Dragnea si Tariceanu, liderii coalitiei de guvernare PSD – ADLE, sunt in asteptarea sentintelor definitive in dosarele penale in care sunt inculpati

Doi infractori despre care s-a demonstrat ca actionau in favoarea lui Dragnea si care copiau documente oficiale dintr-un dosar al Tel Drum tocmai au fost condamnati zilele trecute la ani grei de puscarie. Fostul secretar de stat Valentin Raducu Preda a primit 4 ani cu executare si fostul politist judiciar Dan Manolachi a primit 8 ani cu executare, pentru divulgarea de secrete într-un dosar cu legatura la Tel Drum. Fotografii cu probe sustrase de la DNA, se arata în rechizitoriu, au ajuns la Ministerul Dezvoltarii, unde ministru era Liviu Dragnea. Condamnarea celor doi este evidenta ca coruptia este adanca.

rn

Deocamdata, liderul PSD Liviu Dragnea asteapta sa vada daca daca merge sau nu dupa gratii in dosarul angajarilor fictive, in care a fost condamnat cu executare in prima instanta, la trei ani si sase luni. Dragnea a contestat sentinta, iar dosarul ar trebui finalizat pâna în vara, inainte de pensionarea din iunie a judecatorului Luciana Mera, care nu a fost înlocuita din completul de 5 judecatori care se ocupa de dosarul angajarilor fictive din Teleorman.
Achitat in prima instanta, Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, afla si el luna aceasta decizia finala in dosarul instrumentat de DNA pentru marturie mincinoasa.
Înalta Curte de Casatie si Justitie a amânat luni, pentru 22 aprilie, pronuntarea sentintei definitive. Pe 22 mai 2018, un complet de la Instanta suprema format din trei judecatori a dispus achitarea lui Tariceanu, printre motivele invocate fiind si faptul ca DNA avea suspiciuni ca seful Senatului ar fi savârsit infractiunea de evaziune fiscala, însa l-a audiat pe acesta în calitate de martor. In opinia primei instante, Tariceanu s-ar fi autoincriminat daca ar fi recunoscut în declaratia de martor ca ar avea vreo legatura cu retrocedarea Fermei Baneasa. Tariceanu a fost trimis în judecata de DNA pe 7 iulie 2016 pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *