invatatoarele unguroaice, care nu stapanesc nici macar ele limba romana ca lumea.

>

in 29 Septembrie 2018 12:36

Invatatoarele de la sectia maghiara s-au revoltat pentru ca pierdeau niste ore suplimentare, respectiv niste bani in plus la salariu, desi norma lor didactica nu era afectata. Pentru ca interesul personal se pare ca primeaza, nu inyeresul elevului. Iar udemereaua a sarit sa mai castige un pic de capital electoral, mai ales ca povestea asta se plia ca o manusa pe agenda antiromaneasca, sovin-iredentista cu care isi manipuleaza electoratul de zeci de ani,ca sa ramana relevanti in ochii electoratului needucat si sa isi mentina accesul la ciolan indiferent de partidul aflat la putere. Din nefericire pentru ei, electoratul maghiar educat a inceput sa se trezeasca si sa le denunte duplicitatea si disperarea de a se mentine la ciolan indiferent de ce compromisuri rusinoase sunt siliti sa accepte pentru a-si urmari interesul personal. Asa a ajuns udemereul in pozitia de aripa maghiara a pesedeului si sustin mizerii cum ar fi atacurile la Justitie ale unui infractor condamnat de teapa lui dragnea.

>

in 29 Septembrie 2018 13:30

O nouă cucerire a revoluţiei, limba română nu este obligatorie. Vai de curu vostu români !

>

in 29 Septembrie 2018 15:12

(9.02 Nu intelegem ce vrei sa spui.

>

in 29 Septembrie 2018 20:14

Asa este, nici romana nici maghiara nu sunt de circulatie internationala,aici e vorba de a stii limba romana,pentru ca e lb tarii in care s a nascut ,traieste,munceste etc.Si nu va suparati dar e rusinos sa nu intelegi daca cineva se adreseaza catre tine si tu stai ca boul la poarta noua!!

>

in 30 Septembrie 2018 8:08

HAI LA VOT HAI LA VOT

invatator>

in 30 Septembrie 2018 9:32

Ar trebui desfiintata meseria de invatator, toate materiile ca matematica , sport, muzica , desen etc ar trebui predate de la clasele primare de profesor de specialitate .Numai asa se poate rezolva conflictul creat.

>

in 30 Septembrie 2018 18:37

dragi ROMANI !!! pana cand mai suportam, umiliraa tarii penntru un hoti, puscariasi !!! dragnea care apara \r\nnumai libertatea lui !!!!!!!!!!!!!chiar nu avem forta sa oprim acest nemernic "dragnea" care a duplat preturile peste tot si se lauda ca amarit pensia !!!!excrocul a dat cu o mana si de douo a luat inapoi !!! \r\n

>

in 30 Septembrie 2018 18:38

dragi ROMANI !!! pana cand mai suportam, umiliraa tarii penntru un hoti, puscariasi !!! dragnea care apara \r\nnumai libertatea lui !!!!!!!!!!!!!chiar nu avem forta sa oprim acest nemernic "dragnea" care a duplat preturile peste tot si se lauda ca amarit pensia !!!!excrocul a dat cu o mana si de douo a luat inapoi !!! \r\n

>

in 1 Octombrie 2018 7:57

MUIE PSD !!!

>

in 1 Octombrie 2018 7:57

MUIE PSD !!!

>

in 1 Octombrie 2018 7:58

MUIE PSD !!!

Dragoste>

in 4 Octombrie 2018 12:02

Numele meu este Camila Rodela. Cu doi ani în urmă soțul meu cere divorț și pleacă acasă după 27 de ani de căsătorie. L-am implorat și nu a ascultat, m-am dus la prietenii lui și nu a fost unde să fie găsit. I-am spus prietenei mele despre situație și ea ma sfătuit să văd o vrăjitoare numită OGAGA KUNTA. L-am contactat prin e-mail, mi-a răspuns și mi-a spus ce să fac și am făcut-o și că a fost sfârșitul problemei când o săptămână mai târziu soțul meu sa întors și mi-a cerut să-l iert. puteți ajunge și la acest om prin: ogagakunta@gmail.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.