Jibouanca Dana Garbovan propusa la Ministerul Justitiei

In sedinta CEx de astazi, PSD a luat mai multe decizii de schimbare a catorva ministrii, iar una dintre cele mai importante propuneri este cea de schimbare a ministrului Justitiei Ana Birchall cu judecatorul Dana Garbovan, cu origini in Jibou. Tatal Danei Garbovan este din Jibou si a lucrat pana nu de mult la Spitalul Orasenesc din Jibou ca medic de recuperare, acum pensionat. 

rn

Detalii din CEx – ce ministrii urmeaza sa fie schimbati?

rn

Potrivit presedintelui PSD Salaj, Tiberiu Marc, membru de drept in CEx, discutiile au avut loc despre pozitiile ocupate ministri interimari. ^Noi am discutat propunerile de ministrii care sunt ocupate interimar. In ordinea in care au fost votati, Mihai Fifor pentru MAI; pentru Educatie unde a fost o discutie putin mai lunga sa votat senatorul de Arges, Valeca care este cercetator; vicepremier pe probleme economice si de energie deputatul de Mures Iulian Iancu si pe Justitie doamna Dana G`rbovan care este neafiliata politic.^

rn

Cine este judecatorul Dana Garbovan, propusa pentru functia de ministru al Justitiei?

rn

Judecatoarea Dana Garbovan, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, singurul ONG acceptat in comisia Iordache, este nascuta si crescuta la Jibou. S-a nascut la 3 septembrie 1978. A absolvit Liceul Teoretic din micul oras de pe Somes, apoi a studiat Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj Napoca si Instituttul National al Magistraturii. Judecatoarea Dana Girbovan este casatorita si are doi copii. Si-a inceput cariera de judecator la Judecatoria Zalau, in 2001, ca stagiar. A promovat, rand pe rand, la Judecatoria Oradea, apoi la Tribunalul Bihor, iar din noiembrie 2008 este judecator la Curtea de Apel Cluj, sectia Civila. Din 2007 a ajuns presedinte a Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania. In 2011 a candidat pentru CSM. La doar 39 de ani, Dana Garbovan se bucura de o ascensiune rapida in cariera. Dana Garbovan a intrat in atentia presei pe vremea Guvernului Victor Ponta, cand a criticat aspru politizare unor institutii ale Justitiei. stop_coloana Apoi, judecatoare de pe malul Somesului a aparut din nou in presa dupa ce si-a aratat sustinerea, cu argumente in termeni juridici, mai greu accesibile necunoscatorilor, in mai multe postari pe pagina sa proprie de Facebook, cu privire la Ordonanta 13 privind introducerea pragului la abuzul in serviciu, ordonanta care a scos in strada sute de mii de cetateni. Presa centrala mai spunea la acea vreme ca, drept rasplata pentru sustinerea proiectului ministrului Justitiei de atunci, Florin Iordache, Dana Garbovan era una din variantele vehiculate pentru preluarea ministerului Justitiei. 

rn

Ce spune despre Dana Garbovan, seful Baroului de Avocati Salaj, avocatul Bogdan Ilea – membru PNL? 

rn

"Un judecator-politician care isi vede visul cu ochii. Dupa “lupte seculare care au durat cativa ani”, la fel ca in Caragiale, judecatorea preferata a lui Liviu Dragnea, este pe cale sa fie numita ministru al justitiei.", este mesajul postat pe facebook de avocatul Bogdan Ilea, candidatul PNL Salaj pe lista de la Senat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *