SondajRSS Feed

Judecat pentru tentativa de omor

Preotul Sirca Nicolae a fost condamnat ieri la cinci ani de inchisoare cu executare

22 Februarie 2018

Episcopia Salaj va hotari saptamana viitoare  daca il exclude din randurile preotimii

Preotul Sirca Nicolae, care a atacat cu un cutit in plina zi un barbat in Simelu, a fost condamant la cinci ani de inchisoare cu executare, dupa ce a fost acuzat de tentativa de omor. Preotul risca o pedeapsa intre 5 si 10 ani de inchisoare cu executare, iar judecatorul i-a aplicat pedeapsa minima, de 5 ani. Decizia pronuntata ieri de Tribunalul Salaj nu este definitiva, putand fi atacata cu apel in termen de 10 zile. Instanta a mai dispus confiscarea de la inculpat a unui cutit cu lama de 23 cm si mâner de 14 cm si teaca de piele, a unei palarii de culoare crem, a unei perechi de ochelari de soare cu rama argintie si lentile negre si a unei sacose de culoare crem cu multiple înscrisuri, bunuri ce se afla la camera de corpuri delicte a Tribunalului Salaj. 

Preotul este obligat de instanta si sa urmeze un tratament medical pâna la însanatosire sau pâna la obtinerea unei ameliorari care sa înlature starea de pericol. Preotul este obligat si la plata sumei de 1.500 lei cheltuieli judiciare catre stat. Partea vatamata, Bonczidai Antal, nu s-a constituit parte civila în cauza.
In data de 9 august, anul trecut, in jurul orei 18.00, la iesirea dintr-o frizerie de pe strada Partizanilor din Simleu Silvaniei, un barbat de 75 de ani a fost taiat la mana si la gat cu un cutit de 23 de centimetri de preotul Nicoale Sirca.
La fata locului au intervenit politistii din Simleu, care l-au incatusat pe preot si l-au dus la sectie pentru audieri. Procurorii Pachetului de pe langa Tribunalul Salaj l-au cercetat pe preot pentr

Preotul Sirca Nicolae a fost  condamnat ieri la cinci ani  de inchisoare cu executare
u tentativa de omor. Preotul Nicolae Sirca a fost retinut 24 de ore, dupa care a fost arestat preventiv pana ieri inclusiv, in arestul IPJ Salaj.
Tot pe 9 august, cu putin timp inainte de a se petrece atacul pentru care a fost inculpat, preotul a mai fugit dupa o femeie din Cehei, amenintand-o cu cutitul, dar aceasta a reusit sa fuga si sa se salveze. Cateva zile mai devreme, preotul Nicoale Sirca fusese autorul unor fapte de ultraj contra bunelor moravuri petrecute in Zalau.
Preotul Nicoale Sirca a fost preot la biserica din satul Aleus, comuna Halmasd, dar in urma cu trei, patru ani a demisionat, la presiunea comunitatii. A ramas insa preot, chiar daca fara parohie. Preotul este casatorit, are doi copii si avea probleme psihice. Motivul pentru care cetatenii din Aleus l-au dat afara din casa parohiala este ca preotul Nicolae Sirca era agresiv cu sotia lui, o tinea incuiata afara si facea foarte des scandal.
Reprezentantii Episcopiei Salaj au declarat ieri pentru Graiul Salajului ca saptamana viitoare, cel mai probabil marti, in sedinta de permanenta a Episcopiei Salajului va fi introdusa pe ordinea de zi si situatia preotului Nicolae Sirca. Preotul Nicolae Sirca, cel mai probabil, va fi dat afara din randurile preotimii.

Vizualizari 3483
Comentarii articol

Ciuma Rosie>

in 22 Februarie 2018 0:38

Eu Chomo , si sotia mea ambulantiera , ne vom lupta pentru dreptate , dreptatea o face Dumnezeu si nu magistratii , magistratii nu au dreptul sa judece un om al Bisericii , vom da gratis lubenita si dovleci tuturor

>

in 22 Februarie 2018 4:00

Sarmanul!

>

in 22 Februarie 2018 8:19

Saraca...o tinea incuiata afara.....Si ce mai dezacorduri.....

>

in 22 Februarie 2018 8:38

ai dreptate cand zici,om al bisericii,nu al lui Dumnezeu

>

in 22 Februarie 2018 8:52

BINE

Preot paroh cristian pomohaci(popohaci)>

in 22 Februarie 2018 8:52

Eu am dat ordin sa faca ca apoi sa ajunga in pucarie sa l frek

>

in 22 Februarie 2018 9:31

lasa ca, dupa ce iese si baga da un omor cu ciuriu`, o sa ia mai mult.

>

in 22 Februarie 2018 9:34

Judecatorul o fi ceva adormit al maici domnului, ca tentative de omor e la un pas de a lua o viata, nu e un furt de o gaina dintr-un cotet intamplator.

nimaini>

in 22 Februarie 2018 11:52

Auzi tu!, " sa fie dat afara din randurile preotimii",da numa pentru atata lucru,ca l-o taiet pa unu cu cutitu,no draga Como te rog sa iei atitudine!!!

>

in 22 Februarie 2018 12:43

Daca si aici are cineva sa completeze cu lauda privind Como sa faca, pana cand sarca asta e prot.

como>

in 22 Februarie 2018 13:01

Sa mori in cancer asta care tot scrie de Como\r\n\r\n

>

in 22 Februarie 2018 14:35

Ofer meditații de gramatica gratis jurnaliștilor semi analfabeți

Lucru la domiciliu!O>

in 22 Februarie 2018 17:56

Super-oferta: castiguri online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email pacurarumarioara1964@gmail com

>

in 22 Februarie 2018 22:27

nu l-au dat oamenii din sat afara si saracu are doar un copil.Mai informati-va domnilor ziaristi\r\n\r\n

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.